![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#21
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Fetelor, m-a lovit cheful sa incerc niste creveti dar habar nu am cum sa-i pregatesc. Nu am mai mancat niciodata dar am auzit ca ar fi foarte buni. Am vazut in hipermarket-uri creveti roz asezati pe pat de gheata, vanzatorul mi-a spus ca ar fi semipreparati dar nu stia sa-mi dea detalii despre cum sa-i prepar. Ma gandeam la o reteta simpla, sa simt gustul de creveti, poate prajiti si cu lamaie si mujdei, dar vreau sa stiu exact o reteta de la cineva care a mai pregatit asemenea creveti. Am tot cautat pe google dar m-ai mult m-am bagat in ceata...Please, ma puteti ajuta?
|
|
|
![]()
Post
#22
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Arissuca, eu fac Saganaki cu creveti (reteta a avut mare succes la fete si mai e si conforma Montignac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Fetele mai gatesc Creveti cu vin alb,, creveti mauri. Se mai pot face si Rulouri de salau
Ori pur si simplu, se prajesc si se maninca cu lamiie. Sau se pot pune pe gratar. Mai poti face Curry de creveti cu legume (monti) Indiferent cum ii faci, sint extraordinar de buni. |
|
|
![]()
Post
#23
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Saru'mana, Diana! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) M-am mai luminat putin. Suna tentant si pare usoara reteta de creveti cu vin alb. Marea mea nelamurire ramane ca nu stiu totusi cat timp trebuie lasati crevetii (aia roz, semipreparati) pana sunt gata, am auzit si ca daca ii las mai mult decat ar trebui devin tari, ca de cauciuc. Dar cred ca o sa incerc cu doua-trei bucati (pe care o sa-i prajesc in unt) pana ma prind eu care-i treaba si dupa asta o sa fac intreaga reteta. O sa va spun cum a iesit (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
This post has been edited by arissuca: Aug 4 2009, 10:18 AM |
|
|
![]()
Post
#24
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu iti recomand untul pentru prajit, crevetele e deja dulceag. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#25
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
S-a notat! Merci frumos! Habar nu am cum sunt la gust crevetii, de asta am tot cerut informatii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#26
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Am facut, au iesit suuuper! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Intr-adevar, sunt deliciosi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Multumesc mult pt sfaturi!
|
|
|
![]()
Post
#27
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cum i-ai facut in final? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#28
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Am facut astazi Calamar dupa o reteta Monti din cartea de la Felicia. Mi-au iesit foarte buni.
Crevetii semipreparati cat sa-i las la prajit Diana? L.E. sunt congelati si mititei. |
|
|
![]()
Post
#29
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Cum i-ai facut in final? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am luat 700gr (erau creveti din aceia mari, roz, asezati pe pat de gheata) si jumatate i-am preparat nedecorticati si jumatate dupa ce i-am curatat (asta ca sa fac diferenta si sa vedem care ne plac mai mult). Am pus cateva linguri de ulei de masline in tigaia de teflon si cativa catei de usturoi taiati feliute subtiri. Cand s-a infierbantat uleiul am pus crevetii, i-am prajit pe ambele parti, i-am scos cu paleta intr-un castron adanc, am turnat multa lamaie deasupra si i-am acoperit cateva minute. Apoi i-am servit cu paine proaspata si vin alb (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Crevetii intregi i-am prajit 4minute iar cei curatati (decorticati si cu capul si coada inlaturate) doar un minut. Data viitoare o sa-i prajesc curatati, mi-au placut mai mult asa, doar ca trebuie scursi bine de ulei, dar parca ies mai suculenti asa. Dezavantajul la cei care se prajesc nedecorticati e ca-ti ploua in gura in timp ce ii cureti, e ca si cum savurezi o bucata de peste extraordinar de delicioasa dar trebuie sa ai rabdare sa-i scoti toate oasele. Pink, mai demult am luat si eu creveti congelati, la punga, din aia micuti, dar nu mi-au placut, erau prea mititei si nu atat de dulci. Poti sa faci proba cu 2-3 creveti ca sa vezi cat trebuie lasati, eu mi-aduc aminte ca i-am prajit pe aia vreo 2 minute, daca-i lasi mai mult se intaresc. Cauta pe google folosind cuvantul cheie "prawn" si o sa gasesti o multime de retete. |
|
|
![]()
Post
#30
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
2-3 minute am citit si eu dar trebuiesc pusi in tigaie congelati sau decongelati?
De fapt pe punga scrie ca nu trebuiesc gatiti timp indelungat deoarece sunt semipreparati. Eu sunt cam bomba in bucatarie. Nu am ulei de maslinde pentru gatit, am doar de-ala de la Amway care nu se recomanda gatit sau prajit in el, nu stiu de ce. Pot sa pun ulei de floarea soarelui? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:52 PM |
|