![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De piata imobiliara chiar imi pare bine, un om normal nu mai poate sa-si cumpere nici macar un apartament amarat fara sa faca datorii pe viata. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Au prezentat cei de la PwC un studiu azi. In Romania, la un salariu mediu, iti ia 50-60 de ani sa cumperi un apartament cu 2 camere. Sa muncesti o viata pentru o cutie de chibrituri de 50 mp. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) infiorator!
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Se pare ca regizorul Fahrenheit 9/11, Michael Moore, lucreaza la un nou documentar ... despre criza economica mondiala. Filmul va reflecta "caderea unui imperiu", dar regizorul n-a dezvaluit daca mesajul face referire la administratia Bush sau la super-puterea SUA. Documentarul va fi lansat in 2009.
Probabil atunci vom afla si ce-a stat la baza tsunamu-ului financiar care inca face valuri-valuri. Dupa cum stiti si noi am fost destul de loviti. Deja multe firme mari si mici s-au anuntat lovite de soarta si fac restructurari. Mai rau este ca Romania e in campanie electorala si nimeni n-o sa recunoasca greul care ne asteapta, asa ca masurile de redresare economica vor fi tarzii. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Am auzit azi la stiri ca se preconizeaza ca aceasta criza ar dura pana la sfarsitul anului 2009, si ca abia din 2010 ar incepe redresarea...
Eu nu stiu prea multe despre ce se intampla, dar nu imi place deloc ce vad in tara (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Asa neinformata te prind eu pe tine Poke! (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Problema este ca nu stiu CUM vom iesi din aceasta criza in care evident suntem si noi acum. Am tot urmarit promisiunile si programele astora de redresare si drept sa spun mi se pare ca toti debiteaza tampenii. Habar nu am pe cine sa votez! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Cel mai rezonabil program mi s-a parut cel prezentat de Stolo dar pe astia nu vreau sa ii votez ca n-am ochi sa il vad pe dobitocul de Basescu! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Daca o sa mai fie asta inca nustiucati ani presedinte io ma spanzur de pe acum. Plus ca poate ne face vreo surpriza si nu o sa il vrea pe Stolo premier, ne tranteste vreun Boc sau ce stiu io acolo, care o sa i se pare lui mai convenabil si mai usor de manipulat. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Ca sa nu mai zic de aberatiile din programul Tariceanu, care probabil vor prinde de minune asa ambalate frumos si eye-catchy cum sunt, pentru ca deh...tara e plina de inculti, trebuie sa recunoastem si ala care o sa vina maine sa zica "va dam bani sa stati degeaba" sigur o sa aiba toate voturile! |
|
|
![]()
|
|
Nu tin partea niciunui partid, pentru ca niciunul nu-mi pare pregatit sa se "sacrifice" pentru binele national. Dar dintre toate cele care au prezentat program anticriza in vazul lumii.... la televizor, echipa lui Stolo mi s-a parut cea mai nepregatita. Au spus de 3 scenarii pentru cresteri economice de 7, 5 si 4%. Asta in conditiile in care tarile vestice se lupta cu recesiunea (vezi mai nou Germania!) O crestere economica de 4% inseamna ca lucrurile merg chiar bine, ce se vor face daca va fi o crestere de 2-3%? Sau daca doamne fereste ne trezim in situatii si mai negre, avand in vedere ca deja ratingul de tara sperie orice investitor? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai nici eu nu le tin partea la nicicare...ca mi-e la fel de sila de toti (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Dar ma gandesc dintre toate relele pe care sa il aleg sa fie cel mai mic?
Toti si-au facut calculele si statisticile pe datele de pana acum , inainte de incepere crizei. Ca doar degeaba se striga de ceva vreme "vine criza peste noi" ...tariceanu si toti ne-au asigurat sa stam linistiti, ca nu o sa se intample, sa nu ne panicam, etc. |
|
|
![]()
|
|
Nu stiu daca o avea cineva raspunsul la intrebarea "care rau e cel mai mic" (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Sper ca din decembrie, oricine iese invingator in alegeri sa se puna pe treaba si sa se bucure de tot sprijinul celorlalti. Pana atunci, un lucru e cert, pentru a depasi momentul crizei tot noi vom strange cureaua, vom tine cu dintii de slujbe si vom dramui fiecare banut. Nu-mi inchipui ca vreunul din politicienii actuali sau viitori se intreaba cu ce-si va plati ratele sau ce sa cumpere cu ultima hartie de 500 de mii ca sa-i ajunga toata saptamana. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Programul lui Stolo nu-l cunosc, da'...nu prea am incredere oricum in capacitatile lui Stolo de potential mare salvator al economiei romanesti .
Nici programul lui Tari nu m-a dat pe spate, pentru ca mi se pare ca trateaza mai mult efectele crizei decat cauzele acesteia. Toate facilitatile fiscale pe care le promite programul lui din ianuarie 2009 (deja tarziu) mi se par o gura de oxigen ...si-atat, data firmelor, o chestie nesustenabila pe termen lung pen' c-o sa sufle vantul prin bugetul Romaniei la sfarsitul lui 2009. Mai ales acum, ca s-a cam privatizat totul si nu mai intra bani de-aici. Pacat ca trateaza un subiect atat de complex si cu implicatii atat de profunde numai prin prisma politicii fiscale (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) N-am vazut nicicum si o abordare la nivel microeconomic. Acum firmele au nevoie de debusee, noi piete unde sa-si vanda produsele. Daca nu mai exista aceste debusee, trebuie create altele, trebuie identificate acele produse pe care sa le exportam, si care sa ne aduca avantajul competitiv. De exemplu, agricultura ecologica e un domeniu accesibil si in care putem fi competitivi: daca in UK 1kg de carne de gaina ecologica costa 5 lire, aprox. 25 RON . cu siguranta la noi s-ar putea produce mult mai ieftin asa ceva, la nu mai mult de 10 RON pe kg. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 06:29 PM |
|