![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buni, moldoveanca, le spune la gogosile tip calzone cu branza dulce: poale'n brau (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Poale-n brau prajite? Prin ce zona, kary? Ca si eu moldoveanca si cunosc poalele-n brau numai coapte in cuptor, un fel de branzoaice.
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Langa Galati. Toata copilaria mea la gogosile cubranza prajite in ulei am stiut ca se spune poale'n brau. Si acum cand vorbesc cu buni' la telefon sau cand o vizitez tot poale'n brau ii spun sa'mi faca. Le umplea cu branza proaspata amestecata cu ou si zahar si apoi le prajea in tigaia cu ulei. Si mama tot din Galati le spunea la fel. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Apoi Moldova-i mare, kary. La Iasi, unde si acolo-i plin de poale-n brau, se fac in cuptor.
Apropo, in Bucovina se fac mititele si rotunde gogosile, si le zice "pampushte". (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Si-n Dobrogea me zice "poale-n briu" placintelor "suflecate" cu brinza si coapte-n cuptor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
|
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Iote-te si la pisicu incantat ce croafne o facut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Daca nu le tavaleai prin zahar erau si mai faine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pisicu incantat (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Sa stii ca m-am gandit la tine in timp ce le dadeam prin zahar, serios. A trebuit sa le tavalesc prin zahar vanilat pentru ca in compozitie n-am pus nici un fel de aroma. |
|
|
MadutZ15 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si bunica mea, de pe langa Podul Turcului, aproape de Adjud, cand face poale-n brau, le face tot prajite in ulei, nu la cuptor. Eu cu asta am crescut si cu budinca de macaroane cu branza... ce pofta mi s-a facut...
|
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
ioi pisic, multumesc ca te-ai gandit la mine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) e bine ca stii pentru cand vin in vizita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th August 2025 - 11:55 PM |
|