![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Nebunie la Chisinau. Protestatarii au ocupat clădirea preşedinţiei din R. Moldova
Protestatarii de la Chişinău au ocupat clădirea preşedinţiei, iar mai multe salvări au apărut în apropierea manifestanţilor. Protestatarii au arborat în faţa intrării preşedinţiei din Chişinău un steag al României, iar pe acoperişul clădirii un drapel al Uniunii Europene, relatează corespondentul RIA Novosti, aflat la locul incidentelor. Potrivit cotidianului moldovean Timpul, care citează martori oculari, protestatarii au distrus mai multe portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, al cărui mandat expiră marţi. Tinerii au scos pe frontispiciul preşedinţiei o pânză cu harta României mari, scandând: "Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească". Opoziţia din R. Moldova cere continuarea manifestaţiilor până la noi alegeri legislative Opoziţia solicită continuarea manifestaţiilor în Republica Moldova, până la organizarea de noi alegeri legislative, a declarat marţi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. "Am sesizat organizaţiile internaţionale, cerându-le să nu recunoască rezultatele alegerilor", a declarat Chirtoacă, unul dinrtre liderii opoziţiei. "Manifestaţiile vor continua până când va fi fixată data unor noi alegeri", a continuat el. Violenţele s-au soldat azi cu peste 30 de răniţi la Chişinău, capitala moldoveană, în timp ce o mulţime de opozanţi a luat cu asalt preşedinţia şi Parlamentul acestei mici republici foste sovietice, după proclamarea, luni, a victoriei comuniştilor la alegerile legislative de duminică. Manifestaţia a fost organizată de Partidul Liberal-Democrat, care a obţinut aproximativ 12 la sută din voturi, în timp ce comuniştii au obţinut aproape 50 la sută. Mediafax |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Traiasca Romania MARE!!!
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Entuziasmul tinerilor este de-o inocenta incantatoare, dar sincer, nu vad posibila o unire. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Atatia oameni mari au visat asta, nu vad de ce nu am visa si noi.
|
|
|
![]()
|
|
In nici un caz, am inteles ce vrei sa spui. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
"Daca visul unora a fost ori este sa ajunga in Cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul", a spus Grigore Vieru in 1973, la prima sa vizita in Romania. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Eu imi doresc ca inainte sa mor, sa-mi vad iar tara intreaga. Trăiască România Dodoloaţă! Si spun asta pentru ca bunicul dinspre tata era basarabean. Familia s-a refugiat in tara cind au venit rusii peste noi. Tatal meu este nascut la Cahul. (IMG:http://i294.photobucket.com/albums/mm83/dmb_1973/2BASARABIA-Cahul.jpg) (IMG:http://i294.photobucket.com/albums/mm83/dmb_1973/BASARABIA-Cahul.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ideea unirii e foarte frumoasa, dar din punct de vedere practic: au tarile astea atatia bani "pusi la CEC" ca s-o infaptuiasca? Pentru ca rupe din punct de vedere financiar. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Asta fiind numai un aspect care, vrem, nu vrem, trebuie luat in considerare.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Sigur ca ar suna frumos in teorie dar asta o simtim doar noi, romanii. Din pacate ei nu se mai simt demult romani. Am un sat intreg de rude acolo din 16 copii frati ai bunicii si ai bunicului din partea mamei. Satul se numeste Leuseni, este si punct de frontiera acolo. Toti au avut foarte multi copii si cand am fost sa-i vizitam, in '89 chiar inainte de Revolutie, am fost uimita sa vad ca am chiar si nepoate mult mai mari decat mine! Aveam doar 12 ani dar nu pot sa uit vehementa cu care sustineau ca nu sunt romani ci moldoveni (nu-si spuneau basarabeni), ca nu vorbesc romaneste ci moldoveneste. Imi spuneau ca nu vorbim aceeasi limba desi ne intelegeam perfect! De la mic la mare, de la cel care muncea la camp pana la cel cu studii. A fost socant pentru mine.
Din pacate sunt extrem de putini cei care cu adevarat se simt romani acolo. Daca imi amintesc eu bine, dupa ce s-a destramat URSS-ul, li s-a propus unirea cu noi si au refuzat. Dupa aderarea noastra la uniune s-au imbulzit sa ceara cetatenie romana. De dragul nostru? Sau pentru ca cetatenia romana le oferea libera circulatie in Europa? De ce au asteptat 17 ani sa-si ceara cetatenia? Pentru ca pana atunci nu i-a interesat. In plus nu suntem destul de puternici din punct de vedere financiar sa-i sustinem si pe ei. Daca s-ar face un referendum aici cu privire la unirea cu Republica Moldova, cu mare parere de rau as vota nu. |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
In al doilea razboi mondial Rusia ne'a luat Basarabia dar a luat Transilvania de la unguri si ne'au redat'o...Sa nu uitam istoria, sa nu uitam ca nu trebuie sa platim noi pentru puterea si efectele cu care in trecut anumite tari cu forta au jucat teritorii...
Eu nu stiu ce ar fi mai bine pentru ei dar stiu ca in momentul asta Romania nu'si permite din punct de vedere financiar sa faca lucrul asta.(vorba Kaluai) Eu ii vad ca pe niste frati si cred ca Romania i'a primit mereu cu bratele deschise insa are destule tarisoara noastra la care sa lucreze incat sa'si permita acum sa se ocupe si de Moldova... |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dar Unde-s multi, puterea creste....
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th August 2025 - 04:54 PM |
|