IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Greselile de ortografie - FORUM TOP!, Invazia semianalfabetilor in forum si cele mai frecvente greseli
walpurgik
post Sep 1 2008, 09:08 PM
Post #61

Musafir

Clar cu cifre romane, insa generatia asta care cica le simplifica pe toate, dar mai mult le complica, face totul mai rarefiat, mai superficial, mai usor. Iar chestia cu pe-a IX-a tine poate de faptul ca abia treci intr-a IX-a, esti intre clase, nu ai trecut inca propriu-zis. Eu asa vad sensul.
Go to the top of the page

+Quote Post
angeldust
post Sep 1 2008, 10:14 PM
Post #62

Musafir

Am si io o curiozitate, poate ma lamuriti si pe mine (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) De ce aproapte toti p'aci prin Timisoara zic in loc de "merg la strand" "merg pe strand"? Si cu discotecile in aer liber la fel, in loc de "merg in Heaven/Riverdeck, etc" aud "merg pe Heaven/Riverdeck,etc". Am impresia doar sau e influenta de Oltenia? Ma enerveaza ca m-am trezit si io zicand asa de cateva ori, deci e clar molipsitor. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
Diana.
post Sep 1 2008, 10:53 PM
Post #63

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nu-i din Oltenia, e pur si simplu aiurea, asa cum e si cu "pe-a noua". Greseli care o sa ajunga norma.

+Quote Post
Altheea
post Sep 1 2008, 11:01 PM
Post #64

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 1,203

Sa va zic si una de prin Constanta, pe mine m-a cam lasat cu gura cascata: in loc de "e filmul cutare pe pro tv" ei spun "ARE filmul cutare pe pro tv". Si am auzit expresia asta la enspe persoane.

+Quote Post
Diana.
post Sep 1 2008, 11:30 PM
Post #65

Fondator eLady.ro

O stiu si eu, de ani de zile. Constanta nu e singura pe lista. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Pastelata
post Sep 2 2008, 09:17 PM
Post #66

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 2,031

Zic "sunt pe-a noua" de cand ma stiu. Da' si cand te duci pe la nu stiu ce neamuri dubioase care te stiu ei de cand erai mic-mic si dupa ce ne oferim informatii meteorologice privind zona din care provenim, ce intrebare urmeaza? "Si tu..pe ce clasa esti?" Adica, ce stiu eu, da' n-am auzit pe nimeni cu "in ce clasa esti". Mie asta nu mi se pare deranjanta. Si aia cu "are filmul pe protv" mi se parea mai normala "au filmul pe protv" (IMG:style_emoticons/default/yahoo[1].gif) Glumesc..sau nu.

Din ce-am mai observat, sunt cei care scriu cum se scria inainte(da' chiar nene, cand se scria asa), cu î in loc de â. Chiar si taica-mio mai face din astea. Mie mi se pare obositoare.

+Quote Post
angeldust
post Sep 2 2008, 09:51 PM
Post #67

Musafir

Cand aud ca exista lume ce n-a prins vremurile cand se scria cu î in loc de â ma simt subit foarte batrana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Diana.
post Sep 2 2008, 09:56 PM
Post #68

Fondator eLady.ro

S-a scris asa pina in 1990. Si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, cea mai veche institutie de invatamint superior din Tara Romaneasa NU a acceptat revenirea la ortografia antebelica, la scrierea cu "i" din "a"- sincer, si mie mi se pare un anacronism. La urmatoarea schimbare radicala de regim politic nu e exclus sa trecem din nou la "obositori". Plus ca acum exista foarte multe persoane care habar nu au sa foloseasca corect i-ul din a.
Exemple: anainte de, preantampinare, antra-devar. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Lexie
post Sep 2 2008, 10:05 PM
Post #69

Musafir

N-am auzit in viata mea de "sunt pe-a noua". (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) Thank God! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Pastelata
post Sep 2 2008, 10:33 PM
Post #70

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 2,031

Mie nu mi se pare asa, mare chestie. Mai ales de genul "thank God"...
AAA, apropo de 'merg pe strand'(care inca n-a aparut prin zona.."thank god"), asta e expresie de pitzi..poanca. Restul dupa . stiti voi:d
AAAA, si cifrele romane.Indeed.Fac parte din generatia Coca Cola si nu scriu nici macar secolele, la istorie, cu cifre romane...fiindca nu le suport.Oricum, am colegi care scriu. Si cand copiez lectia de la ei scriu cu cifre arabe:D..findca nu le suport, de-aia (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post

10 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 07:28 PM