![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#21
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
Am incercat sa fac Banana Bread astazi dupa reteta Bulinei si nu mi-a iesit:( A ramas ud inauntru, si am bagat eu scobitoarea in mai multe locuri inca, si a iesit curata...Daca lasam mai mult in cuptor sigur ardea, plus ca era deja crapat in partea superioara...Nu stiu unde am gresit...
(IMG:http://i294.photobucket.com/albums/mm111/janistoday/P1020793.jpg) Edit: oare din cazua bananelor? |
|
|
![]()
Post
#22
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu stiu, dar nu arata chiar asa de rau cum spui tu.
|
|
|
pescarush |
![]()
Post
#23
|
Musafir ![]() |
Mie mi s-a taiat glazura azi. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Am facut glazura de la Rigo Jancsi a la Cleo, cu unt topit, cacao (ca n-am avut ciocolata), zahar pudra si putina esenta de rom.
Am topit untul (100 g), am pus vreo 2-3 linguri de cacao, cam 3-4 linguri de zahar pudra, am amestecat incontinuu, si putina esenta de rom. Si am vazut cum mi se alege, parca era apa, de restul glazurii. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Oare ce am facut gresit? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Am aruncat zeama aia si restul de glazura a fost ok, am uns-o pe prajitura. Va spun maine daca a mai patit ceva intre timp. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
Post
#24
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
janis praful de copt cred ca nu si-a facut datoria iar eu una la prajiturile de genul chec adaug mereu albusurile batute separat.
pesca eu glazura o fac mereu cu ciocolata chiar nu stiu cu cacao insa dupa cum vezi cacao nu inlocuieste compozitia ciocolatei sau ma gandessc ca trebuia s-o lasi la rece cand s-a taiat si-apoi sa incerci sa le freci impreuna pana nu s-a intarnit complet untul. |
|
|
![]()
Post
#25
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
Mai incerc saptamana viitoare si bat albusurile, oare untul n-ar trebui sa-l topesc inainte sa-l pun in prajitura?
|
|
|
![]()
Post
#26
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nu-i idee rea si se poate inlocui si cu ulei la o adica. succes (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#27
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
multumesc:)
|
|
|
![]()
Post
#28
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
eu una praful de copt demult nu-l mai amestec cu zeama de lamaie sau lapte ci il pun direct in compozitie insa ca sa fii sigura ca n-ai suprize mai bine il dizolvi cu putina zeama de lamaie sau lapte si daca se spumeaza esti ok.
Oricum figura cu albusurile batute adaugate la final e de retinut si diferenta o constatati singure (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chiar daca reteta pune ouale intregi, eu mereu pe pun separat si iese totul mult mai fluffy |
|
|
bulina |
![]()
Post
#29
|
Musafir ![]() |
Janis, doar acuma am vazut postul tau.
Mie-mi arata ca si cum focul a fost prea tare la cuptor?! Bananele nu au nici o vina atata vreme cat amesteci totul foarte bine sa fie cat mai omogen... |
|
|
strumfita |
![]()
Post
#30
|
Musafir ![]() |
Am facut clatite si am tiut cont de sfaturile voastre. Foarte bune mi-au iesit. Dar am facut un gulas unguresc si a fost jale, tot m-am gandit sa scriu sau nu..dar va zic ca dupa accea am facut altul si a iesit ok.
Am luat o reteta de pe net de gulas unguresc, si scria acolo o lingurita boia dulce, una iute. Si despteapa de mine am facut doar cu jumate de cantitate pt o portie mai mica, dar cand am pus boia am uit sa injumatatesc, si nu am avut boia iute si am pus pasta de ardei iute de la Piros, daca stiti. Nu va zic ce reactie am avut cand am gustat (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) dar a doua zi am facut-o din nou fara nimic iute in ea:). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 06:55 PM |
|