![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 23-November 14 Member No.: 12,676 ![]() |
Îți mulțumesc pentru indicațiile prețioase. Le voi urma îndeaproape. Dar sunt curioasă ce efect au injecțiile alea lângă ochi și ce rol aveau în tratamentul tău. Bănuiesc că au vreo legătură cu exoftalmia? Eu mă tot uit în oglindă să văd, mi-au ieșit ochii ori ba? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Voi încerca și alt remediu naturist decât ceaiurile pe care le iau momentan. Tonusul meu psihic e aproape la fel pe cum mi l-ai amintit, de odihnit ar trebui mai mult, dar, având în vedere că a mea comoară de 1 an și 2 luni vrea și nu vrea să doarmă, mă conformez. Încerc să recuperez seara. Oricum mă simt și mai bine astăzi, uneori am impresia că mă dor capul și ochii, mai cu seamă seara. Mă gândesc dacă la hipotiroidie medicii îți pot prescrie toată viața Euthyrox, la hiper de ce nu ai putea lua Thyrozol toată viața? Asta nu înțeleg. Ambele sunt disfuncții ale tiroidei. Momentan, de la Thyrozol am alergie și-l iau împreună cu un medicament contra alergiei. Unde mă ating rămâne roșu-sângeriu și tare e neplăcut. Îți doresc un weekend minunat alături de cei dragi!
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Buna, Moni! Sa-ti traiasca si sa-ti fie sanatoasa comoara!
Roaga-ti familia sa te ajute cu cea mica, trebuie sa te odihnesti, ca nu e de joaca. Si pe mine ma dureau capul si ochii, de la tensiunea oculara. Da, injectiile erau pentru exoftalmie. Proasta am mai fost! (IMG:style_emoticons/default/omg.gif) Sint persoane care s-au operat si sint ok, sint altele care nu s-au operat si sint ok. Multi medici recomanda tiroidectomia totala sau partiala, insa iti spun drept, din cit am citit (si am citit de mi-au sarit capacele) operatia este obligatorie cind tiroida prezinta noduli. Am cunoscut o tipa care s-a operat in tara si cind a plecat in strainatate, medicii de acolo, din Franta, au spus ca la ea operatia chiar nu era obligatorie. Depinde de la caz la caz... Esti sigura ca e alergie? Eu am crezut ca am purpura... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Un week-end fain si tie! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 23-November 14 Member No.: 12,676 ![]() |
Mulțumesc! Glanda mea nu prezintă noduli, dar cu toate acestea dr. mi-a recomandat fie operația fie iodul r. M-a prevenit că voi face alergie de la Thyrozol și mi-a prescris și ceva contra ei, Xyzal parcă. Știu că e alergie, pentru că pielea a început să mă mănânce după 2 săpt. de tratament. Eu mai avusesem probleme de genul cu vreo 8 ani în urmă, tot la fel manifestându-se alergia. În timp, dacă exageram cu ciocolata, mă mânca pielea și unde mă scărpinam rămânea roșu. De atunci am o piele foarte sensibilă, inclusiv la plasticul din haine. Le-am exclus complet de atunci, pentru că nu le mai pot purta din cauza asta. Sper doar să nu ajung în faza de injecții, nu e gravă exoftalmia în cazul meu, abia că nu se observă. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Diana dragă, mă întreb dacă exoftalmia trece numai cu tratamentul pe care-l iau eu, deja a devenit o obsesie oglinda; pot spune că nu mă mai doare capul decât foarte rar, dar cu toate astea nu știu ce să cred. Ochiul drept tot umflat îmi este dimineața. Ceaiuri mai beau, dar, spre deosebire de primele 2 săpt., acum parcă nu le mai simt efectul. A, și încă ceva, nu știu dacă e bine, dar am decis să iau Xyzalu ăsta pentru alergie de 2 ori, dr. mi l-a prescris 1 tab./zi, dar la ce pete roșii apar, încerc și așa. Dacă nu merge, renunț la 2 pastile/zi. Și tot nu am înțeles, tu mai ai problema asta, s-a vindecat sau o ții sub control?
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Moni, daca ai intrebari sau nu esti convinsa, sfatul meu este sa mergi si la alt medic.
Ochiul umflat dimineata poate fi si de la poztie incomoda noaptea, mai ales ca noi nu ne odihnim in perioadele de tratament ca un om sanatos. Pastilele ia-le cum ti-a spus medicul, nu cum crezi tu. Medicamentul trebuie dozat cum trebuie, pentru ca orice medicament este o sabie cu doua taisuri. Despre ceaiuri: este posibil sa se fi obisnuit organismul cu ele, poti incerca cite un tratament naturist nou o perioada si daca te simti mai bine, il continui. Eu nu mai iau medicamente pentru ca analizele ies normale - vindecare nu exista in boala tiroidiana. Nici a mea nu avea noduli, era doar difuza. La ultima eco aparusera insa niste noduli mititei. La medicamente am renuntat dupa ce pe analize in valori normale, am avut neplacuta surpriza sa merg la medici diferiti care sa imi prescrie pe baza aceluiasi set de analize unii tratament pentru hipertiroidie si altii tratament pentru hipotiroidie... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) La 6 luni imi repet toate analizele, oricum. Pentru ca acum stiu care sint simptomele, sint foarte atenta la menstruatie, variatii de tensiune arteriala, samd si in caz ca simt ca o ia razna din nou, ma auto-expediez la analize si apoi la medic. La plasticul din haine faceam si eu alergie in perioada aia, insa nu doar la plastic, mincarimile de piele (pruritul) intra in simptomele de hiper, la fel si pielea excesiv de uscata si transpiratia, intoleranta la variatiile de temperatura si la lumina puternica (btw, ti-a spus medicul sa folosesti tot timpul ochelari de soare?) samd. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Buna, Diana si celorlalte care urmariti ac grup de suport!
Nu ne-am mai auzit de atata amar de vreme si vroiam sa stiu cum o mai duceti, ce mai faceti? |
|
|
![]()
|
|
Kitty, ce bine sa te vad!!!
Eu sint bine, din ce vad pe facebook si Corina e bine! Tu ce faci? Ce face bebica? |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Face nani. Eu incerc sa citesc pt un ex (fac master)...
Ar fi tb sa fac op de inlat a glandei tiroidiene in iulie, dar am un tsh fff mic si ma reprogr in sept. Voi? |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 13 Joined: 14-July 15 Member No.: 12,902 ![]() |
Buna fetelor!
Sunt recent diagnosticata cu tiroidita autoimuna si Basedow (exoftalmie de cateva saptamani). Am inceput acum 2 saptamani tratament cu Thyrozol 40 mg zilnic pt o luna, urmand ca doza sa fie redusa. Mi-a mai fost recomandat Metroprolol pe care am fost reticenta sa-l iau din motive de hipotensiune si prolaps de valva mitrala - sunt obligata sa fortez orice mi-ar scadea tensiunea. Incepand de miercuri saptamana trecuta am avut febra si dureri articulare, ajungand chiar pe la 39.8. Am rezistat cu antitermice pana sambata cand aveam programare la echo la tiroida. Spre surprinderea mea, dr. nu mi-a propus oprirea Thyrozolului (in cazuri de febra, este indicata oprirea imediata a tratamentului), ci din contra, chiar marirea dozei. Sambata am recoltat sange pt hemoleucograma completa si alte analize de baza, dar din pacate mi-au alterat probele in laborator. Voi face maine altele, pentru siguranta. Intre timp, duminica am oprit Thyrozolul, febra inexplicabila de 5 zile mi-a disparut treptat, in decurs de 12-14 ore de la ultima doza. Voi ajunge tot saptamana asta si la oftalmolog. Intrebarea mea este: s-a mai confruntat cineva cu o reactie adversa atat de severa de la Thyrozol? Exista alte variante? Evident ca voi discuta si cu viitorul doctor curant acest aspect, dar asta se va intampla abia in august (nu am reusit sa fac programare mai repede). In plus, sunt curioasa cat de daunatoare este perioada asta (o luna) fara tratament sau, mai bine zis, cu tratament intrerupt? Precizez ca nu revin la doctorul actual (este primul la care ajung si sunt mult aspecte care nu s-au conformat asteptarilor mele) si, avand in vedere reactia mea la Thyrozol, cred ca nici la el. Multumesc, Miruna |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 04:03 AM |
|