![]() |
![]() ![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
ka, am incercat sa gasesc ceva cu google despre scheletul cela de la Burkina-Faso da nu reusesc sa gasesc nimic (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nici eu nu gasesc, o fi poate sub numele Haute-Volta, fosta denumire a Burkinei Faso? Cica asa se numea tara pe vremea descoperirii.
|
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stiti ce ma intriga pe mine? Multe fete afirma nu cred in Dumnezeu , in religii, dar cand vine un necaz unde merg prima data? la cine apeleaza cand medici nu mai dau sanse?
Dar ma bucur cand stiu ca tot la biserica vin si tot la D-zeu se roaga. |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Deh, asa e. Dar cand ai o problema mare te rogi la cine o fi, numai sa te ajute. Pentru noi e Dumnezeu pentru ca in religia asta ne-am nascut. Pentru altii e altcineva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu cred ca asta inseamna reintoarcerea la religie. Daca medicii nu iti dau sanse te-ai agata de orice, indiferent adca tu crezi sau nu ca te poate tine in viata sau ajuta. De fapt te rogi la neant, doar ca tu il numesti intr-un fel. Ce legatura are asta cu religia??? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Trebe sa imi fac timp sa poliloghez pe-aici.
BTW, celor care se intreaba de ce Dumnezeu nu li se arata/explica/revela. No, Dumnezeu nu e tata Floarea ,chivuta, sa isi puna fustele in cap sa ne convinga sa ii virgina, if you know what I mean. . DIVINIT//ÁTE ~ăţi f. 1) (în concepţiile religioase) Forţă supranaturală creatoare şi cârmuitoare a lumii; Dumnezeu; demiurg. 2) Natură, caracter dumnezeiesc; dumnezeire. [Art. divinitatea; G.-D. divinităţii] /<fr. divinité, lat. divinitas Ori daca e de natura superioara, dece ar vorbi cu entitatile inferioare? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) In plus, cine sau cite dintre noi a facut pasi mai departe de a deschide o biblie si a isi citi mai mult? Cine dintre noi e capabil sa vada si printre rinduri. Cum va explicati ca in toate- si aici nu glumesc- in absolut toate religiile monoteiste ale lumii exista atitea similaritati? Facerea, Potopul, Apocaliopsa.. Coincidenta coincidentelor... "Unui orb ii poti reda vederea, unui egoist nu o sa ii poti lua niciodata tronul". Ce e cu adevarat intersant e ca Romanii, jumatate de secol sub comunisti si-au uitat izmenele in cur si s-au constipat. Grecii, 4 secole sub turci, nu si-au pierdut orthodoxa, de-mi permiteti un joc mititel. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Nu vreau sa-ncep cu ...mea culpa, ca nu e cazul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , din contra, eu am fost printre cele care-am aparat ideea divinitatii si a credintei in supranatural in topicul asta....dar....simt nevoia sa spun ceva
"Ce e cu adevarat intersant e ca Romanii, jumatate de secol sub comunisti si-au uitat izmenele in cur si s-au constipat. Grecii, 4 secole sub turci, nu si-au pierdut orthodoxa, de-mi permiteti un joc mititel." Diana, nu-i char asa...nu uita...tu esti in primul rand, definitoriu, ROMANCA... Chair tu sa vorbesti asa despre noi ?? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Cand stii ce monumente umane de ortodoxie traita si aplicata se afla inca printre noi....Oameni care-au indurat terorile puscariei comuniste ca sa nu se-abata de la convingerile lor religioase ?? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Stiti ce ma intriga pe mine? Multe fete afirma nu cred in Dumnezeu , in religii, dar cand vine un necaz unde merg prima data? la cine apeleaza cand medici nu mai dau sanse? Dar ma bucur cand stiu ca tot la biserica vin si tot la D-zeu se roaga. Pai de-aia am zis io de nu`s cite ori sa le fereasca Dumnezeu sa aibe nevoie de El... Silvia, nu-mi convine insa... Offf, io vaz ce se intimpla in jurul meu. Vina-n Oltenia sa vezi cum il auzi stigat pe Necuratu` din 5 in 5 metri. Cea mai iubita injuratura si urare e!!! Tot la tineri se zice "multumesc", nu bogdaproste, am fost refuzata cind la piine am vrut sa ii iau eu pita unei bunici care numa` ca nu m-o luat la bataie, ca ea e adventistsa, ca vreau sa o spurc cu piinea mea, samd... Uita-te la discutiile purtate de-a lungul timpului pe-acilea. Noi astia de nu ne-am pierdut credinta sintem vazuti de multi si in real life drept fraierii prostiti de Biserica. A, si-nca io nu mi-st habotnica... Doar nu crezi ca mie-mi convine sa vaz cum Biserica stramoseasca e nitel mai pustie acum... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Lumea vrea dovezi ale Dumnezeirii, credinta pura e pentru prosti... A, in plus, mai nou, mersul la Biserica e prilej sa auzi cine cu care si-o tras-o, in ce pozitii, ce orificii s-au penetrat ... si in care popa, ca ala nu e preot, se holba la cracii mei cei cu fusta imediat sub genunchi de-am zis ca nu mai intru in lacasul unde slujeste, ca-l iau la bataie pe nenorocit! |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Maat, nu te amagi, nu se intampla numai in Oltenia, fenomenul se intampla peste tot in lumea civilizata unde oamenii or mai citit si cate altceva in afara de Profetiile lui Nostradamus, Biblia si alte minuni pline ochi de superstitii si paganisme care din pacate tot ne conduc la un anumit nivel pe multi dintre noi.
Din pacate Silvia are dreptate, cu cei care au indurat puscariile comuniste si am exemple la mine in familie, oameni deosebit de credinciosi. Normal ca nu as indrazni sa ii spun niciodata lu taica-miu sau sa incerc sa il conving ca mersul la Biserica m-ar ajuta la fel de mult ca o plimbare prin parc minus banii pusi pe la icoane si mirosul de tamaie pe care nu il suport. Dar sunt constienta ca dupa o varsta uneori daca ai crezut cu tarie zeci de ani in ceva e greu sa accepti ca poate nu e chiar asa si sa iti reconstruiesti o paradigma. Cred ca noua religie a acestui secol ar trebui sa fie cea a tolerantei, calitate pe care nu o prea observ nici la ortodocsi nici la pasionatii altor religii, din contra. Cu un citat din Dex nu cred ca se demonstreaza existenta lui Dumnezeu si de frica ca "poate odata or avea nevoie de el" well....poate s-ar converti cei mai slabi de inger, dar ar fi cam in spiritul Vechiului Testament asa, cu Dumnezeul razbunator de care trebuie sa tremuri cand auzi and so on. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Legat de biserica, vreau sa spun ca nu fac parte dintre cei/cele care merg cu regularitate de ceasornic la biserica, si care-si fac un avatar din asta... Nu e vorba de tine, Doamne fereste...ii am eu pe "amicii" mei in vizor...loool
Pur si simplu mi-am insusit lista de pacate, sunt de acord cu ele in constiinta mea, si incerc , chiar daca am gresit in viata asta de muritor pacatos, SA NU LE MAI REPET. Cred ca aici a vrut sa ajunga si Domnul nostru Iisus Hristos cu invatatura sa. |
|
|
![]()
|
|
Adica daca injuri cu Necuratu` inseamna ca esti civilizat|? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Says who?! (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
No, Ingere, pina nu te lovesti cu capul de pragul de sus, nu il vezi pe cel de jos. Din fericire, eu am dat destul de tare incit sa imi fac un cucui de toata frumusetea... Oamenii sint ca plantele: degeaba e saminta buna daca nu are mediu propice sa se dezvolte. Dar spune-mi, te rog, dupa ce sistem omologat si demonstrat cataloghezi Biblia, Sfintele Scripturi drept superstitii si paganisme?! Silvio, nici eu nu ma duc des la Biserica. Ma omoara insa ce fac oamenii in Biserica. A, sa nu uita totusi ca si ateii cred in ceva. In absenta Lui Dumnezeu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu putem sa ii numim necredinciosi... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 10:04 PM |
|