IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Coltul scepticului
Jo
post Jun 8 2009, 03:31 PM
Post #71

Musafir

Apropo, ca mi-am adus aminte. Desi nu-s pro religie, imi plac foarte mult sarbatorile religioase, pastele si craciunul. Mai mult pentru ca aduc oamenii impreuna decat pentru semnificatia religioasa, dar tot imi plac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
rozy
post Jun 8 2009, 03:31 PM
Post #72

Musafir

Eh, pai atunci de ce n-am fi cu totii ghicitori? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 8 2009, 03:36 PM
Post #73

Musafir

Mai Rozy, credinta ta se bazeaza pe faptul ca o tiganca cat patul ti-a "ghicit" odata ca tu vroiai sa-ti cumperi o geaca si nu gaseai?

Uite eu sunt convinsa de o treaba. Cred ca tiganca respectiva ti-ar fi putut spune o gramada de prostii dupa aia, ca ai 3 frati pe care nu-i cunosti, ca o sa te mariti si o sa ai 7 copii din care 3 genii, ca o sa fii printesa, ca ai avut un prieten care a murit in conditii misterioase si inca vreo alte 10 chestii care nu se adeveresc si tu tot ai fi crezut-o. Pentru ca a nimerit (atentie NIMERIT) chestia cu geaca. Te-ai gandit vreodata ca poate pur si simplu a spus la nimereala? Daca nu ai fi venit atunci de la cumparaturi ti-ai fi amintit tu ca acu vreo 3 luni iti cautai niste papuci si ca probabil aia a vazut tiganca. Sau si de nu ti-ai fi amintit nimic in care iti cautai haine ai fi uitat complet ca macar a spus tampenia asta si nu ai fi considerat-o rateu. Asta pentru ca noi nu vedem decat ce vrem noi sa vedem. Si daca tu vrei sa vezi minuni acolo unde nu sunt chiar le vezi.
Toate tampeniile pe care ti le spune un "ghicitor" si nu sunt adevarate sau nu iti plac le uiti, pentru ca nu vrei sa le stii. Tu retii numa ca ti-o spus de nenorocita aia de geaca.
Intr-o zi un om a aprins 3 lumanari langa 3 copaci din 3 gradini diferite si a spus 3 rugaciuni si 3 ave maria (exemplu inventat) si brusc a venit o ploaie mult asteptata dupa seceta. Cu siguranta ploaia aia venea si daca nu facea el ritualul pentru ca ploile vin datorita unor conditii meteorologice nu datorita rugaciunilor. Dar omul ala va fi convins pe viata ca ploaia a venit pentru ca el s-a rugat. Chiar daca va repeta procedeul respectiv de 12 ori in fiecare an si nu se va mai intampla la fel el va crede in continuare ca el a chemat atunci ploaia. Si va pune pe seama pacatelor lui sau cine mai stie ce alte tampenii nereusita experientelor viitoare. La fel si cu ghicitorile, dacadintre 100 de preziceri una s-a nimerit sa fie corecta (din pura intamplare) noi vom prefera sa o vedem pe aia ca fiind o clarviziune decat sa vedem neadevarul celorlalte 99 de preziceri. De ce? Pentru ca asa ne-ar place noua sa fie: am vrea sa putem stapani ghicitul viitorului. La fel cum omului aluia cu lumanarile i-ar fi placut sa stapaneasca fenomenele meteorologice sau sa creada ca el ii asa de important si pur si drept incat dumnezeu l-a ales pe el sa il asculte.

+Quote Post
rozy
post Jun 8 2009, 03:41 PM
Post #74

Musafir

Scorpi, ma pui pe ganduri, chiar am avut un prieten care a murit in conditii misterioase (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gluma macabra, stiu, dar it's true.

Acum inteleg ca voi aveti impresia ca eu cred orbeste in ghicitoare. Nu, de fapt eu nu cred orbeste in nimic, ci intr-o amestecatura facuta de mine. Si doar am zis ca o sa citesc carti despre mai multe religii ale lumii si am sa-mi inventez una pentru mine. Deci nu pledez pro tiganci cat patul, dar nici nu refuz total ideea ca ar putea exista unele persoane care sunt mai conectati cu toata energia asta de este peste tot in jurul nostru si care ne-a creat pana la urma.

+Quote Post
angeldust
post Jun 8 2009, 03:45 PM
Post #75

Musafir

Pai poti fi rozy, cine te opreste? Daca te antrenezi suficient sunt sigura ca ai avea stofa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ca doar am vazut la mafia (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Auziti, intamplare f interesanta, legat de ghicitul subiectelor la examene.
Mi-a povestit-o proful de mate cu care m-am pregatit pentru faculta, un tip extraordinar de inteligent.

Cica avea el examen la o profa foarte al draku, genul f comunist, care nu se abate de la nici o regula. Si cu o zi inainte de examen nu invatase nimic, ce sa faca ce sa faca? Stia sigur ca din cele 100 si ceva de subiecte care le primisera de invatat o sa il puna sa traga unu singur. Si mai stia ca profa are biletele facute si mereu sunt numerotate la fel , doar amestecate altfel. Si ce s-a gandit el sa faca? A invatat un singur subiect, subiectul 13.
In ziua cu examenul, a mers la catedra, a extras un bilet din teancul de subiecte si foarte rapid l-a pus inapoi in teanc si a zis f speriat "Nu se poate doamna profesoara, 13 e numarul meu ghinionist, va rog sa ma lasati sa extrag alt bilet" Aia toata crizata, ca nu se poate asa ceva, unde te crezi, a cautat prin toate biletele si i-a intins biletul cu numarul 13 "Asta l-ai tras, asta il faci, fara discutie" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
A zis ca nu i-a venit nici lui sa creada ca a functionat. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Omul asta m-a invatat si cum se poate excela la examenele orale, era foarte tare. Mi-a zis cum facea el, dar a zis sa tin cont ca functioneaza doar la profii care au tendinta sa iti caute nod in papura, sa te prinda cu ce nu stii. Partea din subiect care o stia mai putin bine balmajea ceva despre ea, spunea multe detalii, acelasi lucru cu alte cuvinte pana se plictisea proful, apoi partea care o stia f bine, trecea foarte scurt si fastacit prin ea. Si atunci proful il lua "stai stai stai...cum adica x=y asa pur si simplu?" si atunci incepea si ii turna ce stia de fapt foarte bine. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

scorpi esti o vrajitoare mica, recunoaste (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 8 2009, 03:48 PM
Post #76

Musafir

Pai Rozy, eu asta am citit in tine. Ti-am spus doar ca sunt oameni care pot face asta si nu e o minune. Uite eu sunt unul dintre ei. dar nu ghicesc in cafea, ci pur si simplu am dedus. Deci se poate.

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
rozy
post Jun 8 2009, 03:52 PM
Post #77

Musafir

Interesant cu oralele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Hai ca googalii despre Big Bang si zice acolo ca unviersul se extinde in permanenta. Intrebarea mea e..unde se extinde? Ce e dincolo de univers? Eu una nu imi pot imagina asa ceva. Sau ca explozia s-a produs dar de fapt nu exista un spatiu in care s-a produs ea asaa... (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
Jo
post Jun 8 2009, 03:52 PM
Post #78

Musafir

Haoleu! Scorpireasco, ghiceste si la mine!! Zi repede, ce subiecte o sa-mi cada la licenta? Si vezi ca-s 100 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

+Quote Post
angeldust
post Jun 8 2009, 03:58 PM
Post #79

Musafir

Nu intelegi cum e cu Big Bangul? Stai sa vezi cu teoria corzilor ce distractie e (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Stai sa iti zic ce am inteles io. Ca ar exista mai multe universe paralele, cam cum ai avea o franzela taiata felii. Da universele alea nu stau pe loc, ele se misca si pulseaza intr-una. Si apoi cand doua felii din astea se ating din greseala in pulsatia lor, genereaza o energie asa de mare incat are loc un Big Bang :| stiu...si pe mine ma depaseste (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

E greu sa intelegem asa ceva, pentru ca avem o vedere tridimensionala si judecam totul prin prisma ei.
Uite aici link daca vrei sa intelegi mai bine, e cea mai tare explicatie ce am vazut-o pana acum

http://www.tenthdimension.com/medialinks.php

+Quote Post
rozy
post Jun 8 2009, 04:00 PM
Post #80

Musafir

Si nu-mi explica cum a prins viata prima celula. Mai googalesc poate poate

+Quote Post

15 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 07:53 AM