IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Coltul scepticului
janis
post Jun 8 2009, 10:54 AM
Post #31

Obsedat

Group: Dependent
From: In nori...
Member No.: 4,029

QUOTE(sylvia_31 @ Jun 7 2009, 06:28 PM) *
Parerea mea e ca ghicitoarele astea, cele bune, reusesc cumva sa patrunda in trecutul nostru sau al celor apropiati si sa "citeasca" de-acolo, dar cand vine vorba de ghicit viitorul, ei aici, se strica treaba, deci nici eu nu prea cred ca le reuseste. Si de-asta nici nu ma duc. Punct. Mai degraba ma duc la un astrolog, decat s-arunc cu banii aiurea la o ghicitoare.

Exact asa am patit si eu. M-am dus la o tiganca din Turda care citea din zat de cafea. M-am dus de curiozitate cu o prietena, pentru ca n-am fost niciodata. Nici eu nu cred in chestiile astea, dar mi-a spus niste lucruri despre viata mea care erau adevarate 80%, si niste chestii foarte precise, pe care chiar nu avea de unde sa le stie. In schimb despre viitor a spus numai prostii. I-am si zis atunci, ca nimic din ce a spus n-o sa se intample pentru ca n-are cum, si a zis sa ma intorc la ea peste 3 luni, m-am dus iarasi, si atunci am fost cu prietenul meu, si s-a apucat sa-mi zica iarasi tampenii...a fost foarte influentata de prezenta prietenului meu. Deci ce a zis din trecut erau majoritatea corecte, dar despre viitor n-a nimerit nimic.

Go to the top of the page

+Quote Post
sylvia_31
post Jun 8 2009, 10:55 AM
Post #32

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Faptul ca dovada n-a fost revelata pan-acum (sau poate nu pentru toti) , nu inseamna ca nu exista. Cine stie, poate in 2012 (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) o sa fie clar pentru tot poporul....

+Quote Post
Cindy
post Jun 8 2009, 10:59 AM
Post #33

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Eh, nu e deloc vorba ca prefer sa cred ca nu se termina totul aici sau de temeri, ce alte ipoteze vrei tu. Sincer, mi-e putin indiferent. Daca as fi fost Einstein sau Paris Hilton sau mai stiu eu ce, poate as fi preferat sa traiesc forever, sa fac descoperiri utile pentru omenire sau sa traiesc la dolce vita, dar asa nimic spectaculos prin ceea ce inteleg eu asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Iar argumente am tot dat, daca ai citi.

Angel, sa stii ca eu sunt foarte deschisa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , imi pot schimba paradigmele, daca le consider veridice. O sa citesc dupa ce termin cu licenta. Mi-a spus o profa in fac, ca as putea sa ma apuc de hipnoza si altele de genul, deci poate ma reprofilez. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dar pana nu mi-ar aplica si mie cineva cold reading, nu pot sa cred ca sunt asa penetrabila.

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 8 2009, 11:05 AM
Post #34

Musafir

Pai Janis, ti-a spus lucruri care s-au intamplat cu acuratete de 80% pentru ca pur si simplu a putut sa te citeasca.. a inceput probabil cu ceva general si ti-a urmarit reactiile.. poate chiar te-a si incurajat sa ii dai cate un detaliu doua "ca sa poata intelege mai bine ce s-a intamplat si sa te ajute". Si chiar daca tu nu ai spus nimic s-a ghidat dupa cum reactiile tale raspundeau la ceea ce spuneai tu si mergea cu intuitia mai departe.
Iar viitorul e foarte usor de ghicit pentru ca pana nu vezi ca nu s-a intamplat e adevarat, nu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si te mai trezesti ca se si intampla chestii care seamana cat de cat si te gandesti tu 'baaaai, de fapt ast ao vrut sa spuna, dar eu n-am inteles".

This post has been edited by scorpirescu: Jun 8 2009, 11:07 AM

+Quote Post
angeldust
post Jun 8 2009, 11:07 AM
Post #35

Musafir

Hai mai Sweet nu e nevoie sa ne certam la topicul asta sau sa ne intepam cu diverse, cred ca putem purta o discutie in contradictoriu doar prin prisma argumentelor nu? Nu cred ca este nevoie sa ne punem etichete, sau sa imi spui ca nu citesc si parerea ta inainte sa raspund sau altcineva nu o citeste. Eu am citit argumentele tale, doar ca nu ma conving, sper ca nu e nici o tragedie.

Si daca vrei sa ti se "citeasca la rece" si tie, nu e prea tarziu, cred ca mai sunt bilete la Showul lui Derren poate o sa fii one of the lucky ones, daca te concentrezi dinainte sa te aleaga pe tine pe scena (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
sylvia_31
post Jun 8 2009, 11:10 AM
Post #36

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Scorpi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , tu dai prea mult credit ghicitoarelor astea, de parc-ar fi toate experte in body language si-n cold reading , iar celor care le calca pragul, prea putin, sau deloc. Sincer, eu nu cred ca nici sor-mea si nici Janis sunt atat de easy-to-read (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
janis
post Jun 8 2009, 11:17 AM
Post #37

Obsedat

Group: Dependent
From: In nori...
Member No.: 4,029

Scorpi, mi-a spus de la inceput sa spun da sau nu, numai daca se uita la mine si la inceput cand m-am dus la ea nici n-a vrut sa stea de vorba cu mine pana am baut cafeaua ca sa n-o influentez...asa a spus ea. In primele clipe a vorbit numai ea, nici macar nu s-a uitat la mine, si la un moment dat a spus ca am 2 frati, la care eu am reactionat, a fost prima mea reactie, am zis ca nu, ea spus ca e sigura ca e asa cum zice ea, mi s-a parut ciudat, iar ulterior, peste vreo 2 luni am aflat cu stupoare ca avea dreptate...Iar inca o chestie ce mi-a zis, ca am o profesie in halat alb. Deci chiar nu avea de unde sa stie avand in vedere ca am fost in blugi si tenisi la ea, si inainte n-am vorbit deloc, despre nimic, nici macar nu stia cum ma cheama sau de unde sunt, si asta a spus fara sa ma intrebe daca am terminat o facultate sau daca invat sau lucrez. Si au mai fost cateva chestii la fel de socante. Deci nu prea stiu ce sa cred, dar despre viitor a spus numai chestii generale, si lucruri care n-aveau cum sa se intample, mai ales nu in intervalul fixat de ea.

+Quote Post
angeldust
post Jun 8 2009, 11:21 AM
Post #38

Musafir

Mda, orgoliul sta mereu in calea noastra si din cauza lui suntem si asa manipulabili in the first place. Normal ca cineva care a crezut la un moment dat in ce i-a ghicit in cafea cineva, va cauta toate dovezile necesare sa isi intareasca convingerea ca asa este, pentru ca sa admita contrariul ar inseamna sa admita "Domle, am fost fraier, m-a pacalit, nu stiu cum, dar m-a pacalit". In mod cert orgoliul nu ne va da voie in veci sa facem asa ceva.

Pana la urma este adevarat ca fie ca alegem sa credem in D-zeu si vorbit cu mortii fie ca suntem niste sceptici si nu credem in nimic, fiecare tindem sa observam doar detaliile care ne sustin teoriile si sa le ignoram pe cele care nu sunt in acord cu ele.

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 8 2009, 11:21 AM
Post #39

Musafir

QUOTE(sweet_girl @ Jun 7 2009, 02:42 PM) *
Angel, nu te supara pe mine, dar sa spui ca ceva nu exista doar pentru ca sfideaza logica sau nu ai vazut tu cu ochii tai, e doar o gandire limitata..Dumnezeu ne-a facut oameni limitati si oricat ne-am dori noi sa cunoastem absolutul si sa intelegem tainele Universului, nu vom reusi din pur si simplul motiv ca asa am fost creati. Cu defecte, cu slabiciuni, limite samd.
Pentru a vorbi cu Dumnezeu si mai stiu eu ce, cred ca ar trebui sa fii o persoana foarte pura, curata sufleteste, asceta si aceste calitati sunt extrem de rare.

Astea sunt argumentele viabile ca exista viata dupa moarte? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nu te supara, dar gandire limitata mi se pare sa crezi in povesti din alea cu draci cu coarne care ne fierb in cazan, un dumnezeu care ne vrea umili, prosti, saraci, limitati si care ne pedepseste cu boli si tragedii, preoti cu puteri de izbavire de pacate, practici cu pupatul de icoane, infometare si izbitul cu capul de podea pentru iertarea pacatelor, etc...
Ai cumva argumente si impotriva teoriei evolutioniste si asupra faptului ca speciile au evoluat din organisme monocelulare prin transformari repetate? Oare asta nu demonstreaza ca suntem de fapt un grup de celule in evolutie si care la un moment dat mor si se descompun?

+Quote Post
angeldust
post Jun 8 2009, 11:28 AM
Post #40

Musafir

Janis, uite una din ghicitorile la care am fost mi-a spus "te iubeste un barbat in uniforma". Io ma uit la ea zic "mmm...nu (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) , sigur nu". La care prietena mea care era cu mine si care credea cu tarie in ce ghicea aia zice "Cum nu??? Pai cutarescu nu e fotbalist?? Tot uniforma e si aia". Mda, daca chiar de ala era vorba cert e ca asa mult ma iubea ca peste o saptamana l-am vazut la brat cu alta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Asta e un exemplu clasic de incercare de cold reading. Arunci un detaliu si astepti sa vezi daca subiectul il asimileaza in vreun fel si apoi te comporti ca si cand exact aia ai fi vrut sa zici.
Needless to say ca prietena mea la toti le-a povestit apoi ca "ghicitoarea a zis ca cutarescu e indragostit de Angel, a zis ca e fotbalist, nu avea de unde sa stie". Si eu ma uitam "wtf? am fost si eu acolo! nu a zis asa ceva, a zis ceva de un barbat in uniforma si ca o sa calatoresc mult, desi eu am fobie de calatorii".

+Quote Post

15 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 07:38 AM