![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Book, mi-am dat seama ca glumeai. : (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Dar nu ne-ai spus si de cine samd. Secretoaso! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nu e nici un secret, mai am putin si fac 5 ani impreuna cu iubitul meu. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Teo, dar voi nu plecati nicaieri altundeva? Eu zic sa incercati sa faceti un compromis, zi-i ca stati cateva zile acolo daca dupa aia stati cateva zile si unde vrei tu. (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Buna ziua ! Eu m-am bronzat fain astazi, sa zica lumea ca am fost si eu la mare sau munte... Netu asta merge ca naiba, citesc ce scrieti voi, dar mai greu ajung sa particip si eu la conversatii. Va rog sa-mi spuneti voi ce mai stiti de Roxana si fetita ei. Va rog din suflet sa ma intelegeti ca dureaza enorm sa accesez ceva pe netul asta! M-am abonat la waierlless 12 si sunt la tara, asa ca sper ca intelegeti in ce situatie sunt. Dimineata mor de ciuda ca nu reusesc sa mai stau putin la un pahar de vorba cu voi. Va mai spun ca am fost diagnosticata cu sindromul"picioarelor nelinistite", iar tratamentul lunar costa 200 ron ,ceea ce e mai dureros de cat starile de rau si picioarele umflate cu care ma trezesc in fiecare dimineata. Ma bucur ca m-ati primit asa frumos si ca mor de frica pentru ca incep scoala de soferi de pe data de 15 ,luna asta. V-am zapacit probabil cu atatea detalii asa ca va las. O seara frumoasa!
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Imaginati-va ca eu abia acum plec acasa (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Ne-a tinut seful cel mare 4 ore in sedinta azi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 899 Joined: 31-May 09 From: arad Member No.: 6,600 ![]() |
Szi, rau seful ala al vostru!
Pai de ce v-a tinut atat? |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Nu e nici un secret, mai am putin si fac 5 ani impreuna cu iubitul meu. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wow, 5 ani?! (IMG:style_emoticons/default/debile.gif) Ce relatii longevive aveti voi! Eu sunt mai fiasco asa la capitolul asta...(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Oana, ce inseamna sindromul "picioarelor nelinistite"? Bafta cu scoala de soferi! Sa lasi deoparte orice urma de emotie! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Sedinta pe comercial. Am discutat chestii (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Uite ce am gasit despre sindromul ala: Sindromul picioarelor nelinistite (SPN) este o afectiune destul de frecventa, dar de obicei trecuta cu vederea, afectand atat miscarea cat si somnul. Persoanele cu SPN prezinta o senzatie neplacuta la nivelul picioarelor si o tendinta nestapanita de a le misca. Desi afectiunea a fost recunoscuta inca de la inceputul secolului al saptesprezecelea, ea a fost descrisa prima data in 1945, de neurologul suedez, Karl-Axel Ekbom. Uneori mai este denumit sindromul Ekbom. In Regatul Unit exista peste 1,5 milioane de persoane (3% din populatia adulta) cu acest sindrom, dar cifrele reale ar putea fi mult mai mari. Femeile sunt mai frecvent afectate decat barbatii, in general de varsta mai inaintata. Senzatia inconfortabila din cadrul acestui sindrom este frecvent declansata de inactivitate, putand fi imbunatatita prin miscare. Simptomatologia se agraveaza mai ales seara, in cazul unor persoane, putand determina tulburari ale somnului. Simptome Simptomatologia poate varia de la persoana la persoana. Simptomele pot fi inconfortabile sau iritante, stresante sau debilitante. Desi afectiunea nu este una amenintatoare de viata, poate avea un efect negativ asupra vietii de zi cu zi. Simptomatologia poate include: - nevoia imperioasa de a misca picioarele - senzatie inconfortabila la nivelul membrelor inferioare - tulburari ale somnului si tulburari de adormire - miscari periodice, involuntare, spasmodice ale membrelor inferioare, ce apar pe parcursul noptii. Principalele simptome ale SPN sunt reprezentate de nevoia imperioasa de a misca membrele inferioare, fiind frecvent acompaniate de senzatii inconfortabile, ce sunt descrise frecvent ca furnicaturi sau intepaturi. Unii pacienti au descris simptomele ca senzatie de curent electric sau de mancarime la nivelul sistemului osos. De obicei simptomatologia apare in repaus, in pozitie culcat, sezut sau in timpul somnului, fiind ameliorata temporar prin miscare. De obicei se declanseaza sau se agraveaza seara sau pe perioada somnului. Pana la 85% dintre persoanele cu SPN prezinta si Disfunctia de Miscare Periodica a Picioarelor (DMPP). Aceasta este o miscare involuntara, spasmodica a membrelor inferioare, ce apare in timpul noptii. In cazurile medii, simptomatologia SPN poate fi intalnita numai ocazional, putand cauza tulburare usoara a somnului si stres moderat. Cu toate acestea, in cazurile severe, simptomele apar de mai mult de doua ori pe saptamana, iar somnul este sever perturbat, producand senzatie de oboseala pe parcursul zilei. Partenerul poate fi afectat in perioadele cu miscari periodice ale membrelor inferioare, iar afectiunea poate avea efecte negative si asupra activitatilor de zi cu zi, ca viata personala sau locul de munca. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Sau :
<a href="http://www.elady.ro/articole/Sanatate/Sindromul-picioarelor-nelinistite.html" target="_blank">Sindromul picioarelor nelinistite</a></b> |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Eu pana acum n-am avut computerul functional. Rau e fara tehnologie...
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Eu am dormit de la 7 pina la 10 si de-atunci bintui prin casa, m-a lovit o harnicie de zile mari.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
hehe, Teo, am un deja-vu! Nu la fel a vrut si anul trecut? Ba da (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Incep sa cred ca viata mea e un mare cerc cu durata de un an (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Buna dimineata! Si eu sunt harnica tare. Am venit de la 7 la birou si am facut curatenie (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Mai trebuie sa spal pe jos si sunt gata. Apoi ma apuc de facturi. Trebuia sa le fac de ieri, insa din motive independente de mine nu s-a putut. Nu-i bai, ca nu-i tarziu nici azi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th May 2025 - 06:57 AM |
|