![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Buna, Kitty! Bine ai venit la noi! (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) Din pacate eu nu am copii, nu ma incadrez, insa iti raspund cu placere la orice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Spune-mi, cum a debutat boala la tine? Cine te-a trimis la Parhon, cum ai fost diagnisticata prima data? Cum te simti acum? Uite ce am gasit : How is Graves’ disease managed during pregnancy? During pregnancy, you will need to see both your OB/GYN and an endocrinologist (en-doh-krih-NOL-uh-jist), a doctor who treats people with hormone problems. If you have had radioactive iodine (RAI) or surgery to treat Graves’ disease in the past and become pregnant, tell your doctor. Your baby will need to be watched for thyroid-related problems that can occur later in the pregnancy. It is best to plan pregnancy so that Graves’ disease is treated prior to conception. Pregnancy may cause changes in hormones that affect the thyroid, and thyroid problems can affect a growing baby. For some women with Graves’ disease, symptoms worsen in the first trimester, and then improve for the rest of the pregnancy. Symptoms often worsen again after delivery. For these reasons, the treatment needs of pregnant women with Graves’ disease often change, and an experienced doctor is needed to manage your treatment during and after pregnancy. Your doctor will check your thyroid hormone levels regularly. If antithyroid medicine is needed, PTU is usually prescribed in the first trimester, and MMI for the rest of the pregnancy. Thyroid surgery is rarely an option for pregnant women. And pregnant women cannot take RAI. Beta-blockers are sometimes prescribed for short-term use during the first few weeks of pregnancy to relieve symptoms. Does pregnancy affect the thyroid? Normal hormone changes during pregnancy cause thyroid hormone levels to increase. The thyroid also may enlarge slightly in healthy women during pregnancy, but not enough to be felt. These changes do not affect the pregnancy or unborn baby. Yet, untreated thyroid problems can threaten pregnancy and the growing baby. Symptoms of normal pregnancy, like fatigue and feeling hot, can make it easy to overlook thyroid problems in pregnancy. So if you have symptoms of overactive thyroid or notice a goiter, make sure to tell your doctor. Do I need a thyroid test if I become pregnant? Experts have not reached agreement on whether all pregnant women should be routinely screened for thyroid problems. Graves’ disease rarely begins during pregnancy. Most women diagnosed with Graves’ disease during pregnancy had symptoms of an overactive thyroid before getting pregnant. Am cautat dupa numele medicamentului si am dat peste un forum grecesc Din intimplare vorbesc limba, asa ca pot sa iti spun ca am dat peste postul unei viitoare mamici aflate exact in situatia ta, careia i s-a prescris acelasi tratament de catre endocrinolog in urma discutiei cu ginecologul. Ce trebuie sa iti spun este ca e musai sa fii foarte atenta, pentru ca orice schimbare de ritm cardiac a ta precum si toate transformarile hormonale pot afecta fatul. In cite saptamini esti? |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Multumesc frumos Diana pt raspunsul prompt! Mai am 2 saptamani pana la cezariana programata. Despre boala ce sa zic, a debutat prin transpiratii si ritm cardiac accelerat. Ochii eu nu ii remarcasem mariti din cauza faptului ca oricum dintotdeauna i-am avut mai mari si expresivi. La Parhon am ajuns la recomandarea dr. ginecolog si ca tratament iau Prothuryl, Concor cate o jum. de tableta de cea mai mica concentratie/zi pt scaderea pulsului iar pentru vedere nu mi-a dat inca nimic pt ca sunt insarcinata. Dr. tot ii trage-n sus cu operatia, dar inca nu m-a convins, mi se pare prea hazardata, in fond sunt unul din acele rare cazuri cand boala debuteaza in sarcina. Astept reactia organismului in perioada post-partum + ca voi mai consulta si alti dr.
Din cate mi s-a zis bebe e ok, slava Domnului! Pe mine cel mai tare ma deranjeaza exoftalmia acum, ma simt dizgratioasa, nu ma mai recunosc. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cu cea mai mare placere, Kitty!
Stiu cum e. De doi ani evit oglinda- am ajuns de toata jalea. Imi pare rau sa iti dau o veste proasta, insa boala asta e foarte greu, aproape imposibil de tinut in friu. Si sa stii ca nu e obligatoriu ca boala sa fi fost declansata de sarcina. Mai sufera cineva cu tiroida la tine in familie? Amindoua provenim cam din aceeasi zona (sint nascuta si crescuta la Tecuci) si se pare ca cei din zona sint predispusi la toate formele de imbolnavire a tiroidei. Basedow-Graves e o porcarie. Te face din om-neom. Ai grija mare, se trece foarte usor din Basedow in hipotiroidie si apoi vin caderea parului- da clik pe link sa vezi cum eram eu in ianuarie 2010, kilogramele in plus de care nu scapi, imbolnaviri ale cordului si muuulte alte "lucuri bune"... Daca ti-a recomandat operatia, poate e mai bine asa. La Parhon sint cei mai buni medici endocrinologi din tara, asa se spune. Tremor nu ai avut? Stari de neliniste si nervozitate? Insomnii? Ai fetita sau baietel? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa dea Dumnezeu sa fiti bine amindoi! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Diana, stiu ca e o afectiune tare tampita, dar eu sunt o fire optimista si stiu ca sunt altele mai rele, mult mai rele. Deja dupa nici 3 luni de tratament ma simt mai bine si ma bucur din plin de sprijinul celor dragi. De cazuri de imbolnaviri de tiroida nu am auzit in familie...tremor nu am avut, cu parul stau ok, disconfortul termic e tolerabil (comparativ cu acum 3 luni), kg am luat normal pentru sarcina, cu somnul nu am avut pbme nici inainte, nici acum, pulsul e in limite normale in prezent. Sunt increzatoare si nu las boala sa ma deprime, nu o sa permit sa imi controleze viata, ci eu s-o controlez pe ea. Singura chestie la care ma gandeam si ma intreb adeseori retoric, este de ce noi femeile ne imbolnavim de tot felul de afectiuni care in marea lor majoritate ii ocolesc pe barbati? A nu se intelege gresit, nu am nimic cu tagma masculina, dar nu e prea corect, nu credeti?!
Pupaceala voua toate suratele! P.S. o sa avem o fetita cu fundita (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) E bine ca poti, eu am obosit. Incerc sa nu ma las controlata si reusesc, insa la capitoul aspect fizic nu ma impac deloc!
Mie parul a inceput sa imi cada exact cind boala intrase in remisie (!!!) si analizele erau normale. Partea cu adevarat timpita e ca am facut un fel de gusa. Doctorita mi=a spus ca e din cauza ca m-am ingrasat, desi, sa ma ierte Dumnezeu, ma umlfasem de cind nu aveam nici un kilogram in plus! Pe scurt, gitul meu a ajuns sa arate cam asa: (IMG:http://www.nativeremedies.com/images/design/ailmentPhotoGoiter.jpg) Mi-a disparut conturul fetei, capul umlfat in partea inferioara se continua intr-un gitlej-butoi, pentru ca nu e umflat doar la nivelul tiroidei, ci cu totul), de fapt tot capul si gitul imi sint umflate si deformate. Iar cu asta nu se obisnuieste nimeni, sau, eu una, nu ma pot obisnuui deloc. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nu stiu de ce ne imbolnavim noi si ei mai putin (7 femei la 1 barbat, cam acesta este raportul (insa pe mine ma ingrijoreaza teribil faptul ca nu se vorbeste si multa lume nici nu stie ca are probleme cu tiroida). Sa va traiasca, cum o sa o cheme pe papusa? |
|
|
![]()
|
|
Din pacate, dozarile hormonale nu intra in categoria analizelor uzuale; poate pe viitor vor fi incluse. De asemenea, demararea unei actiuni la nivel national pentru depistarea bolnavilor de afectiuni endocrine si acordarea de facilitati la tratament, ar fi super! Dar traim in Romania...
Nu ne-am decis inca in privinta numelui, mai intai s-o vedem ca e bine, sanatoasa. Superstitii.... Sa auzim de bine! O seara placuta! |
|
|
![]()
|
|
Kitty, macar, desi la cite spitale inchid, am indoieli ca o sa finanteze ei analizele hormonale. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ar fi, intr-adevar, insa te ingrozesc cind ma gindesc cita lume va afla ca are buba la tiroida... Si, vorba ta, traim in Romania! Mama ei de viata. Sa fie sanatoasa si voioasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Multa sanatate si ai grija de voi doua, mamico (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fetelor, permiteti-mi cateva sfaturi:
- nu va lasati influentate de involutia cazurilor de boli ale tiroidei, de care auziti; aceeasi afectiune se prezinta, de regula, diferit de la bolnav, la bolnav, a.i. unele simptome pot sa nu apara sau daca apar se manifesta sub grade diferite de intensitate; - fiecare organism este unic si poate raspunde f bine unor tratamente care aplicate altor bolnavi nu isi fac efectul; (De ex, in cazul hipertiroidiei, daca se administreaza un tratament bine gandit, nu veti trece de partea cealalta a baricadei, respectiv hipotiroidie); - e f mportant ca intre dvs. si dr. curant sa existe o stransa colaborare; - nu dramatizati situatia prin care treceti si nu uitati ca in cazul acestor afectiuni (comparativ cu altele mult mai grave), exista tot felul de tratamente care pot fi urmate, inclusiv cel chirurgical. Exista cazuri si cazuri de persoane care astazi duc o viata normala, convietuind cu o afectiune tiroidiana sau care au reusit sa se vindece complet de aceasta. Nu va dati batute si mai cititi si povesti cu final fericit! Va pup! |
|
|
![]()
|
|
Buna!
Diana, citisem un post mai vechi de-al tau in care spuneai ca ti se mai retrasese exoftalmia. Pe ce tratament erai/esti de ai inregistrat acel super rezultat? |
|
|
![]()
|
|
hm... luam thyrozol. Si am facut si injectii cu hidrocortizon. La tine exoftalmia e pronuntata?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 07:28 PM |
|