![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Ce se intampla acum in Moldova e un deja vu cu gust foarte amar. Romania libera l-a intervievat pe Ghenadie Brega (militant anticomunist) care le declara cu putin inainte de a fi arestat.
"Sunt hartuit. Sunt urmarit la tot pasul. (Si Evghenii Goloscepov de la Amnesty International Moldova prin care am luat legatura cu Ghenadie, mi-a spus ca ei si sediul lor sunt urmariti.) Am fost organizatorul manifestatiei de luni, de pe 6 aprilie si s-a spus peste tot ca Procuratura ma va penaliza pentru ca am facut acest lucru. Dar nu am primit nici o citatie nimic, nu am fost chemat la Politie. Am reusit chiar si sa-mi vad parintii in afara Chisinaului. In schimb, tinerii care reusesc sa iasa de la Politie, batuti si infricosati, spun ca politistii ii intreaba la interogatorii: "te-a chemat Brega la manifestatie? Te-a chemat Brega, nu-i asa? Ti-a dat bani Brega?" Conditia ca sa fie eliberati este sa recunoasca cum ca eu i-am chemat. Reporterul: I-ai vazut pe acesti tineri? Brega: Nu, personal, nu i-am vazut, dar mi s-a povestit ca ies facuti ferfenita.Si este limpede ca prin declaratiile pe care vor sa le smulga, autoritatile incearca sa gaseasca alti oameni decat cei vinovati ca sa fie tapi ispasitori pentru ceea ce s-a intamplat la Parlament si Preseditie. Ei pregatesc terenul ca sa fie invinuit altcineva pentru neputinta politiei de a apara aceste institutii si de a asigura ordinea publica. Dar eu n-am avut nici un fel de legatura cu ziua de marti, cea mai violenta dintre toate. Eu, de la Hyde Park, am organizat numai aprinderea de lumanari din data de 6 aprilie, a doua zi dupa alegeri, cand totul s-a terminat pasnic. Eu la ora 20.00 am trimis oamenii acasa. Deci, imi asum raspunderea numai pentru ceea ce s-a intamplat pe data de 6 aprilie, pana la ora 20.00. Restul nu este responsabilitatea mea. R: Dar despre ce manifestatie sunt intrebati oamenii, nu sunt intrebati despre ziua de 7 aprilie, cea cu devastarea Parlamentului? B "Nu li se spune limpede despre care manifestatie este vorba. Oamenii sunt presati sa semneze orice li se pune in fata. Si eu unul tot astept o citatie de la Procuratura ca sa fie lucrurile clare, dar nu a venit. Nu ma simt in siguranta." Cum e posibil ca in anul 2009 comunistii sa mai fie la putere? (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) De fapt mai mir retoric, doar si la noi mai sint destui, poarta alt nume. |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Asa e, este groaznic ce se intampla acolo. (IMG:style_emoticons/default/evilmad.gif)
|
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Geo draga, daca te doare undeva, de ce tii expres sa-ti expui parerea? Tu de fapt nu zici ca nu iti pasa, ci ca ei merita ce li se intampla, care e cu totul alta poveste.
|
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Draga Geo, nepasarea inseamna indiferenta. Asta inseamna ca nu ai nici o parere. Din pacate, te contrazici singur si abuzezi de apostrof. Si apropo, la inceput de propozitie se scrie cu litera mare. Mesajele incurajatoare nu sunt pentru ca s-a descoperit acum Moldova, ci pt. ca acum este o anumita situatie acolo, care duce la felurite comentarii.
|
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Geo, n-ai inteles, eu nu am nimic impotriva parerii tale. Fiecare e liber sa gandeasca ce vrea. Subliniam doar faptul ca, desi sustii ca ce se intampla in Moldova iti este indiferent, totusi, sub o forma sau alta, esti de parere ca isi merita soarta. Iar cele doua (a fi indiferent si a avea o parere mai exact) sunt in contradictie.
Eu personal sunt la fel de interesata de conflictul din Moldova cam cat sunt de razboiul din Irak. Nu pot sa fiu ipocrita sa zic ca imi pasa, ca vai, ce tragedie, cat sufar pentru confratii nostri, pentru ca nu-mi pasa nici cat negru sub unghie. Toti, dar TOTI moldovenii pe care ii cunosc eu (si cunosc cativa pe la facultate) sunt atat de mandri ca sunt moldoveni si NU romani, si sar imediat daca esti cumva sub impresia ca ei sunt romani si te corecreaza, ca ei sunt moldoveni, nu romani, si ca n-ar schimba asta pentru nimic in lume. Daca ei vor sa fie independenti, eu de ce as vrea unirea? |
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai, eu n-am absolut nimic impotriva faptului ca ei sunt mandri ca sunt moldoveni. Dupa cum am mai spus, fiecare cu modul lui de a gandi. Eu insa am o singura curiozitate, si aia MARE. Cei care vreti unirea Moldovei cu Romania... de ce vreti asta? Ce avantaje/dezavantaje credeti ca va aduce?
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Basescu se bate cu pumnu-n piept ca e alaturi de moldoveni doar pt ca vin alegerile (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nici eu nu ma dau de ceasu mortii cu unirea si acelasi sange-n "vine" si din astea, insa ma revolta toate jocurile politice, si faptul ca nu vor scapa de comunism prea curand |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th August 2025 - 11:10 AM |
|