IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 44 45 46 47 48 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
kittyvrancea
post Jan 21 2013, 09:00 AM
Post #451

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

- at -neata!
Dienus, ce intelegi tu prin "doza-soc?" Ca eu nu am luat asa ceva si eram curioasa cat si de care concentratie e vorba...
Ce ai postat tu acolo sunt reactii adverse ale tratamentului cu Thyrozol?
Stau sa ma intreb daca nu ne-ar fi mai bine fara glanda asta...sa stiti ca tratamentul nu poate fi luat pe termene f lungi si pt ca ne obisnuim cu el, dar si pentru ca e un killer lent al ficatului....
In alta ordine de idei, intr-o alta postare vorbeai de sarea roz de Himalaya sau ceva de genul. Ce are in plus sau in minus? Eu consum sare normala, dar nu fac excese.
Poop
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2013, 12:58 PM
Post #452

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Kittysor, in 28 noiembrie 2009 scriam asta:
Am inceput prima data, la prima doctorita la care am fost, cu Thyrozol de 10 mg de 4 ori pe zi si Betaloc. In a doua zi de tratament am cazut din picioare drept pentru care nu am intrerupt imediat (am o experienta cu un sindrom extrapiramidal care era s ama omoare in 21 noiembrie 1989).
Probabil ca daca nu-l intrerupeam, aungeam ca un alt pacient de-al doctoritei respective care a reusit performanta sa-l duca in doua saptamini sin hipertiroidie in hipotiroidie!

Am mers la al doilea medic care mi-a prescris Thyrozol de 5 mg de 3 ori pe zi si jumatate de tableta dimineata si jumatate seara de Metopropol, Extraveral seara si la nevoie, calciu si vitamina D3.
Apoi, la urmatorul control mi-a redus doza de Thyrozol la 2 tablete pe zi si Metopropol la un sfert de tableta seraa si un sfert dimineata. La ultimul control mi-a mai taiat iar din Metopropol, am ajuns la un sfert seara si un sfert la nevoie (nu a fost nevoie, am luni bune de cind nu mi-o mai ia inima razna! ). patrind doza de thyrozol.
Pina in 15 decembrie o sa iau in continuare 2 tablete pe zi (una dimineata si una seara). Din 15 decembrie pina in Ajun mi-a spus sa reduc doza la o tableta pe zi. Iar din ziua de Craciun pina la inceputul lunii febrauarie cind o sa repet analizele si o sa merg la control, nu mai iau nimic.

Deci, dupa cum vezi, e o diferenta mare: doxa prescrisa de primul medic era de 3 ori mai mare decit cea prescrisa de al doilea... De 2.66 ori mai mare...
Da, acolo, in josul paginii sint reactiile adverse ale Thyrozolului. Nu, nu ne-ar fi mai bine, tiroida are un rol foarte important in organism, ea, practic, regleaza tot. Nu e ca apendicele vermicular, fara de care putem traim bine-merrsi.
E un fapt normal, logic, ca dupa o tiroidectomie totala viata nu mai e fel, nici un hormon de sinteza nu poate inlocui perfect homonul natural.
Pentru majoritatea persoanelor care au suferit de o tiroidectomie totala (idepartarea totala a glandei tiroide) viata continua normal zeci de ani.
Insa se pare ca tiroidectomia totala poate influenta fertilitatea si/sau fatul. Altfel nu ne-ar spune ca daca vrem bebe, trebuie sa il facem inainte de operatie.

Sarea roz de la Himalaya arata bine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) e roz... Nu stiu cit de adevarate sint cele de mai jos si cit e marketing, insa am gasit-o la magazinul din sat si am luat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sarea din Himalaya este una dintre cele mai pure din lume, īntrucāt este extrasă din rocă prin metode tradiţionale şi īşi păstrează intacte proprietăţile naturale. Ideală atāt pentru consum alimentar, cāt şi ca ingredient cosmetic, adăugat la apa de baie, sarea roz de Himalaya de la Solaris este o sursă de beneficii pentru sănătate, avānd efecte curative, energizante, revigorante şi de detoxifiere.
Culoarea roz se datorează conţinutului de oxid de fier. Cristalele de sare de Himalaya conţin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a funcţiona normal, iar proporţia acestora este perfect adaptată la nevoile metabolismului uman.
Sarea din Himalaya este pură, necontaminată şi nepoluată, este complet lipsită de metale grele, elemente radioactive, aditivi sau chimicale. Produsul se găseşte īn magazinele naturiste īn pachete de 500 grame, īn două variante, Sare Roz de Himalaya Fină şi Sare Roz de Himalaya Cristale, la un preţ recomandat de 9,7 lei.

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2013, 01:38 PM
Post #453

Fondator eLady.ro

A, si sa va intreb ceva: voi aveti accese de hipersensibilitate sau sint doar eu "defecta"?

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 21 2013, 01:49 PM
Post #454

Tratabil
**

Aha, am inteles Dienus.
Pai, hai sa iti zic o faza: eu de la inceput nu am luat decat o doza de Thyrozol de 10 mg seara. Dupa 1 an, Euthyrox de 25 mg o tableta dim, si pe timpul sarcinii Concor de 5 parca o tableta. Dupa sarcina nu am mai avut pbme cu pulsul si tensiunea, drept pt care mi l-a scos din schema.
De ce ti-a prescris calmant/e? Incearca sa iei pt insomnie Arko Valeriana, sau tinctura de valeriana.
Poopz

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2013, 02:14 PM
Post #455

Fondator eLady.ro

Pai atunci aveam probleme cu somnul (2009) acum nu mai am. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Inseamna ca si doctorita ta e tot "de moda veche" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 21 2013, 02:16 PM
Post #456

Tratabil
**

Hipersensibilitate?
Acum vreo cativa ani am suferit de un sindrom depresiv-anxios tare naspa, m-am perindat pe la o gramada de dr din orasul natal si din capitala, dar unul macar sa-mi fi recomandat niste dozari hormonale pt tiroida. Revoltator! Poate imi luam din timp tratament si nu ajungeam in punctul asta....dar asa a fost sa fie!
M-am resemnat, ce pisici sa fac? Bine ca nu mai am starile acelea.
Cred ca se poate spune ca sunt o fire mai sensibila si nu stiu daca asta se datoreaza sau nu bolii (sunt si nascuta-n semnul racului si dupa cum probabil stiti suntem sensibilii zodiacului (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Ma consum pentru tot feluri de fleacuri uneori, am momente de melancolie si momente cand ma enervez prea usor. Incerc sa depasesc momentul abatandu-mi gandurile catre ceva frumos, uneori spunand o rugaciune, facand ceva ce-mi place...
Voi cum va manifestati in momentele voastre de slabiciune emotionala si daca considerati ca ele pot fi puse pe seama bolii?

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2013, 02:38 PM
Post #457

Fondator eLady.ro

Bocesc. Bocesc la filme, bocesc daca vad un animal ranit, bocesc cind aud ca a murit vreun catel... Imi curg lacrimile de numa-numa...
Ma afecteaza orice, pe principiul "simt enorm si vaz monstruos"... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Iar de doctori, ce sa zic... un an de zile m-au tratat de artrita reumatoida desi tremuram, ma minca pielea si imi iesisera ochii din cap ca la melc!

+Quote Post
kittyvrancea
post Jan 21 2013, 02:47 PM
Post #458

Tratabil
**

Cunoastem, cunoastem...Nu mai mai manca pielea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), dar inca nu am scapat de urmatorul lucru: cum beau ceva, ma apuca niste bufeuri si transpir in secunda doi.
Offf, numai de boala vorbim! Putina schimbare de registru: cum ati petrecut de sarbatori? Cum va pregatiti pentru luna oficiala a iubirii? Abia astept martie, ghioceii, verdele crud si soarele de primavara!

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2013, 04:46 PM
Post #459

Fondator eLady.ro

Io transpir ca porcu`! Ma oftica la maxim asta! Beau, nu beau, transpir. Ma trezesc dimineata de zici ca de-abia am iesit de sub dus! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
A fost frumos, am avut zapada... da1 s-a topit azi aproape toata, am avut +8... Io mai vreau zapada, de-abia sintem la jumatatea iernii si nu am simtit mai nimic din ea!

+Quote Post
loredana 30
post Jan 25 2013, 01:08 PM
Post #460

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: TIMISOARA
Member No.: 11,625

Buna ziua tuturor, sunt noua pe acest forum si as vrea daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva cu interpretarea analizelor ca nu mai am rabdare pana joi cand am programare la endocrinologie, rezultatele sunt urmatoarele,
TSH - 3,7866 (0,35- 4,94)
FT3 - 3,26 (1,71 - 3,71)
FT4 1,35 (0,7 - 1,48),
17,4 ( 9,01 - 19,05)
Multumesc anticipat si multa sanatate la toata lumea.

+Quote Post

57 Pages V  « < 44 45 46 47 48 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 04:53 PM