![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Pana acum e multumita. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu am cheltuit anul trecut milioane bune la dentist, si mai am mult de lucru inca.
Eu am noroc cu apa pentru ca atunci cand e luata apa in tot orasul, la noi nici macar presiunea nu scade. Suntem intr-o zona mai joasa cred. Dar oricum apa avem pastrata mereu in sticle pentru plante, pentru acvariu... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
rozy, multe carii micute, asa zise punctiforme, in suprafata par mici, iar in profunzime exista foarte multa dentina alterata, sunt foarte extinse...bruxismul (scrasnitul din dinti) mai degraba duce la probleme parodontale decat la obturatii cazute..
|
|
|
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cred ca pana la urma ma apuc de invatat pt stomatologie ca m-am saturat de toti! Prin februarie martie mi-am pus o plomba la un dinte . Plomba foto, si fetele de pe-aici si dentistul mi-au spus ca pot sa mananc. Boon. Acum o saptamana mi-am mai pus o plomba. Masea, plomba foto , alt dentist. Asta-mi zice ca n-am voie sa mananc doua ore. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Io nu mai inteleg.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Si daca eu iti zic ca nu ai voie sa mananci ciocolata, ceaiuri, vinuri ce zici de asta ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cica este receptiva la colorare in primele ore...se poate manca, mai ales daca e compozit fotopolimerizabil de calitate nu are nici o treaba...poti sa mananci si coaja de paine tare, asta in conditiile in care s-au realizat corect toate etapele de pregatire a cavitatii plus obturare ...o intreaga filozofie domne ...amailhik, degeaba te apuci sa inveti stoma ca din pacate nu-ti poti lucra singura...e foarte greu sa iti lucrezi in oglinda, am incercat eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
This post has been edited by ToothFairy: Jun 18 2009, 02:06 PM |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Tooth (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , si prietena mea a incercat sa se faca singura!
Eu am avut "norocul" ca pe la 12 ani cand aveam o carie mica la un dinte din fata sa mi se obtureze canalul (cica asa trebuia), ma rog. Si am descoperit acum un an si jumatate ca (SURPRIZA!) aveam un varf de ac ramas... in radacina sus. Nu mi-a zis aia ca i s-a rupt caul (nici mie, nici mamei) si de la 12 ani pana la 20 m-am tratat de sinuzite, antibiotice, dureri groaznice de cap. La radiografie se vedea un guguloi de puroi la radacina. Buuun. Mi-a pus nu stiu ce acolo de mai multe ori, apoi iar nu stiu ce, iar am stat. Mi-a pus ceva mai tare si am murit de durere o noapte (nu chiar toata) ca am sunat-o pe prietena mea, care e asistenta si s-a oferit sa vina sa-mi scoata ea, dar eu zmeu mi-am scos singura pansamentul si buleta aceea de vata cu acul. Mi-am scos bine ca m-a lasat durerea! Apoi necedand deloc infectia au chemat chirurgul la cabi si m-a taiat la toti 4 dintii din fata ca sa curete tot! Urcase infectia pana aproape de sinus si decat sa suport o anestezie acolo (se stie cat e de dureroasa) mai bine... lasa. Cand a taiat chirurgul si a curatat a descoperit pe chiureta aia mica sau ce-o fi un mic varf de ac. Minuscul (nu se vedea la radiografie, am uitat sa precizez). Am stat cusuta, etc. Desi acum zambesc, a fost groaznica operatia (mai ales ca nu-mi prindea anestezia din cauza infectiei). Tooth, si eu am papat dupa plombe si nu mi s-au colorat. Bine, n-am baut cafea sau ceai dar am mancat chestii moi. Nu din cauza de spart plomba ci din cauza ca eu nu pot sa mestec mult ca am o malformatie si ma doare daca solicit prea mult. This post has been edited by Pink Lemonade: Jun 18 2009, 02:49 PM |
|
|
![]()
|
|
Pinkule, pe Rx nu se vede puroi...probabil ai avut leziune periapicala (imagine radiotransparenta-inchisa la culoare)...a fost o reactie de corp strain din cauza acului ramas pe canal...se poate lasa foarte simplu si acul respectiv (daca chiar nu se poate scoate) in conditiile in care ai curatat bine bine canalu`...atunci 99% nu ai nici o reactie de iritatie la acel nivel...deci ti-a facut rezectie apicala la toti 4 incisivii ? OMG! Mai sunt vitali? mai ai nerv la ei ? Si apropo anestezia nu doare...la ce ace fine sunt acum, nu are voie sa doara...eventual simti punctia de la inceput (ca o piscatura) si atat...
This post has been edited by ToothFairy: Jun 18 2009, 02:57 PM |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Nu stiu exact ce se vedea dar ele au zis ca e o punguta de puroi, inainte sa deschida. Probabil cumva ceva se vede. La dintii ceilalti imi migrase infectia de la ac. De curatat nu mi-a curatat aia bine atunci de mult din moment ce am facut infectie. Si atatia ani, iti dai seama. Nu mi-a facut rezectie decat la unul (la cu acul), restul nu au avut probleme. Nu stiu sa explic eu prea bine dar migrase cumva infectia. Eu cred ca nu trebuia aia sa lase acul acolo, si basta! Eu oricum sunt sensibila si ma stia de mica ca imediat mi se inflameaza orice! Si acul ala era foarte adanc infipt.
Pe mine anesteziile din fata m-au durut. Celelalte, nu. Doar o piscatura simteam. Dar cele din fata da. Acum nu stiu daca are legatura cu infectia pe care o aveam si cu faptul ca nu prindea anestezia din cauza asta. Habar nu am dar cert e ca mi-a facut suplimentar. La mine in organzism e ciudat ca anesteziile toate trec mai repede si nu prind. In perioada aia beam mult energizant, zilnic, dar in ziua cu operatia n-am baut (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Cred ca are legatura. Chirurgul mi-a zis ca ar trebui s-o dam in judecata dar mi-a fost mila ca e in varsta acum si oricum de vreo 3 ani nu mai practica. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Deci pretul e rezonabil? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) inseamna ca nu l-am cautat eu pana l-am gasit chiar pe acesta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
E groaznic cum doctorii faca asemenea greseli, trebuie sa te duci sa te faci bine nu sa tragi atatia anii dupa o eroare ca e ea tampita. Ati auzit acum recent la tv cum unei tipe i s a uitat la cezariana un bandaj in burta. Eu nu am putut sa ma uit mi s a facut rau, ce infectie a facut saraca femeie. Astia nu trebuie amendati, trebuie taiati sa li se faca acelas lucru sa simta pe pielea lor, pt ca sigur e un doctor incapabil si va mai gresi.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 01:28 PM |
|