IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 33 34 35 36 37 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
Diana.
post Apr 15 2011, 01:24 PM
Post #341

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Eu te inteleg perfect, ca si eu is "ochioasa" :* da` ce sa ii facem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Nu te sfatuiesc sa incerci cure de-astea de pe net, mai bine mergi la un nutritionist. In plus, cred ca stii, tratamentul pentru Basedow impiedica rau de tot slabitul. De aceea e mai bine un nutritionist. Si eu pe de o parte ma gindesc la tiroidectomie ca la o modalitate de a scapa iar pe de alta imi e frica de numa-numa...

Nu ne-ai spus cum o cheama pe aia mica inca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kittyvrancea
post Apr 15 2011, 06:16 PM
Post #342

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

Asa deci...tratamentul impotriva bolii Basedow ingreuneaza slabitul;. Nu stiam asta, dar ma gandeam totusi ca ceva o cauza stagnarea asta, mai ales ca mananc f putin, sanatos si mai pierd si noptile, bata-i vina de colici! Dar e o perioada de care sigur imi va fi dor. Pe bubulina mea o cheama Maria Luisa. O sa ziceti ca m-am dilimangit, dar cand am ales numele am vrut sa fie unul care sa mearga la o adica si in franceza - Marie Louise si in engleza - Mary Louise; mai stii, generatiile astea sunt cam ducace de fel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
P.S. Avand in vedere ca Basedow este o boala autoimuna, oare daca ne-am intari sistemul imunitar nu s-ar manifesta mai domol??? Am s-o intreb pe dr.
Pupicei

+Quote Post
Diana.
post Apr 15 2011, 06:26 PM
Post #343

Fondator eLady.ro

Autoimun inseamna ca sisemul imunitar ataca propriul organism pe care, in mod normal, este obligat sa il protejeze. Nu vaz cum ne-ar putea ajuta intaririrea lui la tratarea bolii in sine. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Da, kittysor, medicamentele pentru Basedow nu doar ca ingreuneaza slabitul, insa te pot ingrasa de numa-numa... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Frumos nume ai ales si o Sfinta protectoare puternica. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa fie sanatoasa junioara! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kittyvrancea
post Apr 16 2011, 09:08 AM
Post #344

Tratabil
**

Stiu ce inseamna autoimun, Dienush, insa ma refeream la faptul ca un organism mai puternic ar face mai bine fata in lupta cu boala...nu stiam ca medicam impotriva hipertiroidiei pot favoriza ingrasatul, chiar am sa intreb dr. la urmatoarea vizita. Oricum, intre timp am mai citit despre regimul de viata raw-vegan si am incercat cateva retete; sunt super! Singurul inconvenient ar fi acela ca iti trebuie timp sa titiresti mancarea pe care ti-o prepari (chiar daca vbim de cruditati). Abia astept caldura sa incep sa fac mai multa miscare!
Multa sanatate! Pup

+Quote Post
corinna
post Apr 21 2011, 06:23 AM
Post #345

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 10,126

Buna fetele,

Ma numesc Corina si ma bucur ca v am gasit! nu este minunata situatia care ne a adus impreuna dar asta este...
Am tiroida Hashimoto (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) si incerc sa supravietuiesc. Mai bine ca voi nu ma poate intelege nimeni, prin ce trec simt nevoia sa ascund cumva familiei.

Va pup si incerc sa va citesc sa va cunosc cat de cat!

+Quote Post
Diana.
post Apr 21 2011, 11:11 AM
Post #346

Fondator eLady.ro

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi, Corina! Intr-adevar, nu e cea mai fericita situatie, insa trebuie sa gasim putere in noi sa trecem peste toate...
Hashimoto, ca orice alta afectiune a tiroidei, e tare pacatoasa. Eu te-as sfatui sa nu ascunzi familiei incercarile prin care treci acum, pentru ca altfel le va fi mult mai greu sa te inteleaga! (IMG:style_emoticons/default/hug.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) La tine care sint simptomele?

+Quote Post
corinna
post Apr 21 2011, 10:29 PM
Post #347

Contaminat
*

Multumesc de primire Diana!

Simptomele mele sunt: oboseala, depresie, uit, lipsa de concentrare, imi cad fire de par din sprancene (se face asa ca un gol in spranceana), mi e frica (fara nici un motiv) si nervi multi nervi, a! si pielea uscata.

Eu am doua fete, 12 ani si 1 si 10 luni. Dupa prima nastere am avut probleme, am luat eutyrox dar nu mai stiu concentratia. Am facut la vremea aia acupunctura si trat homeopatic. Asta vreme de 2 ani dupa care analizele au fost ok luna de luna.
Dupa a doua nastere la cateva luni hop am inceput sa simt aceleasi chestii ciudate. Amm ajuns la doctor abia in ian. ce a trecut din motive de asigurare (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Am primit levothyroxina de 50 mg. TSH ul de la inceput nu mi a fost mare deloc. Acum dupa 3 luni de tratament este 2,2 iar T4 1,2 insa starea mea este cam aceeasi de dinainte de tratament. I am zis doctoritei si mi a zis duminica sa iau 2 pilule ptr ca ea vrea sa o luam usor nu cu doze puternice...
Asa ca ma cam chinui in continuare, kg nu se dau jos nicicum (am 66 in conditiile in care eu ma stabilizasem pe la 59), fac miscare si astept urmatoarea tura de analize in iulie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

La prima tura mi a dat sa verific Mg in sange care se pare ca a iesit ok ca nu mi a mai zis nimic. Aici nu ti prea dau astia hartiile in mana. Oare de ce Mg?

As vrea sa iau niste vitamine, poate mi ar fi mai bine dar daca ma fac cat tancul???

Va pup si scuze ca m am intins cat o placinta.

+Quote Post
Diana.
post Apr 21 2011, 10:40 PM
Post #348

Fondator eLady.ro

Poti sa te intinzi in cite placinte vrei tu, spune tot, ca iti face bine sa te descarci! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Din SUA scrii? Este foarte BINE ca doctorita vrea sa iti dea doze mici, in general in bolile tiroidei scoala veche spune ca dozele trebe musai sa fie mici si tratamentul de lunga durata, spre deosebire de medicii din scoala noua care prescriu doze imense si te trec dintr-o extrema in alta intr-un timp foarte, foarte scurt. Eu sint deja cit doua tancuri, am vreo 72 de kilograme, in loc de 53-54 cit am fost o viata inainte de a ma imbolnavi. Urasc asta!
Cu lipsa de concentrare, welcome to the club! Par din sprincene nu mi-a cazut, sau chiar daca a picat, fiind blonda, nu se baga de seama la mine, insa din cap mi-a cazut de chelisem rau anul trecut. Nu ca acum ar fi ok, e tot foarte rar, insa macar nu mi se vede chelia...
Pielea uscata, da, la fel si pielea de pe talpile picioarelor, am ajuns sa razui jumate de cm de piele moarta de pe calciie la foecare baie... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si nu prea gasesc remedii sa scap. Of! De cind ai pus diagnosticul final? Din ianuarie?

+Quote Post
corinna
post Apr 22 2011, 06:09 AM
Post #349

Contaminat
*

Da Diana, din ianuarie. Mi a gasit anticorpi in sange (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Din USA scriu, ai ghicit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Am uitat sa scriu ca m a trimis si la eco. Tiroida e marita dar nu are chestii dubioase pe ea asa ca nu a cerut biopsie doctorita.

Ha ha, acum ca am citit la tine cu calcaile imi dau seama ca si eu sunt la fel dar am dat vina pe greutate, nu m am gandit la prapadita asta de tiroida. Eu cu parul pe cap stau bine, mai rau cu capul (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ...

Si atunci ce o sa fac?! indur, indur pana mai adaug la pastiluta? of of of

Imi este asa de greu uneori, o am si pe cea mica, cea mare in valurile de pre teen (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) iar eu nu mai sunt asa de tanara. Ma ia cu depresie iar numai daca mai stau 1 minut sa ma gandesc...

pupici

+Quote Post
kittyvrancea
post Apr 22 2011, 09:45 AM
Post #350

Tratabil
**

Fetelor, ce mai faceti? Cum va mai simtiti? Eu de la o perioada sufar de ameteli destul de intense, incat trebuie sa ma deplasez incetisor pentru ca am impresia ca-mi voi pierde echilibrul si ca voi cadea. Pana acum am avut vreo 3 episoade care ma tin cateva ore fiecare. Nu stiu daca Basedow poate sau nu sa aiba vreo legatura cu starile astea, cert este insa ca de fiecare data cand ametesc mi-am luat si tensiunea, iar aceasta e 8 cu 4, iar pulsul undeva intre 60 - 65 b/m. Ca urmare, mi-am redus betablocantul (o pastila de Concor de 10 mg) la 1/2 de pastila. Ca o paranteza, peste tot pe unde am citit, dupa nastere Mr. Basedow are o perioada de inflorire si daca-mi duc mana la baza gatului, cred ca asta se intampla cu mine, caci se simte mai inflamata ca oricand glanda tiroida. Dupa Paste ma duc la dr. si fac si eco sa vad cum se mai prezinta acel mic nodul.

Va pup pe toate!

+Quote Post

57 Pages V  « < 33 34 35 36 37 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 07:03 PM