IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 48 49 50 51 52 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
Diana.
post May 2 2014, 09:05 PM
Post #491

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Doamne, Kitty, condoleante, nu am stiut de mama ta! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Stiu exact ce vrei sa spui si cu gusa, si kilogramele, si cu exoftalmia.
In ceea ce priveste foamea: eu sint si gurmanda, si pofticioasa si mai si maninc pe fond nervos, asa ca iti dai seama...
Trebuie musai sa ma reapuc de Pilates, chiar daca e sa fac acasa. Ca a inceput sa ma doara iarasi spatele si sa umblu cocosata.
Iar de ochi: nu imi dau seama daca m-am obisnuit eu cu ei asa sau chiar nu sint atit de bulbucati...
Go to the top of the page

+Quote Post
kittyvrancea
post May 3 2014, 06:23 AM
Post #492

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

Multumesc! Mama e plecata dintre noi de 4 ani si jumatate...
Da...si eu sunt pofticioasa, dar incerc sa ma mai temperez - mai ales cand vine vorba de dulciuri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
kittyvrancea
post May 7 2014, 03:54 PM
Post #493

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Romania
Member No.: 9,804

Hei!
Intrebare fulger: stii sau ati incercat pe pielea voastra vreun tratament vizibil eficient pt exoftalmie?
Mc

+Quote Post
Corina
post May 13 2014, 11:55 AM
Post #494

Incurabil

Group: Obsedat
From: Tulcea
Member No.: 7,788

Buna! In 2008 am fost diagnosticata cu Basedow-Graves, am urmat tratament cu Thyrozol si alte ''minuni'' aproape un an de zile(nu ma puteam opera imediat pentru ca boala era destul de avansata, aveam vreo 44 kg si aveam inima foarte slabita) si in 2009 m am operat la Parhon la doctor Ghemigean. Imi iesisera si mie ochii din orbite si eram depresiva. Dupa operatie ochii au revenit la normal. Am fost spitalizata 4 zile(n am ce reprosa personalului medical de la Parhon, au fost minunati cu totii), am avut ceva dureri, dar asta e, e operatie pana la urma...am simtit o jena la gat vreo cateva luni(deci o jena, nu durere!) dar acum sunt bine. Au trecut aproape 5 ani.Iau Euthyrox de 50 cate o pastila zilnic.Ma simt cam lesinata primavara cand incepe caldura(dureaza cam 2-3 saptamani) dar in rest sunt bine! Mai mult de 55 de kg nu am avut niciodata! Multa sanatate!

+Quote Post
Monica84
post Nov 24 2014, 02:29 PM
Post #495

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 12,676

Buna! Imi poate spune careva daca a facut terapie cu iod radioactiv? Am hipertiroidie si dr. mi-a propus acest tip de terapie. Vreau mai multe informatii de la persoanele care s-au tratat cu asa ceva. Cati sunt oare de acord cu iodul radioactiv? Mie mi-a spus ca 10% din pacientii care iau iod r. se vindeca, restul trece in hipotiroidie. Nu m-as incumeta sa iau iod r., acum sunt pe tratament naturist si vad ca dupa numai 3 zile de ceaiuri mi-e mult mai bine.

+Quote Post
Diana.
post Dec 4 2014, 01:24 PM
Post #496

Fondator eLady.ro

Buna, Monica!
Eu nu am facut tratament cu iod radioactiv.
Tratamentul naturist este doar complementar, nu poate suplini inhibitoarele de hormoni tiroidieni.
Eu te sfatuiesc sa urmezi tratamentul urmat de medicul endocrinolog si tratamentul naturist in completare, dupa ce intrebi medicul.
Hipertiroidismul nu este o boala care sa fie tratata cu ceaiuri, din pacate. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Monica84
post Dec 7 2014, 03:51 PM
Post #497

Contaminat
*

În curând am o întâlnire cu dr. endo și sunt curioasă ce vor spune ecograful și analizele. Or fi ceaiurile complementare în tratament, dar îmi pun toată nădejdea în ele și-n Bunul Dumnezeu. Mă sperie iodul radioactiv și sunt sigură că îl voi refuza. Problema în sine nu mai e atât de deranjantă ca înainte (tremurici, transpirație excesivă și nervozitate), ceea ce mă interesează e să rămân însărcinată. Mai resimt un pic de oboseală și mai am tremurici, dar rar. Menționez că am urmat numai 2 săpt. de tratam. cu Thyrozol și Medrol pt. ochi. Aș vrea să aud niște exemple și experiențe concrete din viața celor care suferă de hipertiroidie și au rămas ușor/ greu însărcinate. O după-masă excelentă și sănătate vă doresc!

+Quote Post
Diana.
post Dec 8 2014, 02:31 PM
Post #498

Fondator eLady.ro

Monica, medicii spun ca nu se afecteaza major feritilitatea, insa adevarul sta exact invers.
Eu, personal, nu stiu nici o hipertiroidiana care sa fi facut copii, si crede-ma, stiu destule fete.
Bunul Dumnezeu ne e alaturi si singurul sprijin pe care il avem toata viata noastra, insa e si zicala aia cu"Dumnezeu iti da, insa in traista nu-ti baga".
Nu te supara, dar din punctul meu de vedere gresesti ca nu vrei sa iei medicamente.
Ceaiurile nu te vor ajuta sa tii in friu nici tahicardia, nici ochii care iti ies din orbite, nici nu va stopa caderea parulului, nici nu o sa iti readuca menstruatia in zona normalului, nici insomniile, nici scarpiniciul, nici pielea care se va usca excesiv, nici nu o sa iti rezolve problema cu retentia de apa si durerile de incheieturi...
Regim tii? Este foarte important sa tii regim! Cu exoftalmia cum stai? Calciu iei? Vezi ca avem probleme cu absorbtia calciului, e musai sa iei calciu!
Daca nu te entuziasmeaza tratamentul cu iod radioactiv (nici pe mine, sa spun drept), de ce nu incerci sa mergi la alt medic?
Eu am schimbat 3 pina am ajuns unde trebuie...

+Quote Post
Monica84
post Dec 11 2014, 11:00 PM
Post #499

Contaminat
*

Diana, draga mea, nu am fost eu îndeajuns de clară în explicații. Iau tratament medicamentos și, în paralel, ceai și tinctură de sânziene. Mi s-a atras atenția să renunț la mâncarea prea sărată și la dulciuri pentru ochi. Sunt conștientă de riscurile pe care mi le asum, nu vreau să pățesc ceva, Doamne ferește! Iau medicamentele prescrise și nu mă joc cu focul. După 2 săpt. de tratament cu Thyrozol mă simt chiar foarte bine, iar dr. endo a spus că mi-a scăzut foarte mult gușa, la fel și tremurul și oboseala. Nu mă mai stresez deloc, iar seara mă dau local cu unguent cu sânziene. Dr. mi-a recomandat seleniu cu vit. A, E și C, zice că ajută mult în bolile autoimune tiroidiene. Iod radioactiv nu voi lua niciodată. Dar sunt curioasă ce tratament urmezi tu, având în vedere că ai refuzat iodul radioactiv. O cunoștință de-a unei prietene se tratează în Ungaria de așa ceva și nici vorbă de iod r., mai mult a ajutat-o să și aibă un copil. Dr. de care vorbesc este ginecolog-endocrinolog. Ții vreo dietă aparte pentru exoftalmie că tot ai pomenit de regim?

+Quote Post
Diana.
post Dec 12 2014, 01:26 PM
Post #500

Fondator eLady.ro

Uuuf, m-am linistit, nu stiam cum sa iti spun fara sa te superi ca e musai sa iei medicamentele..
Eu nu am vrut sa fac injectiile alea linga ochi atunci si acum imi pare rau (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Da, Doamne, romanului, mintea cea de pe urma...
Tot ce e iei in paralel e bun, eu am crezut ca nu iei deloc medicamente si cum boala asta e tare pacatoasa, imi faceam griji. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ma bucur ca te simti mai bine, e super.
Uite, in linkul de mai jos sint Tratamente naturiste pentru hipertiroidie
In ceea ce priveste regimul alimentare: ma mir ca nu ti-a spus mai multe medicul.
In primul rand trebuie sa elimini tot ce are iod mult: tot ce vine din mare (peste oceanic, alge marine, scoici, homari, stridii, peste de apa sarata), sarea iodata (vezi ca gasesti sare de himalaya roz fara iod, mai exista low-salt fara iod insa nu am mai vazut de citiva ani), sfecla rosie, nucile, kelp, kale (varza creata), broccoli, varza, alune, varza de Bruxelles, napi si gulii, painea de secara.

La fel de important ca tratamentul medicamentos cand ai hipertirodie este tonusul psihic: odihneste-te, plimba-te, fa lucruri care te relaxeaza. Evita factorii stresanti din viata ta pe cit poti, ocoleste persoanele care te enerveaza/streseaza, nu iti fac bine. La mine rugaciunea si credinta in Dumnezeu a fost, cred, factorul determinant ca sa ma pun pe picioare!
Evita caldura excesiva (acum e mai simplu, ca e iarna).
Si intra si tu mai des, sa mai vorbim ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Te imbratisez cu drag! (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

+Quote Post

57 Pages V  « < 48 49 50 51 52 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 07:11 PM