![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 83 Joined: 1-March 09 Member No.: 5,977 ![]() |
Amuzant jocul cu regionalismele! Am si eu cateva de la bunica, cand vreau sa o impresionaz pe fetita mea mai scap cate unul... se distreaza ...
Si acum va zic...Bunica ne invelea cu oghealul. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) back, Nicotan! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dictionarul spune ca ogheal e cuvertura, plapuma. In ce regiune a tarii se foloseste cuvintul? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 83 Joined: 1-March 09 Member No.: 5,977 ![]() |
In Moldova. Si ai dreptate, la bunica plapuma era oghial.
Si acum, piesa de rezistenta, mie imi place f mult termenul: Caruta are pataşca. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dictionarul zice:
patáșcă1, patáște, s.f. (reg.) 1. numele mai multor mijloace de transport sau al unor părți componente ale acestora (targă, brancardă, năsălie, dric, roabă, fundul căruței, corlată la car, loitră, drug, șa, tașcă etc.). 2. (la pl.) colțunași umpluți cu griș. 4. dedițel de pădure. Nu stiu ce insemna la tine, dar abia astept sa imi spui (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Omu` are patalama. |
|
|
![]()
|
|
Patalama cred ca se zice la diploma, cel putin pe la noi, nu am consultat un dictionar. Patasca zicea bunicul la niste suporti din lemn cu care inalta lada la caruta cand cara fan.
Bunica tinea sacii cu făină în şandrama. |
|
|
![]()
|
|
Sandrama in zona mea inseamna casa, constructie darapanata. Insa presupun ca la tine insemna magazie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ce inseamna "bat ciinii" ?
|
|
|
![]()
|
|
ex Win-Win ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 554 Joined: 16-May 10 From: IASI Member No.: 8,548 ![]() |
Bat cainii= latra cainii
vin jitili di la shireada? |
|
|
![]()
|
|
"Vin vitele de la cireada? " (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 89 Joined: 30-October 12 Member No.: 11,487 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 03:17 AM |
|