![]() |
![]() ![]() |
![]() |
LostWhispers |
![]()
Post
#51
|
Musafir ![]() |
Mersi, zilele astea incerc, e foarte important sa se pastreze vitaminele.
|
|
|
bulina |
![]()
Post
#52
|
Musafir ![]() |
ma uitai mai sus la salate , zic sa nu ma repet (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ca vazui doua poze parca erau de pe masa ele. Cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Salata de cruditati sau castronul cu sanatate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) telina radacina morcovi patrunjel radacina ardei rosu gras sau capia mar mai verde optional: ridichi, castane chinezesti de apa, daikon sau tot felul de radacinoase, fie migdale fie nuci. Toate le bag in chopper si se fac in 2 minute maruntele (pe vremuri le dadeam pe razatoare si ma enerva cat timp imi lua). Este indicat daca nu se serveste toata imediat sa fie lasata la scurs intai (lasa zeama) maioneza, nu multa doar cat sa o lege un pic, sare, piper, lamaie dupa gust. Lost- nu trebuie folie la sfecla
Reason for edit: adaugat frumusete de poza
|
|
|
![]()
Post
#53
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ele doua retetele, primele dintre cele 3, sint de la bulina ladies. e muza mea din cand in cand (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#54
|
Musafir ![]() |
bulina si cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Bulina, asta suna a variatii pe tema salatei Waldorf. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#55
|
Musafir ![]() |
Fetele cucuietele, care poftiti la sfecla rosie viniti la happycat, ca are sfecla in gradina pentru tata lumea.
Eu o fierb asa intreaga, apoi o curat si o tai felii si o pun in borcan cu zahar, sare, apa si otet. Nu prea stiu eu in ce proportie sa pun apa si otetul, dar a iesit buna, socrul meu e incantat. Data viitoare cred ca pun si chimion. O prietena de-a unei prietene face o salata (coleslaw) dupa o reteta americana, cu seminte de floarea soarelui si taitei uscati prin ea, atata de buna, tot zice ca ne da reteta, dar mereu uita. Ia sa dau un search pe net. |
|
|
![]()
Post
#56
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Ma gandesc sa coc sfecla in cuptor intr-o tava. S-o curat, s-o tai bucati, adaug niste hrean ras, sare, ulei de masline si putina lamaie, ca e mai sanatos asa.
In cuptor se coace la foc mic? Cam cate grade celsius? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#57
|
Musafir ![]() |
La foc mai marisor, vreo 180 - 200°C as spune.
|
|
|
bulina |
![]()
Post
#58
|
Musafir ![]() |
Kalua, o fi daca zici tu. Pe mine mama m-a invatat cu ea copila fiind - ce e la optional am adaugat eu de-a lungul timpului.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#59
|
Musafir ![]() |
Coleslaw
Salata americana de varza cu morcov 400g varza alba taiata fideluta 1-2 morcovi mari dati pe razatoare 2 oua 1 lingura zahar 1 lingura faina 1 lingurita faina de mustar sare 60ml frisca lichida 1 lingura unt 60ml otet alb de vin Se pune otetul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga zaharul, faina, faina de mustar si sarea, se amesteca bine cu telul (e bine sa le puneti putin cate putin, ca sa nu se faca cocoloase) si se lasa sa dea o data in foc. Se adauga frisca si untul, se continua amestecatul. Ouale se bat intr-un bol, se amesteca cu ceva din sos, apoi se adauga in cratita. Se amesteca in continuare si se ia de pe foc cand incepe sa se ingroase. Se toarna peste varza amestecata cu morcovul, se amesteca si se lasa macar 2-3 ore sa traga (cel mai bine peste noapte). (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9841.jpg) |
|
|
![]()
Post
#60
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Am facut si eu azi o salata de fasole boabe.
Am spalat fasolea din mai multe ape, dupa care am pus-o la fiert aproape o ora. Am stors-o bine, lasand-o in strecuratoare. Dupa ce s-a racit aproape de tot am pus-o intr-un castron, am pus sare, piper, ulei masline, otet si ceapa rosie taiata rondele pe care le-am amestecat bine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:18 PM |
|