IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 50 51 52 53 54 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
Diana.
post Jul 15 2015, 02:49 PM
Post #511

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Marirea dozei te va trece cam repede in hipo. Reactia medicului tau ma face sa cred ca este un medic "de scoala noua", care merge pe doze foarte mari. Reactii adverse, da, eu am ramas aproape cheala de la el... Uite, chiar nu imi aduc aminte exact, dar 90% cred ca Metroprololul a fost cel care m-a facut sa dau cu capul de gresie in a doua zi de tratament.
Stii ca trebuie sa tii un oarecare regim? Calciu ti-a prescris medicul?
Din ce oras esti? Te imbratisez cu drag!

Go to the top of the page

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 15 2015, 05:29 PM
Post #512

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 12,902

Marirea dozei de la 30 inapoi la 40 nu a durat decat o zi, oricum, si sunt de parere ca e cale f lunga pana a da in hipo. Medicul nu este chiar de scoala noua, am inteles ca e chiar apreciat. De altfel, la valorile mele, nu stiu daca doza recomandata a fost chiar foarte mare pentru prima luna de tratament. Dar nu ma simt eu ok cu el (doctorul) si m-a suparat ca nu mi-a oprit ea tratamentul. Am facut deja programare la altcineva.
Metroprolol am spus din start ca nu iau. Am tensiunea 8-9, nu vreau sa o am mai jos de atat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Eu intrebam strict de febra. Am avut o multitudine de alte reactii adverse suportabile. Toate pana la febra 5 zile. Treaba asta ma interesa in special, daca a mai avut cineva febra, care sa conduca in cele din urma la oprirea tratamentului cu Thyrozol.

In legatura cu regimul, am citit....cel mai mult ma doare treaba cu fumatul.
Da, mi-a prescris si calciu si vitamina D (a iesit si acolo carenta).
Bucuresti.

Multumesc de raspuns.

+Quote Post
Diana.
post Jul 16 2015, 10:23 AM
Post #513

Fondator eLady.ro

Buna, Miruna!
Am luat si am citit prospectul de la Thyrozol si ghici ce am gasit... FEBRA MEDICAMENTOASA!!!
PROSPECT THYROZOL
Reactii adverse :
- eruptii cutanate
- prurit
- greturi
- voma
- cefalee
Rar s-au observat:
- febra medicamentoasa
- modificari ale gustului
- modificari ale formulei sanguine
- caderea parului in cazuri izolate:
- artralgii
- tulburari ale functiei hepatice (de ex: hepatita toxica)
- adenopatii
- nevralgii
- modificari de pigmentare a pielii
- vasculita
- nefrita
- hipotiroidism si gusa (la doze mari)
- dureri in gat
- greutate de deglutitie
- inflamatii ale mucoasei bucale
- furuncule

Contraindicatii :
- hipersensibilitate cunoscuta la tiamazol sau carbimazol
- afectari in antecedente ale maduvei osoase dupa carbimazol sau tiamazol
- tratamentul indelungat in cazul gusei voluminoase care determina compresiuni asupra traheei

Precautii :
- In timpul sarcinii si alaptarii Thyrozol 5 se va administra in doze cat mai mici. Fara a se asocia cu hormoni tiroidieni este indicata consultarea medicului in cazul in care la inceputul tratamentului sau chiar dupa cateva saptamani sau luni de zile de la inceputul tratamentului apar brusc fenomene ca dureri in gat. greutate la deglutitie. febra. inflamatii ale mucoasei bucale sau furuncule
- In tratamentul profilactic. inainte de expunerea la iod. Durata administrarii depinde de timpul de eliminare din organism a substantei ce contine iod

M-am apucat si am citit despre febra medicamentoasa - apare la 1-3 saptamini de la inceperea tratamentului cu un medicament care o produce si inceteaza in1-3 zile de la stoparea ingerarii respectivului medicament...
Mai multe despre Basedow-Graves am adunat si in postul acesta : despre boala Basedow-Graves-Parrysi tratamentul ei. Sper sa te ajute sa intelegi mai bine prin ceea ce treci. (IMG:style_emoticons/default/hug.gif)

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 16 2015, 10:37 AM
Post #514

Contaminat
*

Buna! Da, citisem si eu deja, chiar de cand am facut febra. La mine a aparut la 2 saptamani de la inceperea tratamentului, s-a oprit la 12 ore de la ultima doza. De altfel, in urma unei hemoleucograme, mi-a iesit si nivelul de neutrofile scazut (cele care te protejeaza de infectii) si se pare ca mi-a atacat si ficatul un pic. Ce e clar la mine e ca eu sunt compatibila 0 cu Thyrozolul. Eram curioasa daca au mai fost cazuri. Sunt nelamurita ca nu stiu care va fi (daca exista) urmatoarea abordare, dar probabil ca voi afla mai multe la controlul de pe 13.08, la alt medic.
Despre boala Graves si tiroidita autoimuna am citit si eu cam tot ce am gasit, inclusiv aici, pe forum. Nu ma asteptam, totusi, sa fiu una din exceptiile de la regula in ceea ce priveste adaptarea la tratament...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) N-ar fi chiar o minune, acum cativa ani am facut ulcere esofagiene de la o pastila nenorocita de antibiotic (in prospect, frecventa acestor cazuri era de 1 din 1.000.000.....) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Voi afla, probabil, cat de curand, ce alta varianta am. Pana atunci, tratamentul este, din pacate, in pauza. Incerc sa ma ocup cat de repede si de ochi. Asa ca n-am endocrinolog pana luna viitoare, dar sigur am pe la ce alti doctori sa merg (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Multumesc din nou de raspuns.

+Quote Post
Diana.
post Jul 16 2015, 11:12 AM
Post #515

Fondator eLady.ro

Nu te mai lauda (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) ca eu am facut simptom extrapiramidal de la Metoclopramid si era sa crap, desi tulburarile alea apar la virstnici si eu aveam 17 ani (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
In Canada pentru tratament nu se foloseste Tyrozol, ci Propylthiouracil and Methimazole (la noi echivalentul este CARBIMAZOLE 5) ... Thyrozolul are ca substanta activa thiamazol.
Si uite... ha, vorbeste cu medicul tau:
"Antitiroidienele de sinteza sunt medicamente ce se administreaza in cazul in care tiroida produce in exces hormoni tiroidieni . Se impart in doua clase : derivatii de imidazol (tiamazol , carbimazol) si derivati de tiouree (propiltiouracil , metiltiouracil). Acestea se gasesc sub diferite concentratii [de exemplu : Tiamazol (Thyrozol 5 mg , 10 mg , 20 mg ) , Carbimazol 5 mg, Propiltiouracil 50 mg]."

"Administrarea antitiroidienelor de sinteza poate determina scaderea numarului de neutrofile (celule ce lupta impotriva infectiilor bacteriene ) , de aceea , anuntati medicul daca apar urmatoarele manifestari : “rosu in gat ”, ulceratii ale mucoasei bucale , dureri in gat , febra , frison . Aceste reactii pot aparea mai ales in primele saptamani de tratament . In cazul in care apar astfel de reactii adverse , opriti imediat tratamentul , efectuati o hemoleucograma cu formula leucocitara si luati legatura cu medicul curant , pentru a va prescrie tratamentul antibiotic adecvat ."
Deci mai exista inca doua medicamente care au substante active diferite si la care poate nu esti alergica. Eu zic ca e o veste buna.

Ma uitam la ce am scris aici la inceputuri..
"Am mers la al doilea medic care mi-a prescris Thyrozol de 5 mg de 3 ori pe zi si jumatate de tableta dimineata si jumatate seara de Metopropol, Extraveral seara si la nevoie, calciu si vitamina D3.
Apoi, la urmatorul control mi-a redus doza de Thyrozol la 2 tablete pe zi si Metopropol la un sfert de tableta seraa si un sfert dimineata. La ultimul control mi-a mai taiat iar din Metopropol, am ajuns la un sfert seara si un sfert la nevoie (nu a fost nevoie, am luni bune de cind nu mi-o mai ia inima razna! ). pastrind doza de thyrozol."

Primul medic imi daduse 40 mg si eram ametita cu totul. Si am incurcat borcanele, Betalocul m-a dat cu capul de ciment, nu metopropolul...
Citi ani ai? Te pup! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 16 2015, 11:17 AM
Post #516

Contaminat
*

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nasol. La orice medicament nou, am ajuns sa incep sa citesc prospectul cu reactiile adverse. Hm...ia sa vedem...ce se poate intampla cel mai rau...? Rezist? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cam asa ceva.
Gasisem si eu fraza aia si de-abia asteptam sa ajung la control, da dr. meu mi-a taiat-o scurt, cum ca "nu faci febra de la Thyrozol, sigur ai o infectie" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mi-ai dat o veste buna, intr-adevar. Poate mi se prescrie altceva. Am putin de asteptat, pana pe 13, dar am facut programare la Badiu, despre care am auzit ca e tare dragut si in tema. Pana atunci, sa vedem ce fac cu ochiul meu cel marit (numai unul, ca sa se vada frumos (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
O zi faina!

+Quote Post
Diana.
post Jul 16 2015, 11:22 AM
Post #517

Fondator eLady.ro

Cred ca te-am zapacit de cap, dar eu am avut de suferit si de tras destule din cauza tiroidei si ... inteleg . Odihneste-te cit poti (mai ales ca nu iei medicamente), evita alimentele bogate in iod (tot ce vine din mare e interzis) - OUT cu sarea iodata, cred ca ti s-a spus, cofeina, ciocolata... Si incearca sa nu te stresezi si sa nu fii nervoasa- stiu ca e greu, mie imi venea sa bat pe toata lumea fara motiv.
O zi frumoasa si te mai astept sa mai vorbim.

A, si sa stii ca eu la tigari nu am renuntat, spre rusinea mea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 16 2015, 11:27 AM
Post #518

Contaminat
*

Eu cred ca la mine e de ceva ani buni, doar ca pana n-am ajuns la psihiatru, nu m-a orientat nimeni spre endocrinologie. Cu alimentele bogate in iod am citit, am schimbat deja sarea acum 2 saptamani. Cofeina...hm...beau una mica dimineata si atat, la Pepsi am renuntat acum ceva timp, ciocolata...ma descurc, am prieten diabetic, deci se poate. Treaba cu stresul si oboseala s-ar aplica doar daca as renunta la job (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pai...nici eu nu stiu daca voi putea renunta la tigari, sa fiu sincera, dar nu prea se pupa cu Basedowul. Vedem.
O zi faina si tie!

+Quote Post
Diana.
post Jul 16 2015, 11:43 AM
Post #519

Fondator eLady.ro

Misto (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si mie mi s-a spus pe aici ca sint nebuna (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Baga cafea decof, functioneaza. Cu insomniile cum stai?

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 16 2015, 12:28 PM
Post #520

Contaminat
*

Eu am identificat acum ceva timp o endometrioza cu hiperplazie de endometru, dupa care m-am "procopsit" cu o tulburare anxios-depresiva acuta si, daca a facut ceva bun pt mine psihiatrul, a fost sa ma puna sa imi fac TSH, T3 si T4. Intre timp, de cateva saptamani, a iesit ochiul drept mult in evidenta, asa ca a fost usor sa le pun cap la cap si cu Basedow-ul (confirmat prin TRab). Dar daca e sa ma intrebi, nu stiu care a fost prima in viata mea. Tind sa cred ca totusi tiroida, judecand dupa faptul ca nu ma impac deloc cu caldura de cativa ani buni si ca imi tremura mainile tot cam de cativa ani buni. Cu somnul....e ok. Dorm agitat, ma trezesc de multe ori, dar dorm. Mai grea e lupta cu depresia si anxietatea (poveste veche la mine, se duce spre 10-15 ani in urma). Asa ca o iau si eu usurel acum, sa tratez tiroida si vedem care din simptomele tuturor celorlalte se mai amelioreaza si ele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

57 Pages V  « < 50 51 52 53 54 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 04:05 AM