![]() |
![]() ![]() |
![]() |
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Doamne sarmale cu vita de vie my favorite, de unde frunze in perioada asta? (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tulai, surebec de-asta dobrogean n-am vazut de cand m-o facut mama, arata excelent!
Am cautat si-am si gasit ce-i (bine, o varianta). Pentru interesate: burek, (su)börek, byurek, boureki, brik, boereg. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
DAivi, frunzele se pot pune de primavara la pastrat: foaie de vita, sare rulate.... si tot asa.
ŞÚBEREC, şuberece, s.n. (Reg.) Specialitate dobrogeană de plăcintă, asemănătoare cu scovarda, făcută din aluat nedospit umplut cu brânză sau cu carne bine condimentată şi prăjită în grăsime. Din tc. şebörek. şúberec s. n., pl. şúberece Cu toata vina mea dobrogeana, de suberec nu am auzit. Intreb mama si mamaie cum ajung acasa. Iar daca e vorba de pofta, io caune as minca. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua parca ai cartea lui Radu Roman ia vezi ce frumos o povesteste
Maat tu despre ce vorbesti? 'caune' ? n-am auzit niciodata. Lost la noi se gasesc la borcan in zona in care sint si maslinele si muraturile sau in magazine arabesti |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Stie doftoreasa... O las pe ea sa va iespliciteze
Mi-ati dat o idee de joc nou. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/blink.gif) bre! de caune n-am auzit! sunt like a virgin! eu numa' de suberek, baclavale, sarailii stiu. Pretenii mei din copilarie fusera turci si tatari. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
This post has been edited by dr_wise: Dec 23 2008, 12:51 AM |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
deci Maat ne-a lasat in coada de peste cu 'cauna' (n-am gasit asa ceva pe net) ... pe undeva ziceau de pepene insa nu cred ca-i asta
Di asta o fi ca la zacusca de gogonele? trade mark bunicuta ta? Oare cum ii spui? |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 218 Joined: 6-September 08 Member No.: 4,661 ![]() |
"Caunul este un dovleac rotund de culoare galbena sau alb cenusie. Se mananca crud, nu se fierbe
inainte de mancare." Semintele de caun sunt folosite ca tratament pentru litiaza renala. Poate ne spune Maat cum se mai poate consuma. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Discutia pe tema caunului s-a mutat la Jocul regionalismelor.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma scuzati, dar n-am fost prea multumita de placinta cu branza de data trecuta...mde, era prima data cand am folosit cuptorul Robertei...si am incercat-o din nou.
Acum sunt f incantata de rezultat: (IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2330.jpg) (IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2334.jpg) Cine doreste, cine pofteste? N-am facut-o prea dulce, e taman buna, doar cu zahar vanilat, vreo 5 pliculete (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 12:35 AM |
|