![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Kokling around ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 74 Joined: 25-August 06 Member No.: 504 ![]() |
Fetita unei prietene a scapat de niste cicatrici foarte urite, ramasa in urma une arsuri "(deci mult mai rau decit o peratie) cu pansamente zilnice cu bitter suedez. Nu e din auzite, e dn ce am vazut cu ochii mei.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Vecina mea se opereaza in 23 octombrie. O sa va tin la curent, ca poate va intereseaza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
In momentul de fata arata destul de rau. Parul i s-a rarit foarte mult, ochii i-au iesit mult din orbite, picioarele sunt foarte umflate, e slaba ca un tar si umflatura de la gat e vizibila bine. Este insa foarte puternica si vesela. O admir! Ia sa o intreb ce medicamente ia ea (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tot alea de le luam si eu. Si tot "look-ul" fantastic asta descris de tine il aveam si eu: slaba, cheala, picioare-butuc si cu ochii iesiti din cap.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Gagici, cum va mai simtiti? Eu cred ca am iar nitica tensiune, azi mi-a curs singe din nas fara motiv si cam imi bubuie capul... A, si pica iar parul intr-o veselie! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 4 Joined: 17-December 12 Member No.: 11,565 ![]() |
buna tuturor fetelor de pe forum colege cu mine de suferinta
sint Bianca si am fost diagnosticata cu Graves acum doua luni.m-am speriat cumplit si mai rau mi-am facut.dupa ce ca nu puteam dormi bine insomniile s-au accentuat de la tot felul de ganduri si griji ce-mi umblau prin cap,complicatii,frica de a nu putea face copii,etc.dar vreau sa multumesc tuturor care posteaza si impartasesc din experienta lor pt ca pe mine m-a ajutat f mult mai ales sa devin mai optimista,sa sper.ei si cand vad ca mai apare cate un bebic la orizont pe la cate o fata de pe forum ma bucur tare de tot ce sa mai... acum am si eu cateva intrebari in primul rand pt Diana:inteleg de pe forum ca e ceva timp de cand nu mai faci tratament,cum e,esti in remisiune?pt ca am citit ca la aprox 40-50% din pers cu graves care urmeaza un tratament medicamentos corect boala dispare,adica se poate vindeca aceeasi intrebare o am si pt ella,pt ca am vazut ca intre timp ai si nascut(Felicitari si sa-ti traiasca si sa fie sanatos bebe!)tu ella ai fost diagn cu Basedow?si ai intrat in remisiune?adica s-a vindecat?pe parcursul sarcinii ai luat ceva tratam de tiroida?sau dupa nastere?am inteles ca e f posibil sa revina boala in perioada post-partum chiar daca initial a intrat in remisiune si erem f curioasa sa stiu si eu cazuri concrete care nu au mai avut probleme nici dupa nastere. si pt Kitty-felicitari si tie pt copilas dragalas si sa-ti traiasca!si mai apoi cum te mai simti?(eu am urmarit de ceva vreme forumul si am citit asa cam de toate fetle cu ce se lupta)?ai intrat in remisie? mai iei tratament sau te-ai hotarat la operatie?ai si o a doua opinie de la alt medic? scuze,v-am cam bombardat cu intrebari asa de prima data dar sint inca in perioada aia de inceput,derutata,descumpanita... multa sanatate tuturor si sper sa pastram legatura aici pe forum |
|
|
![]()
|
|
Buna, Bianca!
La mine boala a intrat in remisie, insa dupa cam 6 luni de tratament ca la carte, a revenit. Am mai facut tratament o perioada, acum nu mai iau absolut nimic. Da, se spune ca boala se poate vindeca- sincer, personal, nu cred intr-o vindecare completa pentru ca tiroida o data "bulibasita", nu isi mai revine niciodata. La fel si transformarile fiziologice ale globilor oculari. Ce trebuie sa stii este ca in momenetul in care ai Basedow-Graves, trebuie sa te pui pe tine pe primul plan. Trebuie sa devii egoista si sa te menajezi, sa te protejez si sa te ingrijesti mai mult. Trebuie sa te odihnesti cit mai mult. Trebuie sa eviti stresul. Trebuie sa ii informezi pe cei din jurul tau ca in cazul in care te schimbi, comportamentul tau nu mai este acelasi, esti irascibila samd, aceste trensformari sint determinate de boala, nu ca tu te-ai fi schimbat si ai devenit brusc o nesuferita! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 4 Joined: 17-December 12 Member No.: 11,565 ![]() |
multumesc mult pentru raspuns Diana si ma bucur pentru tine ca nu mai este nevoie sa faci tratament.si pentru sfaturile sincere iti multumesc.eu am fost si sint o persoana mai sensibila si niciodata nu am reactionat bine la stres numai ca in ultimele luni am devenit ce-i drept putin mai nepasatoare daca pot sa zic asa de dragul meu..cu somnul am o mare problema ca am insomnii groaznice si am crezut ca de la boala asta nu stiu ce sa mai zic ca am citit ca alte persoane se pot odihni si n-au nici o probl.eu am acum 32 aproape 33 de ani si vroiam ca in maxim 2 ani sa am si un copilas adica dupa ce se termina cu tratamentul si daca intra in remisie dar tare imi este frica pt ca am inteles ca pe parcursul sarcinii se amelioreaza graves-ul si in lauzie reapare sau exista asa o perioada de inflorire postnatal si de aceea eram curioasa la celelalte fete de aici de pe forum ce s-a intamplat dupa nastere dar vad ca nu prea mai intra nimeni pe aici.asta e un semn bun si ma bucur ca inseamna ca se simt bine:) am citit ca ella are un bebe si e ok dar, nu stiu, eram asa curioasa sa vad daca a revenit boala dupa nastere dar la cati ani de tratament am citit ca a facut cred ca s-a vindecat, din fericire pt ea. aaa si da am fost si eu inteleasa gresit de multe ori chiar si judecata dar nu-mi mai pasa pt ca nici celorlalti nu le pasa cand ma simt rau si stau o zi intreaga intinsa pe canapea,ametita,obosita...in fine multumesc inca odata pt raspuns,tare ma bucur cand intru si mai citesc cate ceva pe aici!
multa sanatate si un an bun! bianca |
|
|
![]()
|
|
Un An Nou bun sa avem, sa te auda Dumnezeu! Nu ai pentru ce, eu nu am avut pe nimeni atunci, a trebuit sa ma lovesc singura de toate, mi-am luat numai pumni in bot si suturi in fund, toti "prietenii" m-au tratat cu fundul. Paguba-n ciuperci, acum imi e clar ca nu mi-au fost vreodata prieteni, atunci am suferit insa ca un ciine pentru ca nu intelegeam ce rau le facusem...
Sincer, nu stiu daca imi trebuie sau nu tratament. Nu ma simt rau, insa sint grasa. Am probleme cu concentrarea de numa-numa! Parul se ingrasa foarte repede si astea sint semne de hipotiroidie. Insomnie? Da, si eu am avut, insomnii groaznice! Stateam cu ochii in tavan pina dimineata! Nu functiona nimic, nici ceai de tei, nici lapte cald, nici tv, nici muzica, nici calmante... Inima-mi batea in piept de ziceai ca vrea sa iasa afara, timplele imi bubuiau si imi venea sa urlu! Plingeam de-aiurea in tramvai, ma enervam, picam iar in balta cu melancolie... La mine boala a aparut la 35 de ani si m-a desfigurat. Nimic nu mai e la fel dupa Basedow. Graves-ul o poate lua razna oricind, nu doar in timpul sarcinii. Scoala veche de endo recomanda tratament in doze mici, pe parcursul a ani de zile. Scoala noua insa merge pe tratamente soc, cu doze imense care dau peste cap si un cal. Pararea mea este ca nu exista in tratament standard si nici vindecare definitiva. Calciu iei? E musai sa iei calciu, sa stii! Cu parul cum stai? Pielea? S-a ingrosat? Iti crapa calciiele fara motiv? Menstruatia si-a revenit? |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Buna, fetelor si la multi ani cu cat mai multa sanatate!
De mult nu am mai intrat pe forum, timpul nu-mi ajunge niciodata sa fac tot ceea ce-mi propun...sa va fac un update scurt si la obiect: dupa ultimul control din toamna lui 2012, dr. mea de la Parhon s-a aratat f multumita, boala e inca in remisie, imi da voie sa mai fac un bebe chiar, insa mi-a zis sa ne grabim ca bate la usa o interventie chirurgicala...Iau acelasi tratament in continuare, un Euthyrox de 25 mg dim si un Thyrozol de 10 mg seara (cu schema asta de tratament e echilibrata tba la analize). D.p.d.v. oftalmologic, ochii se inchid, is aproape "normala", insa am iarasi diplopia mare la un ochi si o tzara de strabism...de-ale bolii stiti voi. Scormonesc net-ul de vreo 2 zile cautand un oftalmolog priceput in complicatii oculare in boli endocrino...as mai cere o parere. Am fost acu 2 luni sa-mi fac fisa pt scoala de soferi...am vazut ce-am vazut cu un ochi, dar cu altul...daca va zic ca eu turuiam cifre da ele erau litere, ma credeti? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )))))) LOL Nu reusesc sa gasesc un medic care sa-mi prescrie ce-mi trebuie pt ochisorii mei bolnaviori. Alta zgubidosenie e ca luna asta am avut menstra 2 zile, hai 3 ultimele 2 zile f slab cantitativ, nush de-o fi stres sau tiroida, ma duc luna viitoare la medicul meu gineco sa investigam problema. Fetelor, voi cele cu Basedow trebaluiti toata ziua? Ca eu incerc sa-mi impun sa le mai aman, sa le programez in alte zile...poate asa-s eu sau poate-i de la boala starea asta de-a face ceva mai mereu. Deja vorbesc mult si prost (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Va pup si astept sa mai palavragim pe-aici! |
|
|
![]()
|
|
Nu pot sa cred! Kittyyyyyyy! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Ti-am trimis mail prin forum pe 8 ianuarie, l-ai primit?!
Ma bucur ca esti bine, insa citeva lucruri sint ciudate, asa ca te intreb pe de-a dreptul! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - de ce interventie chirurgicala daca boala e in remisie? Ai facut noduli? - de ce Euthyrox combinat cu Thyrozol, medicamentele astea se iau unul pentru hipo iar celalalt pentru hiper ? - ce e diplomia? In greaca diplo inseamna dublu, cumva e "vedere dubla" ? Da, cind tratamentul a inceput sa dea roade, parca eram in priza toata ziua, eram plina de energie mai ceva ca Duracellul (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) acuma sint ca o baterie-moarta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) De vazut nu prea mai vaz bine nici eu, cind ma uit la o eticheta vaz de obicei numai daca tin ambalajul la jumate de metru si nici atunci nu e sigur! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) De bagat ata in ac, nici vorba! Trebuie sa ma duc sa imi refac ochelarii, asta e sigur! Menstra aiurea nu e de la stres, nu-ti fa iluzii, asa m-am mintit si eu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ce face aia mica? In rest cum esti? Cu parul cum stai? Abia astept sa mai zici ceva! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) A, am cautat si am gasit: Tratamentul cu Thyrozol poate fi combinat cu Euthyrox ( “block and replace”), primul medicament avind rolul de a bloca productia proprie de hormoni tioridieni iar cel de-al 2-lea de a inlocui cu o cantitate “ normala” de hormoni. Acest tip de tratament poate fi util la anumite categorii de pacienti la care nu se poate obtine eutioidia (revenirea la functie tiroidiana normala) numai cu Thyrozol singur. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Ciudata maimuta (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 06:19 AM |
|