![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Didi e fix ca mine. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Eu nu m-as grabi cu etichetarile pt ca fiecare relatie e diferita, la fel si circumstantele in care s-a infiripat.
Nu discutam ce-i moral ''dpdv teoretic'', eu as reduce discutia la: ce as face daca as fi o mama singura. Restul nu mai conteaza oricum nu se mai schimba. Pesemne femeia in cauza nu are o situatie materiala stralucita si de-acolo si framantarile. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Exact la asta ma gandeam si eu, Cleo. Pana la urma, intrebarea e ce face o mama singura? Sunt foarte putine cazurile in care mama are material tot ce-i trebuie, si nu s-ar observa deloc contributia (sau necontributia) tatalui. Si pentru un orgoliu nemasurat al mamei nu cred ca e cazul sa fie privat un copil de ceea ce i se cuvine. Nu cred ca cele care merg sa ceara in tribunal o pensie alimentara o fac pentru a-l pedepsi pe "domnul", ca daca a gresit sa sufere si el. Nu, o fac pentru copil. Si ca sa revin la cazul de fata, eu stiu ca exista un termen limita (cel putin asa era in Romania) sa dai tatal in judecata. Si au fost multe cazuri in care ele au fost aburite, de ei, pana a trecut termenul si apoi n-au mai vazut nimic de la tati. Daca e acelasi lucru si aici? E usor sa condamnam sau sa dam sfaturi, sa spunem ce am face noi intr-o anume situatie, dar fiecare procedeaza dupa cum simte ca-i va fi mai bine ei (si dupa caz, copiilor) cand se loveste de ceva.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dar oare de ce mama este nevinovata apriori, ca desi nu avea o situatie buna pentru un copil, a avut nesabuinta sa faca unul? Iertati-ma., eu asa vad sitiatia. Iaca, eu nu am o situatie asa proasta si nu ma incumet sa fac inca un copil. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 37 Joined: 31-May 08 Member No.: 3,979 ![]() |
DE acord cu Maat. Si intr-o casnicie cine mai face un copil imediat toti asteptam uneori ani intregi pana ne hotaram sa facem copilul. Aproape toti cei pe care ii cunosc inclusiv eu au facut copilul dupa 3,4 sau chiar mai multi ani.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
De acord cu Pesca. Pana la urma, trebuie sa respecte interesul superior al copilului atat mama singura, tatal copilului cat si statul roman. Copilul odata facut, trebuie crescut cat mai bine, mai ales daca are un tata biologic cu posibilitati materiale.
Pensia se numeste pensie de intretinere a copilului, incredintat mamei spre crestere si educare, si nu a mamei. Intr-adevar, sunt cazuri (rare) in care ii este suficienta si mamei pentru un trai decent, dar ma repet, sunt rare aceste cazuri. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Margri, depinde de situatie, care, asa cum a spus si Cleo, e diferita de la caz la caz. Eu cunosc destul de multi care au facut copilul chiar inainte de a se casatori. De asemenea, sunt multi, asa cum zici, care asteapta cel putin 3-4 ani pana fac un copil.
Acum, sa nu intelegeti ca iau apararea pitipoancelor (mai ales ca mi s-a "interferat" si mie drumul la un moment dat cu una). Dar, stiu ca mai sunt si accidente, chiar daca te protejezi. Si poate unele dintre noi chiar nu considera avortul o solutie, nu ar face asa ceva din diverse motive. Nu neg faptul ca sunt si specimene care asta urmaresc. Oricum, eu ma gandesc la copilul acela care nu a cerut sa fie adus pe lume, ca are si el dreptul sa beneficieze de ceea ce legal (si chiar si moral) i se cuvine. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Asta spuneam si eu. Degeaba o criticam pe mama, toate sintem de accord ca nu ne-am incurca cu barbati insurati si daca ea ar fi spus ca nu stia ca e insurat cand s-au cunoscut s-ar schimba perceptia noastra asupra relatiei lor. Deci nu sar in apararea unei femei cu principii morale indoielnice ci am spus deja la ce se reduce discutia in cazul asta.
Cat despre varianta in care o ''pitipoanca'' isi pune in minte sa ''fure'' un barbat casatorit, presupunem cu o casnicia fericita, as paria ca pitipoanca nu are sanse de succes, adica le-as da si lor (barbatilor) credit. Daca ar cadea in plasa inseamna ca nu-s atat de sinceri in relatie si aici nu pitipoanca e de blamat in primul rand (pt ca ea e libera ca pasarea cerului) ci el. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
De acord Cleo, intr-o relatie care merge bine, nu prea-si face loc o a treia persoana. Ma rog, asta e un alt subiect, dar bineinteles ca ambii parteneri isi impart vina atunci cand scartie relatia.
Eu insa, spun sigur ca daca ar fi sa raman mama singura, nu l-as scuti pe tata de nici un penny din ceea ce, prin lege trebuie sa dea copiilor. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bai, ce tot atatea sapaturi sa vedem cine si de ce o facut ce o facut.
Eu una m-am saturat sa tot aud de femei rechin nenorocite ordinare care vrajesc barbati nevinovati si le sucesc mintile si mai stiu ce ii imbrobodesc pe saracii inocenti. Din punctul meu de vedere cel mai vinovat intr-o treaba din asta este sotul/sotia adultera. Are cica o familie, pe care ar trebui sa o respecte macar (chiar daca nu o iubeste) si umbla aiurea ca doara el ii barbat si nu-si poate tine pantalonii pe el. Haidade. Sa fim seriosi. Ba sa si-i tina si sa se abtina, si sa-si lase dracului familia daca s-o saturat de ea inainte sa umble in toate partile. Ca femeia aia o umblat cu unu insurat si i-o mai facut si un copil, nasol de ea, n-o procedat bine, dar asta nu-l scuza pe el de absolut nimic. La urma urmei femeia aduce pe lume un copil. Da? Il aduce. Il creste si se nacajeste toata viata cu el, ii poata de grija, il poarta la scoli si il grijeste de boala. Si dumnealui s-o distrat un pic si apoi se spala pe maini si se retrage frumos ca doara el ii om cu familie respectabil si extraordinar. Ha! Ba sa plateasca pentru ce o facut! 100%. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 08:32 AM |
|