![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Nimic nu-i garantat in viata asta, nici ziua de maine daramite poimaine sau anul viitor. Oricum sansele sa faci pasul gresit se diminueaza daca traiti putin impreuna, jucati jocul de-a mama si tata o vreme sa vedeti daca va place (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
sfatul meu repetat: trebuie sa-ti placa omul acela exact asa cum e, sa nu aiba nimic care ai vrea sa schimbi sau in cel mai rau caz sa fie o chestie minora si care e dispus s-o retuseze pe gustul tau restul vine de la sine. |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am ajuns sa cred ca inca mai sunt oameni care vad in casatorie o finalitate si nu o dezvoltare si formare continua a cuplului. I mean, daca am semnat actele, de aici ne-am atins scopul, suntem oficiali si avem drepturi inalienabile unul asupra celuilalt- restul vietii ne-o ducem in legal, mancam in oficial, facem sex in oficial, partajam bunuri in oficial. E aiurea, mai ales cand vine vorba de sentimente, sa fluturi niste acte ca stindardul iubirii voastre, recunoscut si brevetat de societate. De aici apare si o instinctul de proprietate, il detii pe celalalt, ai monopol pe sentimente, trairi, actiuni. Si daca pleci si cu ideea ca e pt toata viata, atunci te lasi pe tanjala ca oricum e al meu, e a mea, imi permit toate delasarile si lenile posibile. Unde mai pui ca daca mai lasi chestiuni de trai, costuri de supravietuire si rutina sentimentala si amoroasa sa se instaleze, totul e pierdut. Angel vorbea de initial advertising, logic, asa e omul, pana pune mana pe ceva face pe dracu' in patru, odata ce l-a dobandit ori epuizeaza imaginea idealizata a partenerului in sine, pana dispare sentimentul de indragosteala si apoi totul e liniar ori odata scuturat de dusul inceputului incepe sa se dea la fund si sa nu-si mai asume nici o responsabilitate. N-ai target, nu ai in fata ochilor imaginea morcovului dupa care alergi, totul e prea simplu, casatoria e dobandirea morcovului si satul indesat duci o viata ideala de balena esuata amoros dupa vreo 4-5 ani de conviventa.
|
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Casatoria este un lucru de care in permanenta trebuie sa ai grija, sa nu te lasi pe tanjeala ca vezi doamne "ma va iubi toata viata". Nu e deloc asa , 2 oameni se indragostesc dar cu timpul din neglijenta si delasare in cele mai multe cazuri intervine delasarea. Aici vb si de femei si de barbati pt ca am stat si urmarit de a lungul a cativa ani.
Cand ma refer la delasare vreau sa zic ca nu mai au grija ori de aspectul fizic si daca te uiti la ei/ele sa faci o comparatie de la poza de cununie e una majora, o alta delasare cea legata de atitudinea fata de pers iubita adica inainte rasfatat, cuv dulci , cadori , aniversari , apoi incet, incet uitam sa le mai facem. Ce e asa greu ca dupa 5 ani sa mai spui "te iubesc" sau sa alinti. E normal nu mai exista entuziasmul de odinioara. Cunosc un cuplu casatorit de 1 an , ea mi a povestit odata ca se simte plictisita , pe mine m a speriat, am stat si m am gandit ce o sa faca peste alti 3 ani. Eu cred ca plictiseala si vb aruncate la nervi incet erodeaza o casnicie. Banii sunt un alt factor dar nu unul major de ce zic asta pt ca am intalnit la fel cupluri care aveau tot ce le trebuia dar nu se impacau deloc. Nu exista reteta completa dar stiu ca ar trebuie sa existe respect, intelegere, compromisuri, diplomatie si neaparat iubire. Cu cat 2 pers se potrivesc mai mult cu atat sansele sa se desparat sunt mult mai mici, tindem sa ne facem prieteni cu oameni care au multe in comun cu noi , la fel e si in iubire. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
intr-o relatie de cuplu as adauga si eu acelasi lucru spus de fete mai sus: una din marile greseli este sa-ti iei partenerul for granted si invers of course
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Dar in cazul in care dupa o relatie de f multi ani, fara stat impreuna, casatorie si din astea, inca mai exista alintaturile, te iubesc-ul, pasiunea, cadourile si tot ce tine de iubire, dar sunt probleme relativ mari pe alte planuri?
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 997 Joined: 17-November 07 From: Bucuresti Member No.: 2,663 ![]() |
Si eu as vrea sa stiu tot ce se poate despre el inainte de casatorie si chiar am bifat toata lista lui Angel plus inca alte lucruri. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Daca stie si daca ii place sa gateasca, cum doarme, daca ii place sa fie mai frig sau mai cald in casa, daca ii place sa mearga la cumparaturi, etc.
Mi se pare important sa vad cum se poarta cu parintii, fratii, chiar cu fosta, cu copiii (daca are) pentru ca asa se va purta si cu mine pina la urma. Cred ca e foarte importanta prietenia, daca cei doi sint foarte buni prieteni inainte de casatorie si isi pot spune orice, discuta foarte mult, se ajuta reciproc cind au nevoie, daca pot fi ei insisi unul cu celalalt si nu isi arata doar partea buna, comerciala, atunci casnicia va merge. Sint de parere ca intr-o casnicie amindoi trebuie sa creasca, sa se dezvolte impreuna, sa construiasca impreuna si, cel mai important sa aiba aceleasi teluri, sa mearga in aceeasi directie, pentru ca , vorba lui Angel, daca unul vrea sa calatoreasca si altul sa faca o casa, atunci nu va iesi nimic in final. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dar in cazul in care dupa o relatie de f multi ani, fara stat impreuna, casatorie si din astea, inca mai exista alintaturile, te iubesc-ul, pasiunea, cadourile si tot ce tine de iubire, dar sunt probleme relativ mari pe alte planuri? Atunci n-o sa mearga casnicia. Sigur. Ca nu te mai incalzeste un "te iubesc" si-o tavaleala (chiar daca-i de nota 10) cand tu esti cu capsa pusa din cauza unei probleme majore care trebuie rezolvata. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Mdaaa asa ma gandeam si eu!
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scumpic, mare dreptate ai, cum de uitasem sa pun asta pe lista? Foarte foarte important de vazut relatia lui cu mama in primul rand si apoi alte persoane de gen feminin din familie. Clar asta spune multe despre felul in care va ajunge intr-un final sa te trateze pe tine si poti invata si multe despre cum sa te comporti tu ca sa obtii ce vrei de la el (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Daca vezi ca are o mama mai autoritara si doar asa o baga in seama, fii sigura ca va trebui sa iei tu initiativa de cele mai multe ori daca vrei sa se intample ceva. Daca vezi ca maica-sa il ia cu duhul blandetii si el e instare atunci sa rastoarne muntii, pregateste-te sa iti torni niste miere pe gat si sa iti ascuti limba (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Sau daca vezi ca maica-sa face tot in casa, si tatal si el nu fac nimic, atunci iar e grav. Vor aparea probleme organizatorice!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 07:36 AM |
|