![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 864 Joined: 14-January 10 From: Tulcea Member No.: 7,788 ![]() |
Eu fac luna asta 4 luni de cand m-am operat(Basedow) si ma simt excelent.Iau cate o pastila de Eutirox pe zi.Acum ca vine primavara trebuie sa-mi fac analizele sa vad daca mi se schimba doza de Eutirox.
Diana , iti doresc multa sanatate! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 36 Joined: 25-February 10 Member No.: 8,054 ![]() |
Buna, fetele!Imi puteti recomanda un medic endocrinolog de incredere in Bucurestiul asta mare?Ca mi-am facut analizele, si din cate am vazut eu, e posibil sa am tiroida autoimuna (anti-tpo la mine este de 186UI/mL, in loc de maxim 34).
Am nevoie sa merg la un medic care sa aprofundeze analizele si sa imi dea un tratament adecvat, si mi-ar fi de mare ajutor o recomandare din partea voastra! Va tin pumnii celor care va luptati cu tiroida asta si va multumesc anticipat! Aveti grija de voi! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 864 Joined: 14-January 10 From: Tulcea Member No.: 7,788 ![]() |
Alessandra, eu sunt din Tulcea si pana la urma tot in Bucuresti am ajuns pentru operatie. Medicul la care ma duc eu pentru reevaluare(cam la 3-4 luni) este din Constanta. In Bucuresti sunt mai multe posibilitati, mai ales ca exista si un spital specializat pe probleme de tiroida.
|
|
|
![]()
|
|
Diana, tu cum te mai simti? Ca eu aveam mari probleme primavara in special cand se incalzea vremea brusc.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nici eu nu ma simt prea ocos, insa ma fac ca nu bag de seama... Liftu, tu cita vreme ai urmat tratamentul pina te-ai hotarit sa faci operatia? Aveai noduli? Ce anume te-a determinat sa apelezi la operatie? Ai scos-o de tot sau doar partial? Sincer, nu ma mai suprt grasa si urita (am un cap cit un bostan de umflat!), pur si simplu nu mai pot, am inceput sa ma gidesc foarte serios la operatie...
|
|
|
![]()
|
|
Diana, mie abia in decembrie 2008 mi s-a pus un diagnostic clar(Basedow). Ani de zile am facut diverse investigatii pentru ca nu ma simteam bine primavara si toamna si mi s-au spus tot felul de balarii. Am avut mare noroc cu un medic din Constanta care de cum m-a vazut a zis ca daca nu ma operez s-ar putea sa dau coltu'. Cand am ajuns la el aveam 44 de kg(eu nu am fost niciodata grasa dar greutatea mea normala e de 54-55 kg), eram buhaita, imi cadea parul in smocuri(pur si simplu luam smocuri de par din cap), tremuram mai ceva ca betivii, nu mai aveam forta in picioare, aveam palpitatii si incepusera sa se umfle ochii. Am fost internata in spital 2 saptamani, mi s-au facut investigatii, am inceput tratament cu Thyrozol, Propranolol, Aspacardin, Sedocalm, Pentoxiretard. Am facut si un RMN si imi ieseau 3 lobi tiroidieni (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .Uite iti citez ce scrie in raportul medical care il am acum in fata:''......pe marginea mediala prezinta o formatiune de aprox. 11,1/31,6 mm care capteaza o cantitate redusa de trasor(0,1%)-al treilea lob tiroidian?....."
Ok...in martie 2009 eram deja apta pentru operatie, am mers la Bucuresti, mi-am facut programarea, dar m-au programat abia pe 26 noiembrie la cutit.Deci, aproape un an de zile am stat pe thyrozol, in fiecare luna mergeam la control si in functie de cum ieseau analizele mi se ajusta doza de thyrozol.Tot un an de zile am luat si pentoxiretard care e bun pentru oftalmopatie(eu aveam stadiul 2 dar acum nu mai am deloc). Decizia de a ma opera am luat-o imediat cum mi s-a spus ca trebuie sa ma operez, eu sunt mai spontana si mai curajoasa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , nu am stat nici o secunda pe ganduri.Mi s-a scos toata tiroida( sper ca nu au uitat al treilea lob (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). Eu cred ca de fapt al treilea lob era un mare nodul dar nu am aflat nici in ziua de azi.Daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti raspund cu cea mai mare placere. Iti doresc mult curaj si sanatate maxima. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Eu nu am noduli, tiroida e difuza, insa zau ca nu mai pot trai in felul asta... Pe de alta parte ma sperie gindul ca nu voi putea avea copii dupa operatie. Si mie tot dupa un an de tremuraturi ca de alcoolic, ologeala, ochi beliti cit cepele, tahicardie, nervozitate, si altele mi s-a pus diagnosticul pentru ca m-a vazut cineva care nu ma mai intilnise de mult si stia cum se manifesta si cum arata boala... In iunie o sa fac un an de tratament. Si pentru ca nu a intrat in remisie, doctorita mi-a zis ca va trebui sa iau pastile inca doi ani... Insa nu cred ca mai rezist psihic inca doi ani in care sa arat ca un monstru. Nu pastilele si luatul lor ma deranjeaza, ci cum ma fac sa arat...
Dupa operatie te-ai ingrasat? Alte ameliorari dupa operatie? Ai auzit de vreo legatura intre scoaterea tiroidei si diabet? Saru` mina mult de tot! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
De ce sa nu poti avea copii dupa operatie?Doctorul meu mi-a zis ca pot incerca sa raman insarcinata la 6 luni de la operatie.Nici tinerica nu mai sunt(fac 36 de ani in iunie), am pierdut si 3 sarcini inainte sa-mi descoper blestematul asta de Basedow dar ma bate gandul sa mai incerc inca o data.Daca nu se poate atunci am sa ma gandesc la varianta cu infiatul.Cunosc persoane care s-au operat de tiroida(o verisoara mai indepartata) si acu are 2 copii.
Eu stiu ca thyrozolul nu se ia o perioada foarte indelungata...maxim un an jumate sau doi.Dar poate ca doctorita ta stie mai bine. Dupa operatie ma simt f bine, am 54 kg, la inaltimea mea de 1,65 cred ca e ok.Mananc ce vreau, beau ce vreau si fumez ca un turc. Cand m-am operat eu, era o doamna care avea diabet si se operase si ea dar cu o luna inaintea mea dar venise la control. Era foarte bine. Si inca ceva...nu-ti face griji in legatura cu partea estetica, operatia abia se vede(eu nu am fost cusuta, am avut capse), eu nu o acoper deloc, nu ma feresc sa o arat si chiar daca ar fi aratat rau important este sa fiu eu sanatoasa. Am uitat sa te intreb ceva...tu ai senzatie de nisip in ochi? Ca eu asa aveam. |
|
|
![]()
|
|
Avem si cam aceeasi inaltime cred... Si virste apropiate )vaz ca eu is mai mare ca tine cu vreun an si ceva)..Mi-ai rasturnat lumea. Multumesc din suflet! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,057 Joined: 27-July 09 Member No.: 6,886 ![]() |
Ma bucur forte mult,Diana ca ai gasit suport psihic in Lifturica,care e o scumpa ,simpatica si vesela,gata sa dea toate inf necesare.Diana,sper sa gasesti rabdarea necesara sa treci peste fazele astea proaste si sa privesti inainte ca trebuie sa-i dai tu de capat. Este momentul sa-ti arati tie puterea de care nu stii ca esti in stare.
Suntem foarte puternice,mai ales im momentele de grea cumpana;am avut si eu din astea cel putin doua,momente din viata in care m-am surprins pe mine. Iti doresc sanatate! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 02:56 PM |
|