IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

101 Pages V  « < 88 89 90 91 92 > »   
Closed TopicStart new topic
> eLady`s Hot Bar & Lounge XXVIII, Conversatie
Jo
post Jun 1 2009, 10:35 AM
Post #891

Musafir

angel, cam digiaba visezi tu la panourile alea de energie solara, ca n-ai voie sa-ti produci singura curent (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Chiar chestia asta o discutam acum vreo 2 weekenduri, cand mai puneam la cale casa aia pe care o s-o construim noi in brasov. Si ne spunea un prieten arhitect ca tu n-ai voie sa-ti generezi singur curent cu panourile alea. Da` ai voie sa donezi curentul ala statului si ai nu stiu ce facilitati, am impresia ca ti-l platesc ei sau ceva de genul. Ei, ma rog, si in continuarea fazei asteia, ne zicea ca electrica n-are voie sa te refuze daca tu vrei sa le dai curent. Si marlanii ce fac? Te duci tu la ei si le zici "nene, eu vreau sa va dau curent" si eu zic "Ne pare rau, da` nu ne tine reteaua". Deci pana se reglementeaza chestiile in domeniul asta, s-ar putea doar sa visezi. A, si apropo, anuntul de debransare se trimite cu cel putin 15 zile inainte.
In alta ordine de idei, la multi ani tuturor piticilor (inclusiv mie:D). In Bucuresti e o vreme superba, cald dar nu foarte, ce mai, exact pe placul meu. Aseara citeam despre cat behaviour si mi-am dat seama ca mr. cat e o pisica foarte fericita (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .Si azi dimineata m-am trezit in sunet de bormasina, renoveaza astea apartamentul de deasupra cred, ca de o saptamana numai sunete d-astea melodioase aud.
A, si nu stiu daca v-am zis ca ma despart de baba mea din balcon (haha, cum suna). Am facut curatenie in balcon si vorbim saptamana asta cu proprietarul sa izbim un zid ceva acolo, sa n-o mai aud cum isi scuipa plamanii pe geam.
Go to the top of the page

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 1 2009, 10:39 AM
Post #892

Musafir

Angel, nu-ti mai face nervi de pomana. Nu ai ce sa le faci. Nici lor nici altora ca ei .. care nu au monopol, dar is toti la fel de competenti. Eu am aceleasi probleme cu UPC-ul. Facturile le primeam pana prin august anul trecut dupa data de scadenta (1 luna jumate de la emitere). Cum le-am dat telefoane ca sa mi le trimita la timp din august nu am mai primit deloc. Ma trezeam cu netul taiat si preavizul imi venea la vreo luna dupa ce se taia deja. Niste nesimtiti. Si atat am mai sunat la ei si am facut spume la copii aia saracii de la relatii cu clientii pana cand au inceput sa trimita iar facturi. Asta a durat vreo 8 luni. Dupa cel mai mare scandal mi-au trimis factura cu confirmare de primire (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Oricum, am intrebat si la OPC, nu ai ce sa le faci. Se considera ca e de datoria ta sa platesti lunar chiar daca nu trimit ei facturi. Ei imi tot bagau in fata ca aia care le impart lor facturile.. de parca pe mine ma incalzea cu ceva ca ei au probleme cu furnizorii lor. Si mie imi trebuiau facturile pentru ca eu platesc prin banca. Si ca sa-mi trimita factura pe net tre sa sunt tot eu lunar sa mi-o trimita, altfel nu se poate.

In alta ordine de idei. Astazi era ziua de predare conform contractului pentru apartamentul la care am platit avans anul trecut in mai. Complet finisat la cheie. Ce sa spun ca inca nu au nici macar geamuri.. ce sa mai vorbesc de tencuieli sau altele. Ei inca zidesc, pun caramizi... si de fapt de vreo 2 saptamani nu au mai facut nimic.
Iar in cazul in care va inchipuiti ca apartamentele se vand mai ieftin acum cu criza va inselati (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am cerut oferta recent sa vad ce au acum la vanzare si supriza: is mai scumpe. in sensul ca pretul e mai mic, dar ti-l da semifinisat, iar daca il vrei finisat pretul il depaseste pe ala cum il luam eu inainte. In euro. Daca luam in calcul si cursul euro care a crescut cu 20%, noi traind in romania si avand salarii in lei, pretul apartamentelor a crescut cu vreo 20-25%.

+Quote Post
Jo
post Jun 1 2009, 11:28 AM
Post #893

Musafir

Scorpi, vorbesti serios? In Bucuresti au scazut preturile la apartamente cu vreo 50% in blocurile vechi si cu vreo 20-30% in alea noi.

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 1 2009, 12:08 PM
Post #894

Musafir

Eu aici unde imi iau eu apartament nu o scazut nimic. Oricum, 20-30% in conditiile in care euro a crescut cu 20% nu inseamna nici o scadere (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Is smecheri ce crezi.

+Quote Post
kalua
post Jun 1 2009, 12:52 PM
Post #895

Musafir

Hai salut si la multi ani, copchilelor! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

Angel, asta-i mai peste tot, daca o institutie greseste, trebuie tu sa stai dupa ea si sa-i rezolvi greseala. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

Frumoase foc pozele lui scorpirescu.

Cleo, familia voastra devine din ce in ce mai internationala. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
pescarush
post Jun 1 2009, 01:31 PM
Post #896

Musafir

La multi ani copilelor si copiilor! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Depinde Kalua, daca te tin nervii sa stai la telefon ore in sir si sa te mai certi cu ei, aici obtii ceea ce ti se cuvine. Dar oricum, se intampla destul de rar, si in general, daca s-a produs vreo schimbare (adica te-ai mutat, sau ceva de genul asta).
Dar cum adica iti iei panouri solare si n-ai voie sa-ti produci energie? (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Esti sigura, Jo? Si atunci care e scopul? De ce le mai iei? Numa' asa, sa dai banii pe ele? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Si al meu ma tot bate la cap sa luam o eoliana, bine, inca nu sunt foarte bine puse la punct legile nici aici, dar in British Columbia, am inteles ca daca produci mai mult decat ai nevoie acasa si dai in sistem, primesti chiar bani inapoi - sub forma de credit, banuiesc, pentru ca fiind eoliana, daca nu bate vantul, nu produce. Aici nu stiu exact cum suna legea, dar in mod sigur iti poti produce macar tie energie electrica. Dar imi si vad ditamai stalpul ala in curte. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Jo
post Jun 1 2009, 01:41 PM
Post #897

Musafir

pesca, asta e toata chestia, la noi nu e rentabil sa-ti iei. Pentru ca desi guvernul zice ca cei de la electrica sunt obligati sa-ti primeasca ce curent generezi tu acolo, ei zic ca nu ii tine reteaua, si nu prea ai ce sa faci in contextul asta. Ce stiu stiu din surse sigure, insa chestia e de acum vreo 2-3 ani. Voia cineva sa-si puna panouri solare la casa si s-a lovit de chestia asta.

+Quote Post
Fanny
post Jun 1 2009, 04:40 PM
Post #898

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Fetele, la chestii de energie, plangerile de fac la ANRE, care are departament separat de protectia consumatorului. In cazul UPC, la ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii, fost ANRCTI). Nu va adresati OPC-ului, ca n-au competente si nici nu se preocupa sa spuna macar lucrul asta.

+Quote Post
Szimcsi
post Jun 1 2009, 04:50 PM
Post #899

V.I.P.

From: Six feet from the edge
Member No.: 146

Buna fetelor. M-am intors aseara de la Eselnita, a fost un frig de crapau pietrele, am crezut ca ma congelez. Iar eu am ignorat total buletinul meteo si mi-am luat la mine numai maieuri si pantaloni trei sferturi (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Azi am fost iar plecata toata ziua la o licitatie, iar maine noapte plec la Eforie.

Va pup si sper sa recuperez ce s-a intamplat pe aici.

+Quote Post
albinuza
post Jun 1 2009, 06:54 PM
Post #900

V.I.P.

From: Bra, Italia
Member No.: 56

Da ce te maiplimbi Sz!
Eu fac varza. O mare varza!
Aaa, si pe langa asta, inteleg din ce in ce mai putin barbatii (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post

101 Pages V  « < 88 89 90 91 92 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2025 - 03:50 PM