IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 41 42 43 44 45 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
kittyvrancea
post Jan 26 2012, 12:24 PM
Post #421

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

Hello again!
Roxi, la Giulesti m-a ingrijit dr. Mitran, insa 99% dintre consultatii au avut loc la cabinetul sau privat, iar eco din trim 2 si cea din 3 - morfo-fetala la clinica dr. Albu care tot la Giulesti activeaza (super aparatura, despre pregatirea dansului jos palaria!).
Cat despre dozarile hormonale, nu ai de ce sa iti faci pbme: ti se ia putin sange, atata tot.
O zi faina!
Go to the top of the page

+Quote Post
roxanacioceanu
post Jan 26 2012, 03:25 PM
Post #422

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Bucuresti
Member No.: 10,150

Ok deci pot sa-ma duc linistita dar acum am o mica problemuta mie mi-a venit musafiri luna trecuta pe data 25 dec si de vre-o 5 luni nu imi mai vine regulat,dar imi venea la 30 zile,iar luna asta nu mi-a venit nici pana azi (ar fi a 31 zi) si dl dr mi-a spus ca aceste dozari le pot face in a 2 zi le menstruatie si chiar nu stiu ce sa mai fac si sa zic pe ca daca nu imi vine azi si imi vine maine-vineri sau poate sambata este cam tarziu deoarece sambata si duminica nu o sa-mi faca mie nimeni analizele la spital,simptomele pt venirea menstruatiei le am si chiar de azi parca am si o stare putin ca nervoasa,dar daca nu imi vine pana maine pana la pranz o sa-l sun pe dl dr si sa vad ce o sa-mi zica,nu as vrea sa mai astept inca o luna ca sa pot sa fac doazarile asta in conditile incare trebuie sa-mi vina in cursul saptamani ca sa pot sa merg la spital sa-le fac.
In ceea ce priveste pe dr la care mergi nu am auzit inca de ei pe acolo cand merg eu,cred ca sunt niste dr buni pt ca la giulesti sunt dr foarte buni,eu in afara de dl dr Cristescu mai m-a vazut la eco dr Pana si dr Manaila la histerosalpingografie.
Merci mult ca m-ai clarificat in ceea ce priveste dozarile,cam asa ceva intelesesem si eu dupa net.
Iti doresc o zi buna incontinuare si sa-te bucuri de zapada de afara1

+Quote Post
Diana.
post Jan 26 2012, 11:39 PM
Post #423

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Rox,. da`in afara de intirizeri s-a diminuat si cantiatea?!

+Quote Post
roxanacioceanu
post Jan 27 2012, 09:03 AM
Post #424

Contaminat
*

QUOTE(Diana @ Jan 26 2012, 11:39 PM) *
Rox,. da`in afara de intirizeri s-a diminuat si cantiatea?!

Nu cantitatea pot sa spun ca este chiar mai mult si ca durata este mai mult,eu am inteles de la d-na dr Neamtu ca cica la chisturile pe care le am cica simptomele ar fi: disparitia menstruatiei si eu pana luna asta am avut menstruatie si mi-a zis ca totusi este bine ca nu sunt inca afectate ovarele si dureri in timpul menstruatiei aceste dureri le am si eu si le am de multa vreme.Acum nu stiu ce sa zic mai astept si zilele aste sa vedem poate apare si daca nu apare luni dimineata ma duc direct la giulesti la dr sa vedem ce se intampla.
Merci de atentia pe care mi-o acorzi!
O zi buna incontinuare!
Pupici.

+Quote Post
roxanacioceanu
post Jan 30 2012, 12:45 PM
Post #425

Contaminat
*

Buna!
In sfarsit au aparut sambata si musafiri nepoftiti(menstruatia) si am fost dimineata la spital la giulesti mi-au recoltat sange pt dozarea hormonala,pe langa ca am platit ceva banuti,adica vre-o 125 lei pt 5 analize si mai trebuie sa platesc saptamana asta 290 lei pt o singura analiza care cica se lucreaza undeva in germania si mai am de facut 4 analize la ovulatie(100 lei),am mai avut marea neplacere sa mi-se intample sa nu imi gaseasca vena buna,pana la urma am gasit-o dar surpriza nu imi curgea sange din vena,nu stiu exact ce vroia sa fac d-na asistenta dar sa cam criza ca nu imi cruge sange,buneinteles ca m-am cam enervat si eu ca m-a intreba ca ce poate sa faca ea sa imi ia sange,i-am zis sa-mi scoata acul si m-am dus si mi-a luat o sticla cu apa si am baut-o si am revenit inapoi la analiza de sange,acum mai aveam o problema ca cica aveam mainile reci rau in conditile ca a trebuiet sa ies pe afara sa m-a duc la magazin sa iau apa,m-a pus sa-mi incalzesc mainile pe un calorifer si am revenit la operatiunea luat sange spre norocul meu mi-a curs sange si d-na asistenta si-a revenit.Una peste alta am scapat cu bine din operatiunea luat de sange,cred ca daca nu reusea a doua ora sa-mi ia sange cred ca o mancam pe asistenta aia atat de profesionista care devenise isterica si atat de plina de meseria ei,asa este bine ca s-a terminat cu bine.Acum astept sa termin si cu celelalte analize si sa vedem rezultatul sa vedem incotro ne mai indreptam.
Va pup si va urez o zi buna!

+Quote Post
ancagr
post Feb 20 2012, 01:57 PM
Post #426

Contaminat
*

Member No.: 11,009

QUOTE(kittyvrancea @ Jan 26 2012, 12:24 PM) *
Hello again!
Roxi, la Giulesti m-a ingrijit dr. Mitran, insa 99% dintre consultatii au avut loc la cabinetul sau privat, iar eco din trim 2 si cea din 3 - morfo-fetala la clinica dr. Albu care tot la Giulesti activeaza (super aparatura, despre pregatirea dansului jos palaria!).
Cat despre dozarile hormonale, nu ai de ce sa iti faci pbme: ti se ia putin sange, atata tot.
O zi faina!

buna kitty, ella, diana, tuturor .... ajutor. Am basedow de vara trecuta, iau carbimazole, analizele imi sunt in regula, dar am alte 2 probleme - 1 care este riscul de a mai face un copil cu aceasta medicatie si boala si 2 - imi cade parul ingrozitor - in 5 saptamani mi-a cazut 2/3 din par. Ce sa fac????( folosesc klorane sampon +balsam, masca cu placenta si muguri de bambus si fiole vichy, crescina si ceva spaniol)????

Va multumesc

+Quote Post
Diana.
post Feb 20 2012, 03:13 PM
Post #427

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Anca, pentru par neaparat calciu, mult calciu plus la mine a trecut problema cu parul cu tratament cu diprofos (3 injectii in 15 zile). Intreab-o pe doctorita ta. Eu l-am repetat cu succes cind o lua iar razna cu cazutul... Si acuma iar cade, e jale cu J mare.
Acum e asa si am decis sa nu ma mai vopsesc, chiar daca ma faceam cu 3chennes.
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/P1010009-1.jpg)

Insa din noiembrie 2009 pina in ianuarie 2010 "parul" meu a fost mult, mult mai rau, vezi mai jos- ramasesem cu cel mult 10%... In plus, facusem si o matreata oribila, eu care nu am avut matreata niciodata!
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1-17.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/chelie2009noiembrie.jpg)
Dupa diprofos, in cam 2 luni si jumatate
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Picture173.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Picture172.jpg)

Timpenia e ca nu se gaseste diprofos! Sau cel putin in toamna trecuta nu se gasea, nu stiu de ce nu il mai importau...

Citeam acum pe un alt forum:
am sunat inclusiv la reprezentanta din romania a firmei care le fabrica si mi-au spus ca de luni bune este un blocaj la fabrica din olanda a firmei, n-am inteles prea bine daca in ceea ce priveste livrarea catre romania, sau productia in sine a medicamentului. oricum, nu e vorba ca s-ar fi scos de pe piata din cauza nocivitatii efectelor secundare.

Cautam acum si am vazut ca s-a ajuns sa se faca specula cu diprophos!!! Cer 100 lei sau 25 de euro per fiola, nenorocitii naibii!!!

Am cautat acums si am vazut ca substanta activa esteBETAMETHASONUM care se gaseste la noi in urmatoarele medicamente
Medicamente cu substanta activa
BETAMETHASONUM
Medicament Forma farmaceutica Producator
DIPROPHOS® SUSP. INJ. I.M. SCHERING PLOUGH - ELVETIA
OPHTAMESONE SOL. OFT. DAR AL DAWA - IORDANIA
BETADERM CREMA E.I.P.I.CO. - EGYPT
BETADERM UNGUENT E.I.P.I.CO. - EGYPT
BELODERM UNGUENT UNGUENT A&G MED TRANDING SRL - ROMANIA
BELODERM CREMA CREMA A&G MED TRANDING SRL - ROMANIA
BETAMETAZONA FITERMAN 0.5mg/g CREMA FITERMAN PHARMA SRL - ROMANIA
EKARZIN 0.5mg/g CREMA ANTIBIOTICE SA - ROMANIA

18 noiembrie 2011 – 16:21
Haos total pe lista de medicamente compensate: Producătorul Diprophos nu mai există de doi ani!
Autor: ROBERT VERESS

După Avandia, medicamentul pentru diabetici care creşte cu 72% riscul de infarct miocardic, Jurnalul Naţional că prezintă încă două medicamente-fantomă, ce se află pe lista de compensate, deşi sunt retrase de pe piaţă.

A.T. 10, un suplinitor de vitamină D destinat celor care suferă de hipocalcemie şi Diprophos, un hormon glucocorticoid cu multiple indicaţii, de la spondiloză, la bronşită, leucemie, dermatită, nefrită nu mai figurează în ofertele producătorilor.

În plus, în cazul Diprophos, nici măcar producătorul nu mai există şi nu de ieri, de alaltăieri, ci de doi ani de zile!

În cea mai nouă listă a medicamentelor compensate, la poziţia 620 a sublistei B – medicamente cu nivel de compensare de 50% din preţul de referinţă, se găseşte Diprophos, având substanţa activă Betamethasonum, producător Schering Plough Europe, ţara de provenineţă Belgia.

Schering Plough Europe nu mai există de doi ani. Compania belgiană a fuzionat cu Merck SUA în noiembrie 2009, iar numele noii structuri este Merck & Co. Diprophos nu există în lista cu produse a Merck & Co, care poate fi consultată pe site-ul companiei.

Din informaţiile obţinute de piaţa farmaceutică, reiese că Diprophos se mai găseşte, sporadic, în unele farmacii, fiind probabil în curs de epuizare stocuri vechi ale acestui produs.

Pe prima poziţie a Programului naţional de boli endocrine (Tratamentul medicamentos al bolnavilor cu osteoporoza, gusa datorata carentei de iod si proliferarii maligne), de pe lista compensatelor, se găseşte A.T. 10. Acesta are substanţa activă Dihidrotahisterol, este produs de Merck KGaA din Germania.

A.T. 10 nu se mai găseşte de circa un an în farmacii şi nici nu mai există în oferta actuală a Merck KgaA.

Nici A.T. 10 şi nici Diprophos nu se găsesc în listele de medicamente avizate de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Conform unor informaţii neoficiale, A.T. 10 a fost retras după ce s-a constatat că provoacă hipercalcemie, în special la copii, efectele fiind cât se poate de vizibile: greţuri, vărsături, stare de oboseală permanentă, constipaţie, creşterea volumului urinar, cefalee.

În cazul Diprophos, lista de precauţii la administrare este cât o zi de post, iar cea de reacţii adverse cuprinde insuficienţa cardiacă, hipertensiunea, ulcer perforat, pancreatită, esofagită, convulsii, glaucom, cataractă, diabet.

Am solicitat precizări referitoare la aceste produse din partea producătorilor şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) în legătură cu aceste produse şi, în măsura în care le vom primi, le vom publica.

Aşteptăm, de asemenea, reacţii de la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, autorităţi implicate în alcătuirea listei de medicamente compensate.

Update:

Florentin Scarlat, director Relaţii Externe şi Comunicare la Merck Sharp & Dohme România ne-a transmis că medicamentul Diprophos se află în portofoliul companiei şi că "tocmai am efectuat o livrare de 6.000 de cutii".

Îl vom ruga să menţioneze de ce medicamentul nu este în lista de produse a Merck & Co (Merck Sharp & Dohme este numele sub care este înregistrat Merck & Co în afara Statelor Unite) şi de ce există asemenea discontinuităţi în aprovizionarea farmaciilor cu acest produs, care pot induce ideea că este retras de pe piaţă sau nu mai este deloc importat.

Pe de altă parte, precizarea d-lui Scarlat este importantă pentru diriguitorii Sănătăţii, care pot face, măcar cu această ocazie, rectificarea ce se cuvine de doi ani în privinţa producătorului Diprophos. Ar fi interesat de ştiut dacă cei care au întocmit lista de compensate au ştiut măcar de dispariţia Shering Plough prin fuziunea cu Merck SUA...

Update 2 (21 noiembrie 2011)

Florentin Scarlat, director Relaţii Externe şi Comunicare la Merck Sharp & Dohme România a revenit cu precizările solicitate:

1. Diprophos a fost importat în cantităţi asemănătoare cu cele de anul trecut, existând doar unele sincope lunare, în sensul că, în unele luni s-au adus cantităţi mai mici, dar s-au suplimentat importurile în lunile următoare. Explicaţia absenţei luni în şir a medicamentului din farmacii sau a prezenţei sporadice a acestuia este aceea că „distribuitorii îl stochează şi îl distribuie preferenţial, limitat, la anumite lanţuri de farmacii”. ANM, se aude?????

2. Absenţa Diprophos din oferta Merck & Co. este datorată faptului că „site-ul nu a fost actualizat”. Fuziunea dintre Schering Plough şi Merck & Co s-a produs în noiembrie 2009 şi, cu toate acestea, multe dintre medicamentele produse înainte de acel termen de Schering Plough apar şi acum cu aceeaşi marcă. „Acţionariatul s-a schimbat, dar deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă a rămas tot Schering Plough. Am depus documentele la ANM pentru schimbarea deţinătorului autorizaţiei undeva în iunie, anul acesta”, spune Florentin Scarlat.

P.S. Mulţumim cititorului care ne-a semnalat, pe forumul jurnalul.ro, prezenţa A.T. 10 şi a Diprophos pe lista de medicamente compensate!

Medicamentul se gaseste in alte tari sub numele de CELESTONE . La noi pare ca a disparut de tot!!!

+Quote Post
kittyvrancea
post Mar 4 2012, 01:40 PM
Post #428

Tratabil
**

Buna, Anca!
In primul rand multa sanatate si optimism in lupta cu aceasta afectiune - Basedow! Insa dracul nu este chiar atat de negru daca e sa punem in balanta alte afectiuni (unele fatale).
Din ce mi-a spus si mie dr. curant, inainte de o noua sarcina trebuie evaluata starea de functionare a glandei tiroide parcursul tratamentului si dupa terminarea acestuia. Daca lucrurile isi revin la normal si dr. considera ca terenul este prielnic unei noi sarcini, avand grija de tine, mergand regulat la medic si probabil (subliniez PROBABIL) sub medicatie gen Propycyl si altele din aceeasi grupa de medicamente permisa in sarcina, dorinta ti se va indeplini.
Referitor la pbma caderii parului, am patit acelasi lucru ca si tine inca de la debutul tratamentului, sfatul dr. fiind acela de a ma tunde ceva mai scurt si de a nu a-mi mai incarca ficatul si cu alte chimicale, avand in vedere ca oricum procesul este reversibil.
Am folosit sampon de la Klorane si am sporit aportul de vitamine. Nu am incetat sa ma vopsesc in tot acest timp pt. ca altminteri mi se parea ca am un aspect neingrijit. Dupa cum zice si proverbul, "cu rabdarea trecem marea", caderea parului este acum moderata spre normala.
Pt. linistea ta, poti consulta un dr. dermatolog...
V-am pupacit pe toate si va urez sa fiti intr-o forma cat mai buna pt a va bucura de primavara!
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kittyvrancea
post Mar 11 2012, 09:10 AM
Post #429

Tratabil
**

La multi ani, dragelor!
Tocmai am achizitionat noul nr. al suplimentului de sanatate "SANATATEA DE AZI", nr. care este dedicat in intregime tiroidei.
Va pup si sa aveti o duminica cat mai placuta!

+Quote Post
Monel
post Jun 29 2012, 06:01 PM
Post #430

Contaminat
*

Member No.: 11,294

Buna fetelor,
V-as ruga sa imi impartasiti din experienta voastra in ceea ce priveste cicatricea ramasa in urma operatiei de tiroida. Dupa mai mult de un an, cicatricea mea este inca foarte urita (partea din mijloc arata ca o birna ingrosata), chiar daca am folosit crema recomandata de chirurg. Stiti vreo solutie de estompare a ei? Nu as vrea sa ajung si la operatie estetica.

+Quote Post

57 Pages V  « < 41 42 43 44 45 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 06:19 AM