IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 43 44 45 46 47 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
kittyvrancea
post Jan 17 2013, 01:33 PM
Post #441

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

QUOTE(Diana @ Jan 17 2013, 10:52 AM) *
Nu pot sa cred! Kittyyyyyyy! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Ti-am trimis mail prin forum pe 8 ianuarie, l-ai primit?!
Ma bucur ca esti bine, insa citeva lucruri sint ciudate, asa ca te intreb pe de-a dreptul! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
- de ce interventie chirurgicala daca boala e in remisie? Ai facut noduli?
- de ce Euthyrox combinat cu Thyrozol, medicamentele astea se iau unul pentru hipo iar celalalt pentru hiper ?
- ce e diplomia? In greaca diplo inseamna dublu, cumva e "vedere dubla" ?
Da, cind tratamentul a inceput sa dea roade, parca eram in priza toata ziua, eram plina de energie mai ceva ca Duracellul (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) acuma sint ca o baterie-moarta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
De vazut nu prea mai vaz bine nici eu, cind ma uit la o eticheta vaz de obicei numai daca tin ambalajul la jumate de metru si nici atunci nu e sigur! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
De bagat ata in ac, nici vorba! Trebuie sa ma duc sa imi refac ochelarii, asta e sigur!
Menstra aiurea nu e de la stres, nu-ti fa iluzii, asa m-am mintit si eu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ce face aia mica? In rest cum esti? Cu parul cum stai? Abia astept sa mai zici ceva! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

A, am cautat si am gasit:
Tratamentul cu Thyrozol poate fi combinat cu Euthyrox ( "block and replace"), primul medicament avind rolul de a bloca productia proprie de hormoni tioridieni iar cel de-al 2-lea de a inlocui cu o cantitate " normala" de hormoni. Acest tip de tratament poate fi util la anumite categorii de pacienti la care nu se poate obtine eutioidia (revenirea la functie tiroidiana normala) numai cu Thyrozol singur. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Ciudata maimuta (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Hello again!
Pai:
1) interventie chirurgicala pt ca glanda mea de la primul ecograf s-a vazut ca e micronodulara si dr asa imi recomanda (si are experienta Slava Domnului)!
2) Thyrozolul si Euthyrox-ul se pot combina atunci cand incepi sa o dai in hipo...etc am vazut ca ai postat tu o explicatie. Mie analizele mi-au iesit f bine pe schema asta de tratament si merg cu ea de aproape 1 an. aaa, sa nu uit! E f imp pe langa TSH, FT3 si FT4 sa va faceti si TRAB-ul.
3) cu parul e ok cade in cantitati normale - e ok pana la 100 de fire de par pe zi
4) diplopia e vederea dubla; la Parhon toate controalele sunt insotite si de o vizita la oftalmo (din cauza complicatiilor bolii Basedow); acolo ti se fac unele masuratori de genul se inchid pleoapele sau nu, daca sunt ochii umflati si cat, mai e un test cu un fascicul luminos si acolo isi dau ei seama daca fug ochii - strabism si daca imaginea se dedubleaza - nu va ganditi ca vezi in dublu exemplar - e vba de o umbra deasupra imaginii pe care o privim si care in general se observa cand suntem obositi (pe fondul bolii de tiroida mai sus mentionate).

Fata e bine, am luat-o si pe ea cu mine la ultimul control nu sunt pbme la ea.
Nu mi-e inca clara treaba cu menstruatia si mai ales daca pune probleme in privinta conceptiei, dar o sa o lamuresc si pe asta.
De asemenea, nu inteleg de ce mai peste tot unde am citit Basedow cauzeaza slabit uneori excesiv. Eu, marturisesc ca nu am dat cat mi-as fi dorit jos dupa nastere, dar acum sa fie asta ultima problema. Si va zic ca am perioade cand mananc f putin si totusi nix...Am renuntat la fumat de 4 luni de acum, dar la cafeluta nu renunt si de fapt nici nu vreau sa o fac. E placerea mea vinovata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Imi plac gustul, aroma si la mine e un ritual de dimineata ce are farmecul sau (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ))

Va pupz!
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Jan 17 2013, 02:11 PM
Post #442

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Cauzeaza slabit, e adevarat. Eu am slabit . Insa o data ce incepi tratamentul nu mai slabesti, pentru ca o data ce se administreaza blocantele si tiroida nu mai functioneaza in exces, totul revine la normal. De aceea e foarte greu sa slabesti cind esti sub tratament pentru basedow.
Treci pe cafea decofeinizata! Cu fumatul nu pot, cafea normala insa adio, chiar si acum daca beau ceva cu cofeina o ia inima razna instant.
La mine la inceput era lipsita de noduli, dupa un an au aparut insa vreo doi... Chiar ar trebui sa imi fac o eco! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Iar de slabit, of... sint la dieta si deja dupa 7 zile stagnez! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 17 2013, 02:58 PM
Post #443

Tratabil
**

Dienus, am renuntat la tigari (de 3 ani fumam 1 sau 2 la 2-3 zile - adica atunci cand ieseam din casa), dar stii ce mi-a zis un medic destul de-nvarsta acu' cativa ani? E cardiolog: "decat cafea decofeinizata, mai bine o cescuta dintr-aia naturala; cea fara cofeina are chimicale..."
Ii urmez sfatul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Nush ce sa zic cu slabitul...dr a zis ca-s ok asa, sa nu slabesc mai mult ca nu mai trebuie dar na...

+Quote Post
Diana.
post Jan 17 2013, 09:34 PM
Post #444

Fondator eLady.ro

Stiu! Da`de la aia cu cofeina mi se face rau! Si rau tare... Imi bubuie capul, inima, exact ca inainte de tratament . (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Tigara mi-a ramas ultima placere vinovata!
Auzi, Kittisor, imi lipseste energia aia de care spuneai, de numa-numa...
Oare ce o mai fi facind restul fetelor?

+Quote Post
bianca_loredana
post Jan 18 2013, 02:34 PM
Post #445

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 11,565

QUOTE(Diana @ Jan 16 2013, 06:17 PM) *
Un An Nou bun sa avem, sa te auda Dumnezeu! Nu ai pentru ce, eu nu am avut pe nimeni atunci, a trebuit sa ma lovesc singura de toate, mi-am luat numai pumni in bot si suturi in fund, toti "prietenii" m-au tratat cu fundul. Paguba-n ciuperci, acum imi e clar ca nu mi-au fost vreodata prieteni, atunci am suferit insa ca un ciine pentru ca nu intelegeam ce rau le facusem...
Sincer, nu stiu daca imi trebuie sau nu tratament. Nu ma simt rau, insa sint grasa. Am probleme cu concentrarea de numa-numa! Parul se ingrasa foarte repede si astea sint semne de hipotiroidie.
Insomnie? Da, si eu am avut, insomnii groaznice! Stateam cu ochii in tavan pina dimineata! Nu functiona nimic, nici ceai de tei, nici lapte cald, nici tv, nici muzica, nici calmante... Inima-mi batea in piept de ziceai ca vrea sa iasa afara, timplele imi bubuiau si imi venea sa urlu! Plingeam de-aiurea in tramvai, ma enervam, picam iar in balta cu melancolie...
La mine boala a aparut la 35 de ani si m-a desfigurat. Nimic nu mai e la fel dupa Basedow. Graves-ul o poate lua razna oricind, nu doar in timpul sarcinii. Scoala veche de endo recomanda tratament in doze mici, pe parcursul a ani de zile. Scoala noua insa merge pe tratamente soc, cu doze imense care dau peste cap si un cal. Pararea mea este ca nu exista in tratament standard si nici vindecare definitiva. Calciu iei? E musai sa iei calciu, sa stii! Cu parul cum stai? Pielea? S-a ingrosat? Iti crapa calciiele fara motiv? Menstruatia si-a revenit?

da si mie mi-o lua inima dar ziceam ca pe sistem nervos.acum iau betablocante dar ma simt ametita si obosita insa cardiologul zice ca sa le iau in continuare.eu mai faceam si niste extrasistole, cam multe ca am avut holter si s-au inregistrat.ma dispera oboseala asta constanta desi celelalte analize sint ok.tu te simti obosita tot timpul?sa-ti zic mai multe de boala mea:mi-au descoperit-o prin octombrie la un control de rutina in care mi-au facut si analizele de tiroida si era in stadiu subclinic adica TSH-ul era scazut 0.01 si T3 si T4 normale.apoi m-au trimis la endocrinolog unde s-au repetat analizele cu aceleasi valori si anticorpii TSI sau trab care au iesit pozitivi deci au pus diag de graves.bine mai mi-au facut si o scintigrafie tiroidiana si cica am si o tiroida micronodulara.cand am intrebat endocrinologul daca e vreo probl cu aceasta a zis ca nu ca este frecvent intalnita la persoanele care vin din Ro (eu locuiesc momentan in Olanda) si ca pot sa traiesc asa cu ea toata viata,ca nu e nevoie sa fac operatie.in fine si mi-a dat tratament cum ziceai tu mai sus "block and replace therapy" adica strumazol 30mg-cred ca e similar cu tyrozolul in ro si euthyrox 75 micrograme.dupa vreo 3 sapt m-am simtit mai rau si m-am dus la spital la endocrinolog care mi-a repetat analizele si T4 in loc sa scada crescuse de la euthyrox.m-a sunat doctora si mi-a zis sa nu mai iau euthyrox-ul doar strumazolul sa o blocheze si ca ne vedem la urmatorul control peste 4 sapt.cu o sapt inainte de control a trebuit sa repet analizele care se normalizase si cand m-am dus la control mi-a zis sa opresc tratamentul de tot ca se pare ca la mine nu functioneaza ca oricum hipertiroidia era subclinica si ca sa urmarim periodic analizele sa asteptam ca uneori tiroida isi revine singura.eu consider terapia combinata cea mai mare tampenie si cred totusi ca era mai buna metoda veche cu doze mici si fara euthyrox.acum am doar betablocante si ceva calmante si mai ma duc la control peste 3 luni.iti dai seama ca in 3 luni se poate intampla orice dar asa a zis dr si aicie un sistem tare tampit.adica nu te duci cand vrei tu sa-ti faci programare.doar cand considera ei.nu am decat sa il bat la cap pe med de familie sa mai imi dozeze hormonii din cand in cand sa vad cum sta treaba.de luat calciu nu iau ca mi-au zis ca nu e nevoie si ca sa mananc lactate.astia pe aici nu prea dau suplimente decat daca se constata clar vreo carenta.sa iau din magazin de capul meu nu stiu.ca cica daca iei calciu tre sa iei si magneziu sa se echilibreze.am luat doar vit d doze mari 6 sapt ca am avut carenta de vit d (e putin soare prin Olanda).parul e ok cade dar asa in mod normal nu exagerat iar pielea e uscata.da,calcaiele crapa si tare ma enerveaza.vroiam sa te intrebi daca tub te feresti in continuare de iod ca eu cand am intrebat endocrinoloaga a zis ca sa maninc orice si sare iodata,nuci,peste.sa nu ma feresc de nimic.nu mai stiu ca am citit si eu ca tre redus iodul la boala asta dar cica avem nevoie de ceva iod totusi sa fabrice glanda hormonii necesari.tu mananci sare iodata?dar peste? in mare dr a tratat cam asa superficial treaba adica mi-a dat de inteles ca nu-i mare scofala cu graves-ul asta.ca poti trai linisti 80 de ani,bla bla..acu daca mi-a intrerupt trat mi-e teama ca-mi scad sansele de vindecare dar asta e,astept sa vad ce se mai intampla.
multa sanatate

QUOTE(kittyvrancea @ Jan 17 2013, 02:33 PM) *
Hello again!
Pai:
1) interventie chirurgicala pt ca glanda mea de la primul ecograf s-a vazut ca e micronodulara si dr asa imi recomanda (si are experienta Slava Domnului)!
2) Thyrozolul si Euthyrox-ul se pot combina atunci cand incepi sa o dai in hipo...etc am vazut ca ai postat tu o explicatie. Mie analizele mi-au iesit f bine pe schema asta de tratament si merg cu ea de aproape 1 an. aaa, sa nu uit! E f imp pe langa TSH, FT3 si FT4 sa va faceti si TRAB-ul.
3) cu parul e ok cade in cantitati normale - e ok pana la 100 de fire de par pe zi
4) diplopia e vederea dubla; la Parhon toate controalele sunt insotite si de o vizita la oftalmo (din cauza complicatiilor bolii Basedow); acolo ti se fac unele masuratori de genul se inchid pleoapele sau nu, daca sunt ochii umflati si cat, mai e un test cu un fascicul luminos si acolo isi dau ei seama daca fug ochii - strabism si daca imaginea se dedubleaza - nu va ganditi ca vezi in dublu exemplar - e vba de o umbra deasupra imaginii pe care o privim si care in general se observa cand suntem obositi (pe fondul bolii de tiroida mai sus mentionate).

Fata e bine, am luat-o si pe ea cu mine la ultimul control nu sunt pbme la ea.
Nu mi-e inca clara treaba cu menstruatia si mai ales daca pune probleme in privinta conceptiei, dar o sa o lamuresc si pe asta.
De asemenea, nu inteleg de ce mai peste tot unde am citit Basedow cauzeaza slabit uneori excesiv. Eu, marturisesc ca nu am dat cat mi-as fi dorit jos dupa nastere, dar acum sa fie asta ultima problema. Si va zic ca am perioade cand mananc f putin si totusi nix...Am renuntat la fumat de 4 luni de acum, dar la cafeluta nu renunt si de fapt nici nu vreau sa o fac. E placerea mea vinovata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Imi plac gustul, aroma si la mine e un ritual de dimineata ce are farmecul sau (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ))

Va pupz!

buna Kitty,

ma bag si eu asa ca am citit ca te tot indeamna dr la operatie.eu din ce am citit stiu ca daca graves0ul intra in remisie si dupa oprirea tratamentului nu mai apare(este bine ca tratamentul sa dureze mai mult de un an cam 18 luni se recomanda pt un rezultat mai bun) poti trai bine-merci cu tiroida micronodulara toata viata fara sa fie nevoie sa o scoti.doar in momentul in care devin acitivi nodulii si incep sa secrete hormoni anapoda asa de capul lor atunci se vorbeste de scos.si eu am la fel dar mie dr de aici(sint in Olanda acum) nu mi-a zis sa o scot.bineinteles ca asta depinde de la persoana la persoana si pana la urma tot medicul curant impreuna cu tine e in masura sa decida ce e cel mai bine in functie de situatie.
oricum vreau sa-ti spun ca tre sa fii tare fericita ca ai deja un copilas ca mie mi-e frica sa ma apuc sa fac dupa ce am primit acest diagnostic de frica sa nu fie mai rau dupa nastere(ca stiu ca in timpul sarcinii se amelioreaza) si in perioada de lauzie infloreste.
oricum incantata de cunostinta,

multa sanatate

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 18 2013, 02:58 PM
Post #446

Tratabil
**

Buna, Loredana!
In primul rand, as dori ca lumea sa nu critice un anumit tip sau schema de tratament, tu faceai referire la schema combinata. Sa nu uitam ca tratamente care nu au dat rezultatele dorite la unii pacienti, altora le-a mers f ok asa (eu sunt una dintre persoanele acelea, schema combinata e ok pt mine, analizele iesindu-mi bine). Importanta este colaborarea pe care o ai cu medicul curant, el va sti ce ti se potriveste cel mai bine in functie de diversi factori.
Cat despre evolutia Graves in timpul sarcinii, iarasi nu exista un tipar, eu sunt una dintre exceptii in sensul ca Basedow s-a manifestat in toata frumusetea-i exact in perioada de sarcina, iar dupa, reluand tratamentul, lucrurile au inceput sa se amelioreze.
Despre operatia de tiroidectomie ce sa iti spun...medicamentele nu pot fi luate toata viata, iar in genere Basedow e o afectiune care-si arata coltii periodic, mai ales in momentele stresante ale vietii. Si cum nimeni nu este ocolit de stres...Insa depinde de la caz la caz ce decizie se ia, si mai ales ratiunile care conduc la acestea.
Daca lasam frica sa ne controleze, nu putem sa ne bucuram de viata pe deplin!

O zi lejera!

+Quote Post
Diana.
post Jan 18 2013, 05:45 PM
Post #447

Fondator eLady.ro

@Kittisor, si mie tratamentul combinat mi se pare ciudat si ilogic, sa fiu sincera, insa e metoda de "scoala noua".
Doctorita mea de la Craiova m-a avertizat ca daca ajung la Bucuresti sau la orice alt medic care sa imi recomande "combinata", sa nu carecumva sa fac prostia sa iau si Euthyrox, ca o sa imi dea iar Basedow-ul pe afara ; si nu stiu cum sa spun, insa logica ma face sa cred ca are dreptate, mai ales ca la mine basedow-ul a recidivat exact cind ziceam si eu, si ea, ca am scapat si ca e sub control! In plus, femeia are peste 30 de ani de experienta, pe mine m-a tratat vreo 2 ani, aka stia ce e cu mine...
La unii pacienti poate da rezultate, eu nu ma pot pronunta asupra evolutiei altor suferinzi de Graves. Mie imi suna ca o incercare de punere a bolii sub control printr-o metoda mai usoara decit dozarea continua a Thyrozolul-ului, dar asta e doar parerea mea si eu nu sint medic endocrinolog.
Oricum, fie vorba intre noi, dozarea hormonala e loterie curata pentru ca organismul nu produce hormonii in doze fixe si nici la anumite ore, indiferent de metoda de tratament abordata...

@Bianca, am mai auzit chestii de-astea. Am o cunostinta care s-a tratat la Strasbourg si Bruxelles (are sot europarlamentar) si care mi-a povestit cam aceleasi lucuri cu ce ti-au spus tie in Olanda... Cam toti prin strainatate lucreaza dupa scoala noua, insa faza e ca ei nu au experienta medicilor nostri, incidenta bolilor tiroidiene fiind mult mai mica la ei decit la noi si imi povestea femeia (nu e din alea fitoase, gretoase, dimpotriva) ca medicii de pe-acolo si-au facut cruce cind au vazut ce doze mici lua la recomandarea medicilor romani (medici mai in virsta si cu experienta zdravana), chiar i-au spus ca "sint doze de copii". Tipa a incercat sa le urmeze tratamentul celor din strainatate, insa, ce sa vezi, i-a luat-o iar razna tiroida! Si atunci a revenit pe schema data de medicul ei din Romania: doze mici, "ca de copii", care o tin insa intr-o stare de functionare excelenta...
Da, eu ma feresc de sare iodata, am luat si folosesc acum sare roz de Hymalaia, de la Solaris, nici macar nu e scumpa, banuiesc ca gesesti si in Olanda sare neiodata.
Peste de mare si fructe de mare incerc sa maninc cit mai rar, la fel si nuci si sfecla (vezi, sfecla rosie e alimentul cu cel mai mult iod, cred ca am mai spus pe aici!). Pestele de apa dulce nu e periculos, stai linistita. Si din moment ce iei inca strumazolul, ma indoiesc ca ar trebui sa maninci orice fara sa eviti iodul...
Calciu, cu vitamina D si magneziu poti lua linistita, ce nu se asimileaza si e excedentar se elimina si avind in vedere ca noi sintem trecute de 30 de ani si riscul osteoporozei incepe sa isi arate coltii, nu vad ce ti-ar putea face rau, sint suplimente "over the counter " - nu necesita recomandare obligatorie pentru ca nu sint daunatoare sanatatii.
Vis-a-vis de sarcina, am aceleasi frici ca si tine, boala s-a declansat exact cind incepusem sa ne gindim serios la un bebe, aveam 35 de ani si acum mi-i frica de mor sa nu fac un bebe cu probleme... De mine mi se cam rupe, oricum afurisita asta de boala m-a facut din om, neom, de copil mi-e!
De operatie - nu ma incinta ideea de loc, desi, uite, Corina e bine dupa operatie... Chiar mii-i dor de ea, o sa ii scriu, poate intra si ea, desi stiu ca munceste de dimineata pina seara, a schimbat serviciul si o cam zapacesc aia.
In general chirurgii vad nevoie de cutit pe oriunde, e "boala" lor.
Fetelor, nici nu stiti cit ma bucur ca sinteti pe aici si am cu cine vorbi despre subiectul asta!!! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Va pup!!!

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 19 2013, 09:42 AM
Post #448

Tratabil
**

Aloha, boys and girls! Desi baieti nu-s pe aici, mi s-a parut ca suna bine:))
Ca sa intru direct in paine, eu nu stiu daca tratamentul tip combinat este de scoala veche sau noua (nu m-a interesat aspectul asta, dar daca tu zici ca e noua e in regula, medicina avanseaza, e ceva normal).
Haideti sa va zic de ce e logica aplicarea unui asemenea tratament la anumiti pacienti; eu luam de ceva timp doar Thyrozol, o sg pastila pe zi. La analize, la un moment dat, au inceput sa apara semne de hipotiroidie, insa tratamentul nu se intrerupe brusc pt ca Basedow-ul aproape sigur recidiveaza. In aceasta situatie, uneori medicul decide sa introduca in tratament o cantitate mica, cea mai mica posibila in cazul meu, de Euthyrox (care se da la hipo de obicei), ca sa reechilibreze situatia. Asa ca mie mi se pare o masura extrem de logica, in situatia in care tratamentul nu poate fi intrerupt, de cutit nefiind inca cazul, dar nici in hipo sa nu dai. Si un ultim lucru, functionalitatea sa.
Tin sa precizez ca dr mea are destula experienta in acest domeniu (nu este chirurg), lucreaza in cel mai aglomerat institut care vizeaza exact ac ramura a medicinei, este preocupata in permanenta de ultimele descoperiri in evolutia bolilor tiroidiene (si nu numai), participand la cele mai importante intruniri ale lumii medicale (pe plan national si international).
Va pup si va urez un weekend placut tuturor!

+Quote Post
bianca_loredana
post Jan 19 2013, 01:16 PM
Post #449

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 11,565

Kitty, tu ai dreptate in ceea ce spui,eu nu am vrut sa starnesc discutii in contradictoriu pe aici;mi-am spus doar parerea.Bineinteles ca aceasta schema poate fi foarte utila la anumiti pacienti si decizia este a medicului curant si a pacientului deopotriva ca daca nu exista comunicare optima doctor-pacient nu-i bine.am si scris asta.la mine a fost alta situatie si am inceput cu doze f mari terapia combinata din prima.cu operatia la fel se decide in functie de pacient,normal.cred ca unora le este bine dupa operatie,nu stiu.stiu doar ca daca ar trebui sa ma operez cred ca as face-o in Ro tocmai din motivul pe care il mentionai si tu si anume ca au mare experienta medicii de acolo mai ales pe partea cu tiroida,insa ideea ca tre sa renunt la ceva atat de important cum e tiroida ma cam sperie.bine ca se pot lua hormoni de substitutie toata viata si gata.mai greu e pana iti nimereste doza.in primavara o sa dau o fuga prin tara si o sa ma programez la un consult la parhon sa vedem si alta parere.chiar asa care este doctora ta la parhon?eu am mers odata de mult,cand eram in tara la Dr Simona Fica si mi s-a parut f de treaba dar nu lucreaza la Parhon.

Diana, cam asa este cu medicii de pe aici.uite de ex mie tratamentul prima data mi l-a dat un internist care era rezident.abea dupa vreo doua luni am ajuns la endocrinolog care am avut norocul sa fie specialist.aici te vede foarte mult medicul rezident si numai cazurile dificile sunt trimise la specialist.acest specialist insista chiar sa consum sare iodata,auzi si-mi zise ca e un mare nonsens sa consum neiodata.bineinteles ca mi-am luat sare neiodata,pt ca-mi este frica de iod(singura sare neiodata pe care am gasit-o e din aia gema de mina dar e cu antiaglomeranti).peste de apa dulce nici nu stiu ca ei mananca pe aici mult peste de mare ca na Olanda e la tarmul marii.care este cel de apa dulce?pastrav?stiuca?habar n-am.
o sa imi cumpar vit d cu calciu din magazin.cu sarcina da si eu ma tem pt bebe dar si pt mine ca daca mamica lui nu e bine atunci si el sufera.dar cred ca prind curaj,incet,incet.cred ca e cel mai frumos lucru sa devii mama..
cu operatia situ ca as alege-o in locul iodului radioactiv dar pe aici se practica fff rar operatia de aceea zic ca as veni in tara s-o fac si parca prind curaj cand vad alte fete-ai mentionat tu de Corina- care se simt f bine dupa.eu am o stare groaznica de oboseala.tu ai asa ceva?
ehehe stiu treaba cu chirurgii-am fost operata de apendicita si aveam anexita,eram chiar pe stop.na acum bine ca fu doar atat.hi,hi
si eu ma bucur mult ca am cu cine vorbi pe aici

Cu ganduri bune,
Bianca

+Quote Post
Diana.
post Jan 19 2013, 03:12 PM
Post #450

Fondator eLady.ro

Kitty, tu sa te simti bine, e cel mai important lucru la urma urmei. Daca la tine functioneaza, e perfect!
La mine cind dadeam semne ca intru in hipo, mi-a redus drastic doza.
Da, scoala veche de endocrinologie merge pe doze mici, date de-a lungul a citorva ani.
Scoala noua de endocrinologie impune doze-soc iar daca medicul n-o nimereste cu dozajul din prima, ne poate trece din hipertiroidie in hipotiroidie sau din hipertiroidie in hipotiroidie in mai putin de o saptamina, lucru deloc benefic pentru organism...

Bianca
Pai si rezidentii trebe sa invete, de-aia ii pun pe ei la cazurile "minore" . Faza cu anexita am patit-o si eu, eram studenta in Iasi si aia doi de m-au consultat erau rezidenti la chirurgie, cred ca mureau sa faca o apendicectomie si s-o gindit ca is "clientul ideal". (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Numai ca eu stiam ca in caz de apendicita, ai ceea ce se numeste "abdomen acut" - “Abdomenul acut” este termenul medical folosit pentru durerea abdominala care survine brusc si este atat de severa, incat impune prezentarea persoanei respective de urgenta la spital. Spre deosebire de durerea abdominala obisnuita, cauzata de probleme minore cum ar fi constipatia sau gazele intestinale, durerea abdominala acuta poate semnala o varietate de afectiuni mult mai serioase, unele dintre ele necesitand ingrijire medicala sau interventie chirurgicala de urgenta.
Pe scurt, in starile de abdomen acut, daca te atingi pe burtica, sari in tavan de durere, e insuportabil. Eu le-am aratat cum imi bagat degetele in burta fara probleme (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) copi timp ce eram! (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
La anexite, metroanexite, cistite samd, durerile sunt mai jos, in dreptul anexelor, nu pe abdomen cum e in cazul durerilor provocate de apendicita. In plus "iradiaza" in partea superioara a coapsei. Asa ca le-am zis ca sint timpiti (imi permiteam, aveam 19 ani, ca habar nu au si ca io nu intru la cutit la ei! (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Bafta mea ca imi doream sa fac medicina (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) altfel ma taiau "nevinovata"... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

In ceea ce priveste sarea neiodata: incearca la magazinele holistice, cu produse naturiste, ai mari sanse sa gasesti sare neiodata si fara antiaglomerant acolo. O alta alternativa, farmaciile si drogheriile. Si nu consuma sare cu antiaglomerant, nu stii ce e in ea si e periculos!

Gagici, am gasit azi: un articol despre thyrozol si despre "tratamentul conservator" mai jos - e criminal, cred ca ma apuc sa il traduc!
http://www.mims.com/Singapore/drug/info/Thyrozol/?type=full

Ia uitati-va aici:
The following have been described in isolated cases:
- Inflammation of lymph nodes (lymphadenitis): am patit-o eu!
- acute salivary gland swelling - si acum sint rotofeie la fata!
- decrease in the number of blood platelets and other blood constituents,
- inflammation of vessels and nerves,
- generally impaired sensitivity,
- loss of hair - da, am ramas aproape cheala!!! la propriu, nu glumesc, am pus poze pe aici cu cheliuta mea!
Thyrozol-induced lupus erythematosus (autoimmune disease, the symptoms of which disappear after discontinuation of Thyrozol), as well as insulin autoimmune syndrome (with pronounced drop in blood glucose values).
- with an unaltered diet, a gain in body weight can occur during treatment with Thyrozol. This is generally desired from a medical point of view. : da, m-am ingrasat ca porcu!

In ceea ce priveste lipsa de energie .. Da, am mai spus, sint o baterie goala, nu am chef de mai nimic.
Imi aduc aminte ca dupa inceperea tratamentului eram fix pe invers, nu puteam sta locului...
Poate ca ar cam fi cazul sa ma duc sa imi mai fac niste analize. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post

57 Pages V  « < 43 44 45 46 47 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 12:47 AM