IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
kittyvrancea
post Jun 1 2011, 09:30 PM
Post #381

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

Dienus, imi pare rau sa te dezamagesc dar operatia nu garanteaza retragerea exoftalmiei - de multe ori, patologia oculara in hipertiroidie, merge-n treaba ei independenta de ce se-ntampla la nivelul tiroidei. Depinde de la om la om daca ochii isi revin cat de cat la normal - poti intreba orice dr. si poti verifica informatia asta oriunde. Cu greutatea hmmm....dupa operatie trebuie avut grija sa nu ne ingrasam - alimentatie sanatosa + miscare. Cu parul nu am citit nicaieri si nici nu am auzit de pacienti care dupa operatie sau tratament nechirurgical incununat cu succes sa le fi cazut par la fel de mult.
Oricum, operatia este solutia din urma. E f posibil ca in alte cazuri tratamentul medicamentos indelungat (pe prospectul de la Thyrozol am vazut ca tratamentul dureaza intre 6 luni si 2 ani)s a dea rezultate si sa tina in frau boala cat mai mult posibil.
Noapte buna!
Go to the top of the page

+Quote Post
lucy.lucy
post Jun 10 2011, 12:20 PM
Post #382

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Bucuresti
Member No.: 10,302

Buna! Sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru ! Sunt si eu o suferinda de hipertiroidie. O am de 6 ani si am tinut-o sub control cu carbimazole, dar anul acesta m-am simtit foarte rau si am fost la doctor mi-am facut analizele aveam TSH 0.1514, T3 1.19, T4 8.27 dupa tratament cu carbimazole la care am facut alergie, am trecut pe tyrozol pe care nu l-am suportat si la care iar am facut alergie am trecut pe propycil 1 pastiluta pe zi. Dupa vreo trei saptamani am repetat analizele si aveam TSH 0.253, Ft4 1.58, si am mai facut si o analiza TRAB pentru ca sunt suspecta de Basedow dar care mi-a iesit negativ. Sunt foarte speriata de ce ma asteapta, tot am citit despre ce simptome aveti si prin ce schimbari treceti si ma ingrozesc. Imi este frica dar incerc sa ma obisnuiesc cu ideea si tocmai de aceea am intrat aici. Nu pot vorbi cu prea multa lume despre aceasta problema.
Dl. doctor mi-a scris pe diagnostic ca am usoara exoftalmie dar din moment ce a iesit negativ de ce a mai scris? Eu am ochii mari ca asa ii am eu dar nu proeminenti si sincer nu vad nimic shimbat la ei. Imi cade si mie parul, nu prea mult, am slabit putin si as vrea sa stiu la ce sa ma mai astept. Propycilul ma ajuta nu mai am alergie am luat aerius si mai beau pentru ameteli ginko biloba si biocrom FTG pentru ca mi-a iesit glicemia marita.
Am o fetita de 8 ani si imi doresc sa ii fiu alaturi si sa o ajut ori de cate ori are nevoie. V-am destainuit cam ce aveam pe suflet si va multumesc ca m-ati ,,ascultat"!

+Quote Post
kittyvrancea
post Jun 10 2011, 02:01 PM
Post #383

Tratabil
**

Buna, Lucy!
In 1 rand sa iti traiasca fetita si sa ai grija de tine sa o poti creste frumos si sa va bucurati impreuna de viata!
Vreau sa fii constienta de un lucru: daca ai aceasta pbma de sanatate de 6 ani si totusi tratamentul pe care-l iei in prezent se rezuma doar la 1 pastila de Propycyl, atunci starea ta nu e atat de grava pe cat o faci tu sa para si nu este bine sa fii atat de pesimista, da? Analiza de sange a TRAB-ului se face EXCLUSIV pentru a determina daca s-a declansat exoftalmia si daca este mic e f bine (negativ cum ai zis tu); ca o paranteza, mie anul trecut mi-a iesit 22 deci...se poate mult mai rau. Daca ti-a trecut pe raportul medical "exoftalmie usoara", atunci probabil ca asta a reiesit la masuratorile facute de catre oftalmolog (ti le-a facut, da?)
Incearca sa mananci sanatos, sa faci miscare, sa gandesti pozitiv si daca-ti prieste Propycyl-ul, urmeaza tratamentul o perioada si urmareste hormonii in sange, poate reusesti sa tii boala sub control.
La ce dr. mergi?
Curaj, Lucy! Fatza de ce povestim noi aici, starea ta este mult mai buna si nu e litera de lege sa ai si tu aceleasi stari ca noi pe viitor. Nu iti mai baga-n capsor tot felul de chestii fara rost!
Capul sus!

+Quote Post
lucy.lucy
post Jun 10 2011, 03:04 PM
Post #384

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Bucuresti
Member No.: 10,302

Multumesc frumos si tie! Am fost la dr Comanici Adrian de la CFR II nu mi-am facut masuratori la un oftalmolog. Dr endocrinolog mi-a spus ca am exoftalmia si tot la recomandarea lui am facut TRAB-ul. Acum ma simt mai bine dar ca si diagnostic mai am si gusa micropolichistica care este mica . Dar sunt speriata pentru ca suferinta este urata. Mai ales ca am trecut prin niste stari foarte urate. Ma tem de medicamentele acestea ca stiu ca te fac sa te simti bine dar pe de alta parte iti distrug altceva. Incerc sa fiu optimista dar mai pic si in extrema cealalta.Asta este.

+Quote Post
kittyvrancea
post Jun 15 2011, 11:36 AM
Post #385

Tratabil
**

Ce mai faceti fetelor? Cum o mai duceti?
Eu, dupa ce ca am destule pe cap, imi cade si parul intr-un hal fara de hal si lucrul asta se intampla de vreo 3 saptamani incoace, insa dinainte de inceperea tratamentului cu Thyrozol. Stiam ca va veni si ziua aceasta, vorbisem in prealabil si cu dr. Dupa cum mi-a explicat dansa, caderea parului - in cazul meu - se datoreaza si perioadei post partum (in majoritatea cazurilor, la 3 luni dupa nastere, proaspetele mamici se confrunta cu aceasta pbma, indiferent daca alapteaza ori ba). Iata ce masuri am luat in privinta caderii parului:
- folosesc sampon de la Klorane cu extract de chinina si complex de vit. B (este formula lor impotriva caderii parului); inainte am folosit de la Vichy, dar rezultate pauza;
- imi fac masti cu gaz, ulei de ricin si vit. A, C si E in proportii egale (amestecul se aplica doar la radacina firului de par cu un disc demachiant sau cu un tampon de vata, apoi se pune o caciulita pe cap si se sta asa vreo 30-60 de minute); fac o paranteza: nu ramane miros strident de gaz dupa aplicare asa cum s-ar presupune;
- dupa spalare nu imi usuc parul cu uscatorul;
- port parul mai mult prins si nu il pieptan mai mult de o data pe zi;
- nu il mai vopsesc si nu mai folosesc nici produse pentru coafat;
- incerc sa consum mai multe fructe si legume;
- ma straduiesc sa nu ma stresez mai mult decat e cazul;
- l-am scurtat destul de bine.

Daca aveti si voi sugestii, va rog sa le postati!
Va pup, dragelor!

+Quote Post
Diana.
post Jun 15 2011, 01:01 PM
Post #386

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Intreaba-l pe medic de diprofos. La mine ala a functionat fara gres!

+Quote Post
kittyvrancea
post Jun 16 2011, 06:50 PM
Post #387

Tratabil
**

Fetelor, astazi am ajuns pe la dermatolog si cu aceasta ocazie i-am povestit si de pbma cu parul si mi-a recomandat un produs homeopat - Hair Blend se numeste (din gama Secom). Nu stiu daca va confruntati cu manifestari dermatologice cauzate de tiroida, eu insa da. Nu stiu daca s-a mai abordat aspectul asta pana acum, dar daca doriti sa discutam, va stau la dispozitie cu informatii.
Va pup!

+Quote Post
Diana.
post Aug 1 2011, 11:06 AM
Post #388

Fondator eLady.ro

Acuma am vazut, ia spune, Kittysor, cum e, cit costa si ce rezultate a avut!

+Quote Post
kittyvrancea
post Aug 2 2011, 09:54 AM
Post #389

Tratabil
**

Buna! Nu mi-am mai luat produsele din gama Secom pt. ca samponul anti-cadere de la Klorane mi-a mers de minune. Pt. problema cu pielea am folosit cateva zile Advantan - lapte de corp si apoi pt. uz zilnic si de durata - lapte emolient Exomega de la A-Derma (nu e chiar ieftin dar recipientul este maricel, produsul este inodor). Mentionez ca tratamentul pt. ingrijirea pielii mi-a fost recomandat de catre dr. dermatolog.
Multa sanatate! Pupi

+Quote Post
Diana.
post Aug 2 2011, 10:22 AM
Post #390

Fondator eLady.ro

Bine de stiut!
Ti-ai mai facut analizele? Aia mica ce face?
Eu trebuie sa ma duc vineri la recoltat si saptamina viitoare la medic. Cum am analizele, imi fac programare.

+Quote Post

57 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 04:53 PM