IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 11 12 13 14 15 >  
Reply to this topicStart new topic
> Coltul scepticului
sylvia_31
post Jun 10 2009, 12:41 AM
Post #121

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

People are...people. Asta e, Diana, n-avem ce sa facem...
Cineva destept spunea: "Be the change you want to see in the world"... Crede-ma, ii dau deplina dreptate...Nici nu ma mai intereseaza ce fac altii, poa' sa faca ce-o vrea, rolul meu pe cat posibil e sa ma comport astfel incat sa fiu un exemplu pentru ei si sa conving si pe altii ca ...my way is the highway (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...

Va ubesc, fetele.
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 12:42 AM
Post #122

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Sincer, a incerca sa demonstrezi ca nu exista Dumnezeu este la fel de hazardat cu a incerca sa ii convingi pe ceilalti ca EXISTA.
Ii ca si cum pun orbului un diamant in mina si el imi zice ca e piine...
Legatura omului cu Sacrul este o legatura intima. La care cei neinitiati si nedescisi in a primi Lumina Lui Xrist, vor avea mereu ochii inchisi.
Cind ochii ne sinrt luati de valori lumesti schimbabile ciu vremurile si moravurile, Lumina ni-i nevazuta.
Silviuto, si io te iubesc. Si mi-s convinsa ca nu sint singura! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jun 10 2009, 12:44 AM
Post #123

Musafir

Hai mai Diana, ca nu asta am zis, nu as crede ca nu ai inteles ce am vrut sa zic.

Nu am decretat eu ca Biblia e un amalgam de basme si metafore numai bune de zapacit populatia, dar au demonstrat altii mai destepti decat mine ca in nici un caz nu are cum fi o relatare corecta de fapte care chiar au avut loc istoric, si nici nu are cum fi asa, cel putin nu Vechiul Testament. Si se vede de la o posta pentru oricne are ochi sa citeasca, ca Dumnezeul din Vechiul Testament e altul decat cel din Noul Testament. Si e si normal, ideea de Dumnezeu s-a schimbat de-a lungul istoriei in functie de nevoile populatiei. Pe aia abia coborati din pom de la inceputurile civizilatiei nu ii puteai tzine in frau decat daca ii faceai sa creada intr-o putere cu forte distructive, gata sa ii pedepseasca la orice miscare gresita. Apoi cand a mai evoluat si omul a avut nevoie de un alt sistem, cu un Dumnezeu iubitor si bun, care tot ce vrea e ca oamenii sa se inteleaga intre ei. Deja si acest sistem este nitel depasit si acum se merge mai mult pe teoria ca Dumnezeu este o energie, ceva acolo , o forta pe care nu o putem intelege.

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 12:55 AM
Post #124

Fondator eLady.ro

Ete, ca si in lumea "civilizata" isi sparg capetele si isi fura pielea unuia altuia mai ceva ca in preistorie.
Eu am inteles, insa ar fi bine sa intelegara si altii de citesc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Necunoscute is caile Domnului...

De ce ne incercam a ne ne convinge ca nu exista Dumnezeu?
Din egoism: Omul modern nu suporta ideea ca altcineva e mai mare si mai tare decit el
Din lacomie: de ce sa nu iau si folosesc eu tot?
Din dorinta de putere: io mi-s sefu` sefilor
Din frica ca daca ar exista , exisat si pedeapsa pentru cele de mai sus

Boon, sa continuam:
De ce cred oamenii in Dumnezeu
Pentru ca au nevoie sa stie ca nu se termina totul aici
Pentru ca asa, cum a spus si Silvia, puetm incerca macar sa devenim mai buni
Penrru ca in acest fel crestinii se simt mai aproape de Dumnezeu
Un motiv in plus pentru care cred este ca exista Viata de Apoi. Iar daca nu exsta si e cum ziceti voi, nu voi putea fi dezamagita. Cei care nu cred insa si Viata de Apoi exista, vr avea o surpriza nu tocmai placuta...

+Quote Post
angeldust
post Jun 10 2009, 12:55 AM
Post #125

Musafir

zau (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nici nu mai am replica acum
Mi se pare ca replica asta cu "Necunoscute sunt caile domnului..." e folosita mai mereu cand ceva sfideaza orice urma de logica si ar trebui sa ma convinga pe mine, scepticul, ca intr-adevar asa e :|

Eu nu incerc sa ma conving ca nu exista Dumnezeu, si nici sa conving pe altcineva, pur si simplu orice urma de logica si ratiune pe care o mai am ma impiedica sa cred. Desi.....chiar ar fi calea cea mai simpla! Really, credinta orbeasca nu e o chestie pentru initiati si e cea mai comoda cale pe care o poti alege, sa traiesti insa cu scepticismul si lipsa credintei este intr-adevar foarte greu si este o povara, dar cu toate astea, repet, orice urma de logica ma impiedica sa aleg alta cale, chiar daca mi-as dori acest lucru.

Deci Diana, tu mergi pe politica "better safe than sorry"? Adica actiunile tale din viata asta sunt toate influentate de credinta si convingerile tale. Insa tu ai impresia ca nu ai nimic de pierdut in cazul in care se dovedeste ca nu e asa, dar ai de castigat daca e asa. Pai ce sa pierzi mai mult si ce sa fie mai grav decat o viata traita in minciuna si condusa de niste principii care au sanse destul de mici sa aiba vreun sambure de adevar.
Daca sa presupunem prin absurd, maine ar demonstra cineva ca nu are cum sa existe Viata de Apoi, ce ai face? Poate actiunile din viata asta ar fi putin altele.

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 01:00 AM
Post #126

Fondator eLady.ro

Alte viziuni si controvesre asupra existentei Lui Dumnezeu
O serie de studii incearca sa ne convinga ca aura sfintilor este, de fapt, casca de cosmonaut purtata de extraterestri in vechime, cind au aterizat pentru prima data
Alte studii incearca sa Il demitizeze pe Hristos pentru a ajuta in acest fel la globalizare. E mai usor sa conduci cum vrei tu o turma care nu crede in nimic.
Pe de alta parte, alti cercetatori cauta si gasesc dovezi ale existentei Lui Hrist

Lumea divizata in doua: credinciosi si atei
Intr-o lume in care credinciosii vor disparea, firea omului il va face sa incerce cit mai des sa eludeze legile, pentru ca spera ca nu va fi prins, iar pedeapsa dupa moarte nu exista.
Credinta, ca si necredinta, ii face pe oameni sa fie mai usor de condus. Neexistind sau existind dogme ultraortodocse, se va gasi intotdeauna un tert care va folosi aceste lucruri in favoarea sa, si nu a comnitatii.

Revin.

+Quote Post
angeldust
post Jun 10 2009, 01:03 AM
Post #127

Musafir

Da io vreau sa aud si parerea ta, nu citate din cine stie ce popa sau teolog ingrijorat ca o sa ramana fara job.

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 01:26 AM
Post #128

Fondator eLady.ro

Nope, m-ai inteles gresit. Era doar un fel de a spune ca unii o fac pentru ca sint de parare ca nu au incotro, nu pentru ca asa simt. E ca un cadou luat de convenienta, fara tragere de inima si pe bani putini, dar cu lacomie, doar pentru a spera ca in schimb ei vor primi mai mult.
E o motivatie meschina demna de religia argintilor.
Nu cred orbeste. Spui ca nu crezi insa nu ai pus vreodata mina pe Biblie- si iti spun imediat de ce. La un moment dat in Facere , cuvintele Lui Dumnezeu ne dau posibilitatea de a alege. Al alege intre bine si rau, a alege intre a crede sau a nu crede. Toti avem aceasta posibilitate. Altfel, am fi fost niste roboti si acum nu ar fi avut loc aceasta conversatie.

Necunoastrea, chiar si profana, a cartilor de capatii ale marilor religii monoteiste ne fac victime mai usoare in fata acelora care si-au facut din convingerea altora ca Dumnezeirea e doar un vis, un scop ales de unii in viata doar pentru ca nu is in stare sa aca purcoiae de bani.
Nu doresc nici unui sceptic ori ateu sa aibe o revelatie intr-un moment de cumpana, asa cum am avut eu.
Desi oile ratacite sint mai iubite de pastor.

Pararea mea e forta mea, cele spuse mai sus. Nu e nimic copiat din alte parti, Acestea sint opiniile mele

Concluzie personala
Indiferent de unde vine Dumnezeu, nu am nici mintea si nici cunostntele necesare pentru a-i face portretul robot in speranta ca interlocutorii mei il vor fi recunocut in fiecare gura de apa salcie sau de aer proaspat ori poluat, ca sa faceu minuni de convertire.

Nu imi pasa de unde vine si unde se duce Dumnezeu. Dumnezeu e in mine si in tot ce ma inconjoara, sint facuta dupa chipul si asemanarea Lui, avind astfel si eu o picatura pe Dumnezeire pe care trebuie sa o cinstesc in mine.

Atita timp cit parca prin minuni am scapat de atitea rele, atita timp cit visez ce trebuie pentru a ma trezi si indeparta de pe un drum gresit, toti imparatii, carturarii, ateii sau fals-credinciosii , mai pe scurt, NIMIC , NIMENI nu ma va face sa imi pierd credinta sau sa ma cred buricul pamintului pentru a-I cere sa Il vad.
Doar oamenii care au facut ceva pentru Dumnezeire au acest privilegiu.
Pentru ca atunci voi fi pierdut orice urma de umanitate din mine si voi fi trait degeaba.

Dumnezeu ma apara dar si ma pedepseste. Nu e o intimplare ca boala mi-a luat exact ce mai facea sa fiu trufasa, plina de mindrie prosteasca: picioarele si fata....

Facerea
Iată acum cartea neamului lui Adam. Când a făcut Dumnezeu pe Adam, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu.

Capitolul 6
1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"
4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.
A se vedea miturile antice...

Capitolul 8
11. Şi porumbelul s-a întors la el, spre seară, şi iată avea în ciocul său o ramură verde de măslin. Atunci a cunoscut Noe că s-a scurs apa de pe faţa pământului.

Suna cunscut simbolul pacii, nu? Insa a fost prima paace, cea dintre Dumnezeu si Noe cu urmasii lui...

+Quote Post
sylvia_31
post Jun 10 2009, 01:46 AM
Post #129

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Angel, sincer nu-ti doresc sa ajungi in acel moment din viata in care ultima speranta de mai bine, in pofida scepticismului tau, sa ti-o pui in Dumnezeu. Adica, divinitatea sa ramana ultima optiune iar tu sa-ti formulezi rugamintea de genul asta: "Doamne, Dumnezeul meu, tu esti ultima mea salvare, daca intr-adevar existi, da-mi puterea sa trec peste necazul asta....."
Si mai mult de-atat, ce vei face daca Dumnezeu iti va asculta rugamintea si-ti va indeplini dorinta sau va stavili necazurile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? Te vei transforma intr-un believer ...sau nu ? Aceasta-i intrebarea (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ...Dar eu cred ca da....

+Quote Post
angeldust
post Jun 10 2009, 07:42 AM
Post #130

Musafir

Sincer Maat ma simt jignita, cred ca e posibil sa fi citit Biblia de mai multe ori decat tine iar la 7 ani stiam din scoarta in scoarta un Antologhion bisericesc, dar asta e cu totul alta poveste. Eu vroiam sa discut aici idei, nu vroiam sa discut despre mine.
Insa daca musai ma luati pe calea asta, va spun cu toata sinceritatea ca multa multa vreme am fost un crestin devotat, la modul ca ma rugam seara de seara si mergeam saptamanal la biserica, am cantat vreo 2-3 ani si in cor, am avut ocazia sa vorbesc si cu preoti f inteligenti, nu numai cu de aia care te intreaba in ce pozitie ti-ai tras-o la spovedanie.
Cand si unde a disparut credinta mea nu as putea spune cu exactitate, poate pe masura ce mi s-a dezvoltat logica am pierdut credinta, sau poate nedreptatile si suferinta pe care am vazut-o in lume si in preajma mea, cert este ca a fost nevoie de un singur moment in care m-am indoit si m-am apucat sa cercetez cu o minte obiectiva, si din momentul ala cam toate piesele au inceput sa cada ca la Domino.

Nu ma voi transforma intr-un believer daca D-zeu imi va usura vreo suferinta, ma voi transforma poate intr-un believer in puterea gandului pozitiv.
Zicea Diana ca din egoism sau egocentrism mai degraba as zice eu, omul refuza sa accepte prezenta lui Dumnezeu. Si totusi, ce poate fi mai egocentrist decat sa crezi ca o forta superioara se preocupa minut de minut cu ce faci tu, iti numara faptele bune si alea rele, are grija ca rugaciunile sa iti fie indeplinite, contorizeaza cati bani ai pus la cutia milei si asa mai departe. Din contra, eu cred ca cea mai umila atitudine este sa recunosti ca nu esti cu nimic mai deosebit de vietuitoarele pamantului, ca din pura intamplare tu din toate speciile ai fost inzestrat cu o inteligenta superioara si ca nu ai nici un scop maret in existenta asta in afara de acela pe care singur ti-l croiesti.

+Quote Post

15 Pages V  « < 11 12 13 14 15 >
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 03:07 PM