![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Arata deosebit totul! (IMG:style_emoticons/default/thumbsup.gif)
This post has been edited by Book: Mar 5 2010, 10:49 PM |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dar sint mincaruri simple...
In seara asta am avut: Salata de valeriana cu rosii cherry, ridichi si otet balsamic (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/1-11.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/2-11.jpg) File de pangasius prajit (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/3-8.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/4-5.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 99 Joined: 18-February 10 Member No.: 8,008 ![]() |
Stau in fata calculatorului la 12 noaptea si imi lasa gura apa... Diana ma nenorocesti... abia am reusit sa trec peste salata cu cartofi si cu bunatati (din care maine fac... am luat azi mix din ala sa fiu sigura ca pap)... si acu iar vad altele si iar incep sa poftesc... Nu te-ai gandit sa iti deschizi ceva? Serios, toate arata asa bine... Si ce ai preparat azi e exact in "ograda mea" salata de cruditati... peste... yum...
Poate de aia imi par si astea interesante pt ca la noi nu se foloseste nici otet balsamic, nici valeriana... cel putin nu in casa noastra... pfai din toate as gusta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (stiu sigur ca nici in altele, eu sunt ardeleanca de fel, la noi bucataria e... nush dar mie imi pare diferita) BTW cum iti pare pangasius? Pe aici parerile sunt impartite, de aia nici nu am luat... Unii zic ca are gust noroios, altii il folosesc si zic ca nu simt nimic... cum ti se pare tie? Desi la cum arata acolo.. nu are cum sa nu fie bun (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) This post has been edited by ayana01: Mar 6 2010, 12:33 AM |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tizo, in primul rind culoarea fileului de peste, cind il cumperi, trebuie sa fie vie. Carnea trebuie sa fie lucioasa, translucida. Daca ti se pare ca e mizga pe el, fie cit de putin, sau ca pare lipicios, nu il cumpara sub nici un motiv!
Eu il fac simplu: il trec printr-un jet de apa rapid (secret: pestele NU trebuie tinut mult in apa, altfel isi pirede gustul!), il pun pe servete de hirtie (folosesc kleenex, chiar daca sint putin mai scumpe, insa hirtia e mult mai groasa, absoarbe mai bine, nu se lipeste si daca fac socoteala, in final ies mai ieftin decit daca iau alta marca care costa mai putin) si il sterg cu un alt servet de hirtie. Il sarez foarte putin, in trec putina faina, il scutur bine de suplus si il prajesc in ulei incins. In 15-16 minute e gata (7, 8 minute pe o parte si7,8 minute pe cealalta). Nici ai mei nu cred ca ar cumpara valeriana, insa eu cind o vad in punguta asa frageda, crocanta si verde... zau ca nu ma pot abtine. Otetul balsamic imi place mai mult decit cel normal, romanesc, de vin, pentru ca este mai catifelat, mai dens si are un gust mult mai placut si deloc intepator, cum e al nostru, cel din ultimii ani (despe care eu cred ca are mai mult chimicale-n el decit otet de vin propriu-zis). Bucataria ardeleneasca e foarte savuroasa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mie insa imi place sa mai incerc si lucruri noi, nu tot aceleasi vesnice tocanite si ciorbe zilnice... |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Misto arata pestele ala.
|
|
|
![]()
|
|
A, si inca ceva: am bagat de seama ca e mai bine sa te hotarasti cind faci piata asupra a ce vrei sa faci de mincare, decit sa te duci cu lista pentru ce vrei sa gatesti. Adica e mai bine sa cumperi functie de ce gasesti bun calitativ, bun ca pret si foarte proaspat.
De-aia am mai luat azi un kilogram de midii si un kilogram de caracatita-babies, din care jumatate cred ca o sa o marinez dupa metoda greceasca, sa le mincam ca aperitiv. No, poftiti la masa! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 99 Joined: 18-February 10 Member No.: 8,008 ![]() |
Neata fetele!
Azi m-am trezit plina de verva patriotica, e o zi ideala pt intreprins lucruri marete. Asa ca, zis si facut, m-am pus pe gatit. A iesit o salata de vinete. Partea cea ma placuta a fost degustarea, evident. (desi e o reteta simplissima, pt mine e o mare mare victorie, nu stiu gati chiar deloc). Asta a iesit (scuzati calitatea dar nu gasesc ap. foto... a trebuit sa fac cu telefonul... cand zicea mama ca ar trebui sa fiu mai ordonata nu o bagam in seama (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) ) : (IMG:http://img717.imageshack.us/img717/6167/p06031011120001.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,153 Joined: 14-March 09 From: The moon Member No.: 6,083 ![]() |
Pfff Ayana mi-ai facut pofta! O sa fac si eu zilele astea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 36 Joined: 25-February 10 Member No.: 8,054 ![]() |
Fetele cucuietele, care ma ajuta si pe mine cu o reteta de galusti de gris pentru supa?Eu am gris Boromir, am mentionat pt ca stiu ca difera calitatea de la o firma la alta si asta are importanta privind cantitatile celorlalte ingrediente pentru galusti.Cred ca nu am postat unde trebuie, si imi cer scuze, dar am vazut ca aici sunteti mai "active", si poate vedeti postarea mea in timp util (eu vreau sa fac diseara supica).Multumesc anticipat! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Eu cred ca-i fac o vizita Dianei intr-o zi ca prea gateste bine si frumos. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th August 2025 - 12:22 AM |
|