IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Craciunul in familie, idei, obiceiuri
kalua
post Nov 25 2008, 11:57 AM
Post #11

Musafir

Ce subiect frumos! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

@janis: eu sunt de parere ca depinde de traditia in familia ta. Cunosc perechi impreuna de 10 ani sau chiar casatorite care petrec Craciunul separat, fiecare la parintii lui. Pentru mine ar fi de neconceput, pentru ei asta-i normalul.

La mine s-a stabilizat urmatoarea procedura, dar asta abia de cand a aparut fiica-mea pe lume (si daca nu suntem plecati pe alte meleaguri): Ajunul Craciunului se petrece la noi. Chestie cuplata cu stress, cu vreun sfert de ora inainte de-a veni musafirii eu sunt inca sub dus...Dar apoi imi vin colindatorii (ai mei si matusa-mea de aici, unchiul a murit intre timp) si uit si de stress, si de oboseala, incepe miracolul de Craciun. Noi stam la etajul 1 si musafirii incep sa cante de cum intra pe usa casei, jos (mai trebuie sa va spun ca matusa-mea e soprana, canta si intr-un cor fitos, iar taica-meu face pe baritonul). Ne asezam la masa, mancam de obicei aperitivul rece si apoi ne strangem in fata bradului si tragem cantarea lunga, colinde romanesti, nemtesti si unguresti (astea cantate numai in duet de matusa-mea si taica-meu), dupa aceea desfacem cadourile. Inapoi la masa, mancam, povestim si ascultam cantece de Craciun. Dupa desert mai pun si alta muzica si ne dezlantuim un pic, dantuim. Gata-i cu Ajunul.
Nu fac ligheane cu mancare, nici nu mancam zile intregi din ea, nici nu arunc nimic.
In prima zi de Craciun ma odihnesc de obicei, nu fac nimic, mancam resturi, ne uitam la niste filme, jucam niste jocuri. In a doua zi de Craciun mergem cateodata in vizita la parintii lui Mr. kalua (care-s la peste 100km departare).

Si eu tot cu bradul natural votez, cumparam numai dintr-astia crescuti in pepiniere facute in scopul Craciunului, iar dupa 6 ianuarie sunt stransi de-un serviciu de reciclare. De impodobit il impodobesc cu 1-2-3 zile inainte pentru ca la noi de la inceputul lui decembrie este Adventul, am deci coronita aia cu 4 lumanari si alte decoratii.
Go to the top of the page

+Quote Post
Szimcsi
post Nov 25 2008, 12:03 PM
Post #12

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Six feet from the edge
Member No.: 146

Ce frumos, Kalua!! Ca in filme e Craciunul tau (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
janis
post Nov 25 2008, 12:51 PM
Post #13

Obsedat

Group: Dependent
From: In nori...
Member No.: 4,029

Si noi tot brad natural am avut in fiecare an. Noi il impodobim in ziua Ajunului.

Mi-am luat inimia in dinti si am zis ca venim impreuna, a fost chiar ok, deci m-am stresat degeaba. Dar pentru cum o sa fie exact tot stresata sunt...Poate ajuta vinul fiert si nimeni n-o sa aiba probleme de comunicare:P

+Quote Post
Roxana_
post Nov 25 2008, 12:52 PM
Post #14

Musafir

Foarte frumoase povestile voastre despre petrecutul Craciunului.

Si a mea este cam aceeasi in fiecare an, dar asta nu-mi da motiv de plictiseala, ba chiar ma face s-o astept cu nerabdare. Traditia este sa mergem la mami la masa, unde ne asteapta un brad natural frumos impodobit (de ea, cand eram eu si sora-mea acasa, ne ocupam noi de acest lucru), o masa imbelsugata f frumos aranjata (meniul e cam acelasi in fiecare an: toba, sorici, caltabos, masline; apoi sarmale cu mamaliguta; apoi carnati de casa si friptura la cuptor cu muraturi si in final mult asteptatul cozonac, care nu iese intotdeauna f aratos, dar de gustos nu-l intrece altul) si cadourile ce ne asteapta sub brad. In ultima vreme, din lipsa de timp, ne puneau bani in brad, ca sa ne luam noi ce vrem. La masa mai vin si sora-mea cu sotul si, uneori, unchiu' cu matusa. De colindat ne colinda copiii din zona, dar uneori devin prea insistenti si se prezinta in mod repetitiv la usa.
Plecam spre seara de la ai mei, cu burtile pline si cu somnu'-n vine!

+Quote Post
albinuza
post Nov 25 2008, 01:09 PM
Post #15

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Bra, Italia
Member No.: 56

Sa va zic si io' Pai la noi de Craciun, daca ne intalnim, mancam repede si ne imprastiem! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
lotte
post Nov 25 2008, 02:01 PM
Post #16

Incurabil

Group: Obsedat
From: Ro Mania
Member No.: 324

Daca nu participi la pregatirea Craciunului, nu are nici un farmec, spun eu.
Inainte sa plec in America, ai mei se ocupau de tot, si eu nu prea apreciam sarbatoarea, nu aveam rabdare sa stau la masa.
In state, insa, am invatat ce e dorul de tara, de parinti, de sarbatori, si cat e de frumos sa petreci anumite zile cu cei dragi.
Primul Craciun la care m-am implicat a fost in 2005, cand am cumparat brad, m-am ocupat de pregatirea mesei, si am ascultat colinde cu tot sufletul.Am trimis cadouri celor dragi, am facut filmulete scurte cu mine, prin care le uram toate cele bune de sarbatori.
Am trimis felicitari.

Acum Craciunul il asociez intotdeauna cu familia.Imi place sa merg acasa, sa stau la masa cu ai mei, sa fim doar noi, parintii si copiii (adica eu, sora mea si familia ei), sa povestim, si sa ne bucuram unii de altii.

+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 04:56 AM