![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#61
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Salata de fasole pe care ao facut-o tu, girlish, se cheama salata dobrogeana"/ Sau cel putin asa ii zicem noi in familie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#62
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Sunt mai multe feluri de salate de cruditati, dar azi am testat varianta cu nuca, un deliciu al toamnei.
Ingredientele nu-s greu de ghicit: telina si morcovi rasi, miez de nuca taiat marunt, maioneza, sare si piper dupa gust. Arata minunat servite intr-un pahar de cocktail, cu o feliuta de lamaie si o fasie de salata varde. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#63
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Salata cu naut
- o capatana de salata mare, romaine de exemplu - o conserva de naut, boabele clatite bine si puse in tigaia de teflon la foc mediu-mic la prajit, sa devina o idee crocante dressing - jumatate de borcanel de masline verzi umplute cu ardei il prefacem in pasta adaugand putin ulei si f putin otel balsamic c'est tout despre nautul pregatit in felul asta, usor prajit, era sugerata si varianta cu branza/cascaval si piper (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
bulina |
![]()
Post
#64
|
Musafir ![]() |
Salata de paste cu curcan afumat si avocado (la fel de bine in loc de curcan se poate pune ton)
paste cu ou curcan afumat taiat feliute avocado felii ardei rosu greek feta cheese masline negre fara samburi (d-alea mai zbarcite care nu sunt prea sarate si se desfac usor de pe sambure) telina stick ceapa verde ulei de masline sare piper zeama de lamaie |
|
|
![]()
Post
#65
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Salata de varza
-varza taiata fin -rosii taiate felii -putin ulei, otet -sare, piper |
|
|
![]()
Post
#66
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/suba01.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/suba02.jpg) Suba - salata ruseasca cu peste si cartofi ... si cum am niste somon afumat, cred ca o prestez miine. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#67
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Salata de somon cu avocado
- 200 de grame de somon afumat taiat cubulete de 0,5 cm - 3 bucati de avocado bine copt - 2 linguri ulei de masline extravirgin - 3 oua fierte, galbenusurile scoase intregi, albusurile taiate lamele fine - 2 cepe verzi taiate mic - marar tocat fin - suc de lamaie dupa gust - sare si piper proaspat macinat Taiem bucatile de avocado in doua pe lung scoatem pulpa folosindu-ne de un cutit si pastrand cojile intregi. Stropim cojile de avocado cu lamiie ca se nu se oxideze si sa se innegreasca. Punem zeama de lamiie peste pulpa scoasa din avocado si pasam bine, sa iasa piure. Punem doua galbenusuri fierte si uleiul de masline si facem o maioneza. Amestecam toate ingredientele in aceasta maioneza. Cu o lingura umplem cojile de avocado. Ornam cu frunzulite de ceapa verde tinara. Dam la rece o jumatate de ora inainte de a minca salata de avocado cu somon. |
|
|
![]()
Post
#68
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Salata de cruditati cu sos de iaurt (se potriveste si pentru Montignac)
250 de grame buchetele de conopida spalate si curatate bine si oparite 5 minute 250 de grame buchetele de broccoli oparit 5 minute in apa cu sare 100 de grame radicchio 3 castraveti fabio un morcov mare o felie telina (subirica, de maxim 50 gr) dressing din maioneza si iaurt, parti egale zeama de lamiie sare si piper Se taie toate ingredientele in forme diferite. Se sareaza ai pipereaza dupa gust si se amesteca cu dressingul. Se maninca imediat pentru ca legumele sa ramina crocante. |
|
|
![]()
Post
#69
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
SALATA DE ARDEI COPŢI
- 2 kg ardei gras sau capia - 100 ml oţet de vin - 2 linguri untdelemn - 1 linguriţă sare • 1 praf cimbru - 1 căpăţână usturoi (cui nu-i place să nu pună!) Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine. Se presează praful de cimbru peste ei. Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei. Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile. |
|
|
![]()
Post
#70
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
SALATĂ DE BOEUF dupa Radu
Deşi numele-i francez (salata de bou nu dă bine la urechile subţiri), iar mâncarea e făcută cu o clasică mayonnaise, actul de proprietate se plimbă nesigur între Balcani şi măicuţa Rusie. Francezii îi spun macedoine (şi nu salade de boeuf, cum ne-am fi aşteptat noi, conform bunelor noastre relaţii de prietenie şi reciprocitate!) Cu toate acestea, nu e sărbătoare românească de toamnă-iarnă-primăvară. fără galbena, rotunjită salată de boeuf, ornată cu gogoşari roşii şi măslinuţe, cum se cuvine. Mâncare citadină, salata aceasta e destul de pretenţioasă, cerând manufactură răbdătoare şi devotată (asta explică, zic eu, de ce se face numai la ocazii). Salata de boeuf dovedeşte grijă şi preţuire mare pentru meseni. Răspândirea ei naţională a născut, în cărţile de bucate şi pe niurile cârciumilor, şi unele ciudăţenii hazoase: „salata de biof cu carne de pui şi parizer", „salata de boeuf cu carne de vită" etc. • 700 g carne de vită (macră: muşchiuleţ, pulpă) • 700 g cartofi (din cei ce nu se sfărâmă nicicum la fiert) • 300 g castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt prea acri) • 50 g mazăre boabe • 2 gogoşari muraţi pentru faţa interioară şi 1 pentru cea exterioară • 3 morcovi mai mari • 500 ml maioneză (cu sau fără lămâie, cum vă place) • sare, cât trebuie Carnea se pune la fiert, până se rasoleşte Cartofii se fierb şi ei, dar măsurat, să nu se pătrundă de tot, ci să rămână un pic cleioşi (ca pentru salată); după aceea se curăţă şi se lasă să se răcească Mazărea, dacă e din cutie, o fierbeţi 5 minute: dacă e congelată, se fierbe până se-nmoaie Morcovii curăţaţi bine se fierb cam 1 jumătate de oră (sau chiar mai puţin) să fie mai tari (fiecare chestie se fierbe separat, să-şi ţină gustul Castraveţii şi 2 gogoşari se taie mărunţel, cam cât zarurile de table Se face şi maioneza, că fără ea nu se poate Pe măsură ce legumele şi carnea au fiert şi s-au răcit, se toacă şi ele zaruri Într-un castron pe măsură se amestecă bine salata cu trei sferturi din maioneză Se potriveşte salata muşuroi pe un platou, se rotunjeşte, se unge cu maioneza rămasă Gogoşarul şi măslinele se taie feliuţe şi vor orna această lucrare de-o dimineaţă întreagă Taină: În loc de carne de vită se poate face salată şi cu carne albă de găină, curcan sau chiar peşte (şalău, biban, ştiucă) ori chiar şi cu carne afumată, salamuri etc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:16 PM |
|