![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 22 Joined: 2-January 10 Member No.: 7,707 ![]() |
Am gasit pe :http://news.softpedia.com/news/Cataplasma-cu-argila-remediu-pentru-bolile-tiroidiene-ro-23416.shtml
Hipotiroidismul este o boala determinata de lipsa de iod, care in timp duce la gusa endemica ce provoaca mari tulburari ale sistemului nervos si cardiovascular. Dereglarea acestei glande este cauzata de consumul de proteine animale, stresl, poluare, consumul de alcool, tutun, cafea in exces, precum si de factori ereditari. Metoda principala de vindecare consta intr-un regim pentru redresarea functiei hepatice, care sa usureze evacuarea toxinelor prin rinichi, plamani, piele si intestine. Pentru aceasta se recomanda un tratament zilnic, timp de 12-24 luni. Cataplasme cu argila se aplica in zona glandei tiroide toata noaptea, preparandu-se cu infuzie de frunze de nuc. Se va face o zi cataplasma cu argila, o zi cu frunze de varza zdrobite. Pe langa acest tratament se recomanda si tinctura de propolis in concentratiede 30%. Se ia cate o picatura pe kg/corp, repartizat in trei prize egale, cu 30 de minute inainte de mese (are actiune antinodulara: combate nodulii tumorali - adenoamele tiroidiene, regleaza functiile tuturor glandelor, intareste sistemul imunitar). De asemenea, polenul este foarte eficient impotriva hipotiroidismului - se iau 4-5 lingurite de polen zilnic, timp de 30 de zile, cu 30 de zile pauza. Apa de argila - se prepara punand o lingurita de argila in 300 ml de apa de izvor sau apa plata, se lasa 12 ore, dupa care se amesteca cu o spatula de lemn si se bea apa tulbure (nu si zatul de argila) timp de 21 de zile, dupa care se face o pauza de 30 de zile. Cura cu argila se reia lunar (este remineralizanta, regleaza metabolismul, curata sangele). Spirulina - 1-2 g pe zi, timp de 3-6 luni (normalizeaza metabolismul). |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Titlu prost pentru articol, daca unui hiper ii dai cu iod, il omori. Da` na! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) N-as avea curaj, Mar. Tu ce diagnostic ai ?
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 22 Joined: 2-January 10 Member No.: 7,707 ![]() |
Hipotiroidie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
La tine merge argila, la mine nu. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Iei tratament? |
|
|
![]()
|
|
Kitty, ce mai faci, cum esti, ce face bebelusa? Cum merge cu tratamentul?
Io m-am speriat de moarte tin sa va zic. Am zis ca iar a luat-o razna tiroida mea. Am crezut ca iar a dat amenoreea peste mine si am bagat-o pe mineca grupa mare... Prima zi... mai nimic. A doua, la fel. In a treia mi-a revenit inima la loc! Nu stiu ce sa mai zic, in ultima vreme au aparut iar tahicardia si retentia de apa la nivelul gambelor. Naiba sa o ia de tiroida! |
|
|
![]()
|
|
Am luat cativa ani Novotiral, dar dupa ce am ajuns la pamant cu fierea, ficatul, stomacul si singurele schimbari survenite au fost negative - nu neg ca greutatea s-a stabilizat- . Am renuntat la ele deoarece duceam o viata de chin. Am luat o gramada de tratamente naturiste, multe nu au functionat, dar de cand am inceput cu ceaiul ptr tiroida, ceai de sunatoarea, polen si tratament intern si extern cu argila, lucrurile merg inspre bine. La locul de munca dau randament dublu fara de cat dadeam inainte, nu mai am probleme cu fierea... Nu sunt toate roz acum, dar merge incet spre bine.
NU INCURAJEZ RENUNTAREA LA TRATAMENT dar cred ca un dozaj mai mic combinat cu cateva alternative naturiste ar merge bine. Am citit multe articole in care se spunea ca in momentul in care inlocuiesti functia unui organ (-tiroida pt. hipo- si tratamentele medicamentoase cu hormoni sintetici), organul respectiv isi pierde tot mai mult capacitatea de functionare pentru ca creierul nu il mai stimuleaza sa functioneze si atunci intervine dependenta de medicamente pe viata. Cred k un tratament trebuie sa stimuleze tiroida nu sa i inlocuiasca functia. Diana, exista solutii si pentru cei cu hipertiroidie. O prietena de-a mea are hiper si stiu ca face si ea ceva tot asa naturist, dupa ani de zile in care a luat tirozina (nu stiu daca asa se numeste si medicamentul dar stiu ca a luat subst. respectiva.) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Buna, fetelor! Am reusit sa imi recuperez parola uitata. Deja se face simtit procesul ireversibil de ramolire =)) Deh...trec anii, ce pisici sa-i facem?! Perioada asta sunt destul de solicitata de fii-mea care e foarte energica mai ales noaptea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Deocamdata ma simt binisor cu tratamentul asta si la sf lunii trebuie sa ajung la control la Parhon. Voi cum o mai duceti? Va pup! |
|
|
![]()
|
|
Ti-am facut eu recovery cu ceva timp in urma, ca am vazut ca tot incercai si tot te blocai... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ma bucur ca aia mica e bine si creste. Io ma fac ca nu bag de seama ce mi se intimpla, o sa mai imi fac analize dupa Paste. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Va pup! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Mama si-a facut analizele din nou si i-au iesit mult mai bine. Asta dupa ce am zdranganit-o bine la cap sa-si ia medicamentele.
Kitty (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) This post has been edited by Oana: Apr 15 2011, 08:10 AM |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Aaaa, multam fain, Dienush! Ma gandeam eu...bine ca s-a rezolvat in cele din urma ca tare-mi era dor sa mai "vorbesc" cu voi! Si eu trebuie sa imi fac analizele inainte de controlul la Parhon ca sa nu ma ia dr. pe sus c-am venit cu mainile-n buzunare. Ce-o fi, o fi! Ma simt cat de cat binisor, desi a doua zi dupa cezariana aratam oribil! Aveam niste ocheane, mai fetelor, de n-ai fi stiut cum sa reactionezi: sa razi cu spume, sau sa plangi de jale. La circa o luna post partum eram schimbata-n bine, iar acum - la 2 luni, dupa aproape 1 an de zile, am simtit si eu ce inseamna sa iti fie frig (si asta in casa) si ca atare sa imi mai iau ceva pe mine; nu mai transpir in nestire, ochisorii sunt parca ceva mai linistiti. Mai am de dat 10 kg din cele 23 acumulate in 9 luni, dar faza neplacuta este ca m-am cam impotmolit. Citeam pe net de cura de slabire pe care-a tinut-o Nicoleta Luciu si cred c-am sa o incerc si eu dupa Paste (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) P.S. mi- intrat putin morcovul in popo pt ca, discutand cu vara-mea (care termina medicina anul asta) despre operatia de inlaturare a glandei tiroide, mi-a zis ca la stagiul de endocrinologie, dr. le-ar fi spus ca marele risc al acestei interventii l-ar reprezenta probabilitatea nefasta, tragica mai bine zis, de a atinge (chiar si f usor), paratiroidele. Daca ai acest ghinion de proportii, poti sa iti dai singur comanda de "cutiuta". Doamne fereste!
In alta ordine de idei, sa o ducem asa ca si pana acum, poate nu va fi nevoie de operatie. Oana, ma bucur ca e mai bine mami tau! Sa ai grija de ea in continuare! Va pup pe toate! Sa aveti un inceput de weekend nemaipomenit! Poate da soarele copilasi ca trebuie sa plantez floricele la mormintele fam. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:05 PM |
|