![]() |
![]() ![]() |
![]() |
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Wise,spunea acolo ca e ca si cum ai dona sange,dar mai putin...incomod,,sau nush cum sa zic. Dau acum un search,poate gasesc procedeul exact
Celule stem din sange: A doua optiune este colectarea celulelor stem din sangele periferic. Transplantul cu celule stem este o procedura promitatoare. Donatorului i se injecteaza timp de 4-5 zile filgrastim, pentru a colecta suficiente celule stem, acest medicament mobilizeaza celulele stem din maduva in sangele periferic. Celulele stem sunt colectate printr-o procedura numita aphareza, similara cu cea de la centrele de transfuzii ce separa trombocitele si alte componente de sange. Celulele stem sunt separate cu ajutorul acestei masini si se infuzeaza in pacient. This post has been edited by rozy: Apr 6 2009, 08:39 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
frate-miu nu e acasa acum si mai bine, ca nu am chef sa ma vada in halul asta, mai mult ar incepe cu mistourile, nu stie sa fie suportiv (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu stiu ce sa zic....ideea mi se pare buna, m-as inscrie in asa ceva, dar suna cam ciudat metoda de recoltare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) si suna a risc pentru donator, oricat de frumos ar parea...astept sa vad ce-mi raspunde fiu-meu.
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Daca chiar te bate gandul, poti sa te duci la un centru de recoltare,sigur te vor lamuri (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Da, te cred, si frate-miu e la fel. Lasa ca te binedispune catzalu nostru maine cu povestile lui. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai, dar celule stem nu se recolteaza numai la nastere din cordonul ombilical? Ce treaba are cu donatul de sange?
Vaaai, Sweet, taci ca n-am nici o poveste .. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Eu pe tine ma bazez sa intretii atmosfera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) This post has been edited by scorpirescu: Apr 6 2009, 09:03 PM |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Se gasesc si in maduva
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
daca si maine muncesc ca astazi mi-e ca nici pe catel nu il vad (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) si sa nu mai pun la socoteala ca mai nou incep serviciul la ora 8 dimineata :|
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 ![]() |
Am donat si eu sange acum un an, fara un motiv anume, pur si simplu stiam ca exista mari probleme cat priveste rezervele de sange din spitale. Iar deunazi am vazut un reportaj la televizor despre cei aproape 200 de copii care mor zilnic in Bangladesh din cauza conditiilor igienice precare in care traiesc si care duc la dizenterie si apoi moarte din cauza lipsei medicamentelor. Mi se pare crunt si nedrept sa vezi un tata care isi reproseaza ca poate baiatul lui ar fi fost in viata daca ar fi avut 1 euro, ca sa cumpere un medicament care in lumea civilizata e atat de banal, pentru o boala care in vremurile noastre nu ar trebui sa omoare pe nimeni. Asa ca am trimis si eu cateva SMS-uri la un numar indicat in campanie (e sustinuta de UNICEF). Stiu ca nu e mare lucru, dar un sms de 2 euro poate salva vietile a doi copii. In general de fapt e vorba lucruri foarte simple, gesturi aparent nesemnificative, care nu iti tulbura prea mult traiul fericit, dar care pot face diferenta pentru altii mai putin norocosi ca noi. Si asta imi intareste convingerea ca sunt tare nerecunoscatoare si ca ar trebui sa incetez a ma mai plange atat de ce mi se intampla, pentru ca adevaratele probleme, adevaratele drame sunt cu totul altele. Viata mea e chiar minunata. Raportat la ce conteaza cu adevarat, raportat la esential, sunt un om care are toate motivele sa fie fericit si sa imbratiseze fiecare zi cu bucurie. Am incercat asta azi si e minuntat cum poti sa te simti. Simplul fapt ca am mers pe strada, bucurandu-ma de soare, de aer, de viata, de pomi, de flori, de faptul ca pot sa fac toate lucrurile banale si simple. Viata e facuta din lucruri simple si frumoase pe care vreau sa le apreciez mai mult. M-am saturat sa ma sabotez singura.
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Deedee mare adevar ai grait (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th May 2025 - 02:50 PM |
|