![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Rox, n-ai motive de ingrijorare. Nici piciul meu nu prea era prieten cu somnul in timpul zilei. Si el si-a ales un program. Se trezeste la 8, mai trage un somnic de 2 ore la pranz, apoi somnicul de o ora de la ora 16 , inca unul de juma de ora la 21 si apoi la 23 cu marja de plus minus 5 minute cade frant , adoarme singur in patut.
Esti o fericita ca doarme noaptea asa mult fara intrerupere. David nici acum nu doarme atatea ore fara sa se trezeasca sa pape un pic. Abia astept luni sa ne spui cat a crescut picea! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
Roxana,sa creasca mare si frumoasa si sa asculte de parintii ei !
Referitor la somnic ,este normal sa isi faca orarul ei.Cu fiecare zi ,micuta sara trece prin niste transformari,iar faptul doarme atatea ore neintrerupt,cum zicea si Altheea trebuie sa te linisteasca,asta inseamna ca se simte ine.Atata vreme cat ia in greutate,mananca bine si doarme inseamna ca bebe e bien.Semnele de alarma sunt plans continuat mult timp,refuzul mancarii,temperatura.,etc.Fiecare copilas are ritmul lui.Pe langa ea ,bucura-te si tu de un pic de somn daca poti,caci e posibil ca facandu-se mai mare sa nu mai doarma atatea ore la rand,depinde...Pana la 12-18 luni se tot schimba.E posibil ca atunci cand va avea mai multa activitate ,adica sa mearga "gateando"(de-a busilea) cum zic astia aici,sa aiba multa nergie de consumat si sa se trezeasca toata noaptea .Deasemenea,acum e perioada colicilor,asa ca daca nu dorme noapta sau ziua poate fi din cauza asta.Masajul suav(un pic mai mult decat o magaiere) pe burtica atunci cand plange o poate ajuta sa elimine gazele.Plimbarile in aer liber ii fac pe bebelus sa se odihneasca bine. Va pup pe amandoua si va urez mult soare in viata! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Zibba, multumesc mult c-ai trecut pe aici (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Zic de fiecare data ca mi-a daruit Dumnezeu un ingeras. S-a culcat aseara la 21 si s-a trezit abia la 4 sa manance. Deja vad cu alti ochi perioadele ei cand sta treaza. Depinde si cat sunt de obosita. Pentru ca eu vreau sa le fac si pe toate. Uneori reusesc, alteori nu. Incerc sa nu mai fiu atat de disperata. Ieri si-a cunoscut strabunica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . A primit iar daruri. Pe mamaie (mama) am rugat-o sa-si puna un tricou colorat cand vine in vizita la ea, ca ma deprima prea tare negrul. Ea poarta doliu dupa tata un an, dar cand o sa inceapa Sara sa vada (adica pe la 2 luni) nu vreau sa se obisnuiasca cu culoarea asta. In fine, eu sunt de parere ca durerea pricinuita de disparitia unei persoane dragi si apropiate nu se exprima neaparat prin purtarea negrului din cap pana-n picioare, dar asta e o alta discutie. Mamaie a zis ca acum 2 zile i-a zambit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Trebuie sa i se desfunde in curand si canalele lacrimale. Acum va intreb pe voi ceva: albul ochilor e usor galbui pe la colturi. E normal? (stiu c-o sa credeti ca-s disperata, dar asa sunt mamicile astea noi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Pupilele le are in continuare gri-cenusiu si probabil asa vor ramane cat timp o alaptez. Zibba, sper sa fi luat in greutate. Asa ca look s-a mai schimbat un pic de la nastere. Aseara i-am facut masaj. S-a comportat bine, n-a plans. Piciorusele le indreapta, dar la manute mai am un pic de lucru. Taica-su e un pic mai dur cu ea, ca mie mi-e mila s-o fortez. Tot asa, n-am tupeu s-o scot de cap din baita, ca sa faca gatul mai lung. Si mai trebuie s-o culc pe spate ca are capul cam lunguiet. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Roxi, galbenul acela de la ochisori nu este de la icter? Oricum mergi maine cu ea la pediatru la cantarit si intrebi si de ochisori.
Eu nu l-am scos pe David niciodata de cap din baie , nici mama pe mine..si am auzit si mama unei prietene ca n-a scos-o de cap cand era mica. Si numai gat scurt n-am. Astea's povesti, am citit intr-o carte ca este un stres inutil pentru copil si mama. De fapt in multe carticele cu sfaturi (cred ca ai primit si tu in maternitate) scrie clar ca scoatem copilul din baie tinandu-l la fel cum l-am bagat, de fundulet si de ceafa. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
La multi ani mamicilor si fetitelor de 8 Martie!
Iar micutei Sara sa adune luna dupa luna si s-ajunga mare si frumoasa!(maine face o luna ,nu?) Roxana ,galbenul de la ochi poate fi de la icterul fiziologic si se coroboreaza cu o culoare galbuie a pielii.Acesta dispare cu timpul. Referitor la scosul din baie de capsor,nu sunt de acord.Cum zicea si Altheea,scoate-o normal,gatul il va avea cum ii "dicteaza "codul genetic.Masajul face bine,dar un masaj gresit ii poate face rau .Am vazut bebelus cu umar dislocat din masaj.Ei sunt rezistenti dar au articulatiile atat de mici si de moi ca uneori nu putem proportiona forta noastra la dimensiunile lor.De exemplu,cand incep sa mearga cu ajutor(adica nu isi tin echilibrul singuri)ii ducem de-o manuta uneori.In acest caz poate aparea dislocarea cotului,care nu e vizibila,dar copilul plange si tine bratul flexat.Un pediatru mi-a arat un copil in aceata situatie,se face o manevra foarte simpla si cotul revine la normal si imediat copilul inceteaza sa planga si poate extinde antebratul.Asta nu se face in casa:). Dormitul numai pe o parte ii poate deforma capsorul,dar nu-i bai,ca are fontanelele deshise si daca ii schimbam pozitia capsorul se modifica. Asa ca stailinistita,micuta Sara va placea tuturor baieteilor (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Va pup si sa aveti zile frumoase! (vorbind de Sara imi ostoiesc dorul de Andrei,azi ar fi avut o luna si 3 zile....Offf ce nedreapta e viata uneori) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumim pentru urari!
Zibba si eu cu Sara imi alin dorul de tata. Ma bucur ca micuta mea te ajuta un pic. Sa nu renunti la dorinta de a avea copii, ca sunt convinsa ca te va auzi Dzeu. E nedrept ce se intampla uneori, dar n-avem cui sa-i cerem socoteala. Amica care mi-a aratat cum se face masaj, mi-a zis ca nu trebuie sa fiu f dura, ca ei sunt f fragili. Ea a ajung cu fiica ei la un ortoped si stie ceva trucuri. Stiu ca a intors-o pe a mea pe burtica si i-a numarat cutele de pe picioruse. De fapt, trebuie sa fie paralele. La un picior, are cu una mai putin si mi-a zis s-o rog pe pediatra sa se uite si ea, sa nu fie suspecta de luxatie de sold. Fetita ei avea la fel (nr de cute), dar n-a fost vorba de vreo luxatie. Fetelor, m-am linistit cu scosu' de cap. Daca si voi ziceti ca-i de fapt un mit, n-are sens sa chinui copilu'. Icter a avut si-n maternitate, dar il redusesera la nu stiu cat la %. Mie acum nu mi se pare galbena la piele, dar poate nu stiu nici sa apreciez. (IMG:http://i143.photobucket.com/albums/r158/roxanica10/Sara%20la%20o%20saptamana/DSC05193.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Roxie, si David are o cuta mai putin si din pozele mele vechi vad ca am si eu una mai puin...sau mai degraba una'n plus (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) la piciorusul drept. Luxatia de sold am inteles ca poate sa apara la nasterea naturala. Nu vad de ce Sara ar putea sa aiba luxatie. Cel mai bine este sa te linistesti la pediatra si sa nu te stresezi la tot ce auzi in jur. Ai o fetita sanatoasa si fericita!
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Asta cu scosul de cap e prima oara cand aud si mi se pare aiurea de tot.
Nu te mai stresa atata si eu parca eram cu lupa cand era Bianca mica, da' acum gandindu-ma cred ca e stres inutil. Nu tre' sa le faci pe toate, daca esti obosita odihneste-te, pentru ca in starea de veghe a Sarei o sa ai alt chef sa petreci timpul cu ea decat daca esti obosita. Plus ca daca tu esti obosita si n-ai asa rabdare cum ai avea cand esti odihnita, s-ar putea si ea sa fie mai agitata. Si cu masajul, incetisor ca e mica si nu mult timp. |
|
|
MadutZ15 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxana mi-a zis mama ca galbenul de la ochi e de la icter, si eu cica am avut cand eram mica, si i s-a zis sa-mi dea fenobarbital. O sa vezi tu la pediatru. Mi-a mai zis mama ca ar fi bine sa-i masezi degetele de la maini, pt circulatie buna. De asemenea, mi-a zis ca ea m-a scos pe mine de cap, bunica din partea tatalui a fost pediatru si a sfatuit-o asa, dar m-am speriat si mi-a fost foarte frica de apa, si mai bine ar fi s-o scoti normal, ca partea cu lungitul gatului e doar un mit. Si mi-a mai spus sa nu o pupi in talpa, ca va merge mai tarziu. Nu stiu daca e mit sau nu, iti zic ce mi-a zis mama.
Pupici pt amandoua. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Madutz multumesc de pareri.
Fetelor, voi ma percepeti ca fiind stresata? Ca nu-s. Doar ca spun si eu pe aici ce ma ingrijoreaza un pic. Am imprumutat de la o prietena un leagan muzical, sa vedem cum se acomodeaza Sara cu el. Deocamdata ii place. Arata cam asa (IMG:http://i143.photobucket.com/albums/r158/roxanica10/Diverse/117_1_mare.jpg) Probabil il vom cumpara. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:02 AM |
|