IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

137 Pages V  « < 72 73 74 75 76 > »   
Closed TopicStart new topic
> Fotografii cu mancaruri si dulciuri facute in casa II, Show me your food !
happyCat
post Feb 20 2009, 02:01 PM
Post #731

Musafir

Maat, la masina de paine trebuie respectata intocmai reteta, altfel painea nu iese cum trebuie. In timp ce framanta poti sa ridici capacul si daca vezi ca a ramas mai multa faina intr-o parte o ''ajuti'' un pic cu o lingura de lemn.
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Feb 20 2009, 02:26 PM
Post #732

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Daca respectam reteta nu crestea deloc. Am pus initial ca in reteta si nici nu era acoperita faina dupa 20 de minute de framintare. Iar de crescut nici nu putea fi vorba!

+Quote Post
Altheea
post Feb 20 2009, 04:11 PM
Post #733

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 1,203

Maat, ce masina de paine ti-ai luat? Face si aluat de prajitura? Ma bate gandul de ceva vreme sa-mi iau si eu una si am vazut ceva interesant la Tefal. Si poate asa ma apuc si eu de cocalit ca altfel sunt varza. Am o mare problema cu aluatul, n-o sa inteleg in veci treaba cu "faina cat cuprinde"

+Quote Post
kalua
post Feb 20 2009, 04:41 PM
Post #734

Musafir

Altheea, eu daca era sa ma iau dupa retetele romanesti (cel putin alea care existau pe vremea mea), cred ca as fi dat numai chixuri si-as manca acum doar prajituri de cofetarie. Faina cat cuprinde? Dat la copt la foc mediu, asta cand butonul meu e numai pe grade? De unde, in palaria mea, sa stie o incepatoare cata faina cuprinde nu stiu ce aluat sau cate grade inseamna un foc mediu?
Vezi ca mai toate retetele postate aici sunt exacte, masoara si fa ca-n reteta si cu timpul vei incepe sa simti cata faina cuprinde un aluat anume, ce inseamna aluat elastic samd.

+Quote Post
Diana.
post Feb 20 2009, 04:49 PM
Post #735

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bafta mea, ca am stat pe linga mamaie si pe linga mama intotdeauna cind gateau si stiu exact ce e ala "cit cuprinde" samd.
Insa nu m-as descurca din prima la cuptor cu grade. Poate cu manualul. Dupa vreo 2-3 mincaruri ratate. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

De fapt, daca stau sa ma gindesc, +99% dintre mincaruririle/dulciurile pe care le gatesc, le fac pe baza de ochiometru si nu dupa reteta.
Totul e o chestie de obisnuita si nimic mai mult.

+Quote Post
MirelaR
post Feb 20 2009, 07:10 PM
Post #736

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 4,455

Azi,doar fursecuri.Mai multe maine!

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0460.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0470.jpg)

+Quote Post
blekytza
post Feb 20 2009, 10:56 PM
Post #737

Incurabil

Group: Obsedat
From: Nice
Member No.: 5,113

am gustat, mi-a placut, am experimentat choux tout chocolat:
(IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2260.jpg)
(IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2265.jpg)

+Quote Post
pescarush
post Feb 20 2009, 11:01 PM
Post #738

Musafir

Iar ma apuca salivatul! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Kalua, mie cel mai mult, in retetele maica-mii, imi place: drojdie de 25 bani. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

This post has been edited by pescarush: Feb 20 2009, 11:02 PM

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 20 2009, 11:03 PM
Post #739

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Furescuri d-alea tre' sa mai fac si eu ca-s tare bune.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaa mia ce prajitura Bleky (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) cre' ca orgasmul papilelor se termina odata cu prajitura. Pui reteta cand ai vreme?
Eu cand m-am apucat sa fac prajituri eram prin liceu si aveam o cana d-aia gradata apai aia era sfanta fara cana eram in pom, da daca respecti gramajul Atheea n-are cum sa nu-ti iasa.
Sa va zic aventuri cu gradele cum am copt o prajitura cu visine la care aluatul de baza era pandispan 3 ore la 120 ° si nu stiam ce are bineinteles ca nu m-am uitat la indicatii. Si cum faceam puiul la rotisor tot asa vre-o 3 ore cu focul de jos ca grill-ul habar n-aveam la ce foloseste (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , au trecut 2 ani de cand ne-am luat aragazul si ma duc la o prietena si m-a luminat ea cu grill-ul. Da iesea mai fraged in 3 ore decat la grill. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

This post has been edited by Master of Norules: Feb 20 2009, 11:14 PM

+Quote Post
blekytza
post Feb 20 2009, 11:09 PM
Post #740

Incurabil

Group: Obsedat
From: Nice
Member No.: 5,113

o pun maine MoN (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

137 Pages V  « < 72 73 74 75 76 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 23rd August 2025 - 11:04 AM