IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 12 13 14 15 >  
Reply to this topicStart new topic
> Coltul scepticului
rozy
post Jun 10 2009, 08:41 AM
Post #131

Musafir

Eu zic sa nu luati totul atat de personal, sa ramana totusi un schimb de idei. Pana la urma fiecare crede ceea ce ii face bine sa creada. Intr-adevar, cei ce cred in Dumnezeu sunt mult mai linistiti sufleteste.
Eu sunt undeva la mijloc. Indoielile mele asupra Bibliei in special au inceput de prin gimneziu, cand nu prea avea cine sa ma influenteze, ca nu astea erau discutiile in cercurile de prieteni (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Asta am gandit eu asa cu capsorul meu. Dar nu o sa ma lupt cu indarjire pentru ideile mele, si cred ca nimeni nu ar trebui sa o faca,pur si simplu pentru ca, la fel ca-n Dosarele X, adevarul e dincolo de noi!
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 08:47 AM
Post #132

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu trebuie sa te simti jignita. Departe de mine intentia asta. E ca si cum mi-ai spune ca nu am citit o carte pe care o discutam impreuna. Pentru ca, laurma urmei, Biblia e doar o carte. Asa cum o carte oarecare place sau nu, este inteleasa sau nu. Revin.

+Quote Post
angeldust
post Jun 10 2009, 08:54 AM
Post #133

Musafir

Pai poti sa spui ce poftesti referitor la ideile mele, insa nu poti sa imi spui "vorbesti in necunostinta de cauza, nici macar nu ai citit cartea!" doar pentru ca nu am inteles din ea acelasi lucru ca si tine. Ma scoate din sarite chestia asta, sa imi spuna cineva ca stie mai bine decat mine ce am facut si ce nu. Ca si Sweet care are impresia ca nu am citit ce a scris daca nu sunt de acord cu ea. Zau, ma intreb oare unii chiar nu pot sa vada mai departe de ingustimea propriilor idei?

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 10 2009, 09:16 AM
Post #134

Musafir

Eu nu exclud posibilitatea existentei unei forte superioare, a unui dumnezeu sau de ce nu a unui grup de zei. Dar in acelasi timp nu exclud inexistenta lor si de altfel aste mi se pare varianta cea mai plauzibila. Nu va trece mult si se va demonstra.
Oricum, faptul ca eu cred sau nu cred intr-un dumnezeu sau mai multi chiar nu cred ca e asa important. Acea forta superioara presupun eu ar trebui sa fie si o inteligenta superioara. daca o inteligenta superioara va sta si va calcula icoanele pe care le-am pupat de-a lungul vietii sau banii care i-am dat popii sa le cumpere la copii lui masini ultimul model cum zice bine zice Angel, sau care ma va judeca pentru cat cred eu ca el/ei exista sau nu atunci nu e deloc superioara. Sau sa ma pedepseasca de-a lungul vietii cu tragedii si boli pentru ca am dat cu matura duminca la amiaz'.
E un dumnzeu barbar si primitiv, plin de sine si avid de jertfe.

N-am citit Biblia si nici nu ma gandesc sa o citesc vreodata. Poate mai degraba as pune mana pe o carte de istorie sau ceva stiitific care imi va spune ceva real si care probabil ma va ajuta mai mult. Ar trebui sa ma ajute cu ceva povesti despre parinti care isi rastignesc proprii copii? Mie asa ceva nu imi dovedeste nici pe departe cat de mult ne iubeste dumnezeu .. cum se spune ca si-a jertifit fiul pentru spalarea pacatelor noastre sau ceva de genul. Sa mi se prezinte jertfa umana ca pe o dovada suprema de iubire mi se pare o aberatie totata. Astfel de exemple dai elevilor tai?

Nu pot sa uit un episod din desenele animate (pentru copii, da?) in care era prezentat un capitol din Biblie in care un parinte are un vis sau aude voci , nu mai stiu exact care ii spun sa-si duca copilul undeva pe un munte si sa-l ucida. Si parintele respectiv isi duce copilul demonstrandu-si astfel credinta imensa, dar este oprit in ultimul moment. In primul rand astia care aud voci sau viseaza chestii din astea .. cred ca este un termen pentru ei in cartile de specialitate. In al doilea rand sa prezinti copiilor asa ceva ... sa ii inveti ca asta este dovada de credinta mi se pare un caz de puscarie.

Revenind, nu stiu daca exista sau nu exista dumnezeu. Dar daca dumnezeu este cel prezentat de biserici si carti sfinte atunci locul lui e intr-o camasa de forta.

Despre biserica nici nu m-ai insist. Sa castigi bani prin minciuni, pacalind oameni nacajiti ... da, este probabil in slujba dumnezeului pe care chiar il ridica ei in slavi. Macar acum nu ne mai poate arde pe rug pentru ca nu ii acceptam de conducatori, ca nu le pupam mainile si poalele (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Pot sa fiu om si sa-mi traiesc viata demn si frumos si fara sa cred in aberatii de genul. Nu am nevoie de pedepse dupa moarte ca sa nu ii dau in cap vecinului. Nu am nevoie sa ma cred buricul universului ca sa merg mai departe. N-am nevoie sa iubesc de frica.

This post has been edited by scorpirescu: Jun 10 2009, 09:18 AM

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 10:22 AM
Post #135

Fondator eLady.ro

Pai nu poci sa vaz mai departe de ingustimea propriilor mele idei pentru simplul motiv ca eu cred. Nu pot sa vad mai departe de ingustimea propriilor idei pentru ca asa crede de cuviinta X sau Y. Daca nu vedem ceva, nu inseamna ca nu exista. Putem sa ne benoclam dupa un electron pina ne ia cu rau la lingurica si tot nu o sa il ochim, insa el, culmea, ne face in ciuda si exista. De cind lumea si pamintul, dinainte ca noi ne scarpinam in fund prin carverne.
Totul depinde de perceptia personala, nu de un adevar practic, indemonstrabil acum. Partea proasta cu adevarat este percepta Lui Dumnezeu vazuta prin ochelari de cal. Dumnezeu nu sta cu parul dupa noi, altfel ne-o luam peste bot de cite ori gresim. Nu ne contabilizeaza si ne pune sa platim precum finantele publice. Dumnezeu nu e o institutie menita sa ne stringa de git si nu dispare pentru ca nu Il vedem. Asa cum nu dispar milioane de stele pe care noi nu le bunghim. Carti de istorie? Perfect. Din ele vedem cit am evoluat si ne putem da seama cit vom putea evolua.

+Quote Post
Cindy
post Jun 10 2009, 10:30 AM
Post #136

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

QUOTE(angeldust @ Jun 10 2009, 09:54 AM) *
Pai poti sa spui ce poftesti referitor la ideile mele, insa nu poti sa imi spui "vorbesti in necunostinta de cauza, nici macar nu ai citit cartea!" doar pentru ca nu am inteles din ea acelasi lucru ca si tine. Ma scoate din sarite chestia asta, sa imi spuna cineva ca stie mai bine decat mine ce am facut si ce nu. Ca si Sweet care are impresia ca nu am citit ce a scris daca nu sunt de acord cu ea. Zau, ma intreb oare unii chiar nu pot sa vada mai departe de ingustimea propriilor idei?

OK Angel, deci eu nu te-am jignit. Am spus ca nu o sa mai intru si chiar va fi ultima oara cand voi avea vreo tangenta cu tine. Si asta nu imi demonstreaza din nou decat ca IAR nu ai citit absolut nimic din ce am spus sau daca ai citit, nu ai inteles nimic.
Eu nu am spus ca tu nu ai dreptate si eu cred ca sunt o persoana extrem deschisa, care nu exclude absolut nimic in viata asta! Din motivul asta, nici nu imi permit sa spun ca nu exista Dumnezeu si cine stie ce alte judecati. Cine sunt eu, sa afirm asemenea lucruri importante? Doar o piesa insignifianta in univers care nu detine adevarul absolut. Spre deosebire de tine, care pretinzi ca iti pui atat de multe intrebari, dar nu accepti absolut nimic din ce ti se spune si nu neaparat de catre mine.
Ii adresasesm lui Scorpi, nu tie afirmatia, pentru ca ma punea sa repet aceleasi lucruri. Ori mie nu imi place si nici nu am timp sa repet acelasi lucru de n ori.

Atat am avut de spus. Nu am atacat niciodata pe nimeni si daca voi asta credeti, e pentru ca va raportati la voi. Am 0 zerosatisfactii in a ma lua de o persoana pe care nu o cunosc, plus online, asa ca eu nu mai am ce cauta aici. Regret doar timpul pierdut aiurea pe forum.

+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2009, 10:38 AM
Post #137

Fondator eLady.ro

Sweet, la mine se referea Anjel.
QUOTE(Maàt @ Jun 10 2009, 02:26 AM) *
Spui ca nu crezi insa nu ai pus vreodata mina pe Biblie- si iti spun imediat de ce. La un moment dat in Facere , cuvintele Lui Dumnezeu ne dau posibilitatea de a alege. Al alege intre bine si rau, a alege intre a crede sau a nu crede. Toti avem aceasta posibilitate. Altfel, am fi fost niste roboti si acum nu ar fi avut loc aceasta conversatie.

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 10 2009, 11:10 AM
Post #138

Musafir

Sweet, n-ai nici o dreptate sa te superi, dar fie cum vrei tu..
Eu nu te-am pus sa repeti absolut nimic. Am spus numai ca nu tre sa demnonstrez eu "viabil" ca nu exista viata dupa moarte din moment ce nu exista nici o dovada care sa ma duca cu gandul ca ar exista asa ceva.
Uite eu iti spun acum ca exista cai zburatori roz cu picatele verzi si ochi galbeni, dar noi ii vedem pentru ca asa suntem facuiti limitati. Adu-mi dovezi viabile ca nu exista. Si daca se poate in laborator cum vrea Rozy (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Uite am recitit posturile tale de 3 ori cel putin si tot nu inteleg ce nu am "vazut" eu in ele, no. Nu stiu exact unde vrei sa ma uit. Degeaba ma tot certi.

This post has been edited by scorpirescu: Jun 10 2009, 11:18 AM

+Quote Post
rozy
post Jun 10 2009, 11:22 AM
Post #139

Musafir

Buai nu rade, ca treaba cu laboratoru chiar e fezabila. Nu e asa amuzant si ma supar urgent (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Si cred ca si cai roz s-ar putea face in laborator. Dar nu fac in serie, ca probabil nu s-ar vinde (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

This post has been edited by rozy: Jun 10 2009, 11:25 AM

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 10 2009, 11:42 AM
Post #140

Musafir

Da' cum nu-i amuzant? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

15 Pages V  « < 12 13 14 15 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 02:51 PM