IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 51 52 53 54 55 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
Diana.
post Jul 21 2015, 11:08 PM
Post #521

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Banuiesc ca dupa atita documentare stii ca bolile tiroidiene apar mai des la cei cu predispozitie genetica - aka cineva din familie cu sigiranta o mai are...
La mine cred ca sint amindoi - tata cu hiper, mama cu hipo.
Cum te mai simti? Cum te descurci pe caldurile astea infioratoare? E musai sa te feresti de ele...
Go to the top of the page

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 22 2015, 11:20 AM
Post #522

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 12,902

Mama si-a facut anul trecut analizele, nu are nimic. Tata nu mai e, asa ca nu prea am cum sa stiu daca a avut. Pe sora-mea o trimit sapt. viitoare la analize (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Intre timp, ma termina ochii. Cel marit ma doare si ustura mai toata ziua, la celalalt am reusit sa fac pt prima data in viata mea un urcior. Cred ca se trage tot de la Basedow....
Nu mi-au placut niciodata caldurile, de cand ma stiu. In fiecare vara e din ce in ce mai greu si am din ce in ce mai multe conflicte cu colegele pe tema AC (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Iar mersul cu 41 in Bucuresti e...o experienta rara (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pe unde esti tu e mai racoare? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jul 22 2015, 12:36 PM
Post #523

Fondator eLady.ro

Imi pare rau pentru tatal tau, Dumnezeu sa il odihneasca.
Nu e mai racoare la mine. Sint la marginea Bucurestiului si e la fel de iad.
Iti trebuie neaparat o pereche de ochelari de soare cu protectie mare, pe mine doctorita m-a pus sa ii port si in casa pentru a imi proteja cit mai mult ochii chiar si in timpul serii. Mi-a spus atunci sa evit cit pot televizorul, citittul si lucrul la calculator. Cu calculatorul nu se poate, ca din asta traiesc, dar cu restul am incercat sa o ascult cit de mult am putut. Incearca sa ajungi cit mai repede la un medic, pentru ca exoftalmia nu este intotdeauna reversibila.

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 22 2015, 12:47 PM
Post #524

Contaminat
*

Aha, deci impartim aceleasi temperaturi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pai cu ochelarii de soare nu stiu cum as face, pt ca port ochelari de vedere, iar fara ei nu vad sa merg pe strada. Sambata asta am programare la oftalmolog, sa vedem ce imi recomanda dupa ce imi masoara exoftalmia. As schimba oricum ochelarii, tot cu unii cu lentile heliomate si cu antireflex, dar care sa-mi acopere mai bine ochii. Lentilele pe care le am acum sunt f finute si micute, as prefera acum unele mai mari care sa acopere 100% ochii si pleoapele.
Cu calculatorul nu se poate nici la mine, sunt traducator, deci sunt cu monitorul in fata toata ziua. De citit nu mai citesc de vreo 2 luni, pt ca imi obosesc prea repede ochii, iar de televizor nu e cazul. Ii dau drumul 15 minute dimineata sa ascult stiri si vremea. Imi mai pun, in schimb, filme pe computer seara. Am sa incerc sa le reduc si pe alea.
Te tin la curent cu ce se intampla sambata....am emotii...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jul 22 2015, 12:55 PM
Post #525

Fondator eLady.ro

Avem multe in comun, pare-se... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Totul o sa fie bine - o componenta importanta a procesului de vindecare este psihicul.
Incearca sa porti ochelari de soare buni macar cind stai in autobuz. Si eu am astigmatism si trebuie sa imi schimb ochelarii. Nu i-am purtat pe ultimii si sint convinsa ca s-au marit dioptriile pentru ca nu mai vad bine deloc. Asa-mi trebuie daca nu am ascultat oftalmologul! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
La ce oftalmolog mergi? Daca esti multumita de el, mi-l imprumuti si mie, te rog?

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 22 2015, 01:15 PM
Post #526

Contaminat
*

Momentan sunt relativ ok cu psihicul. Abia am trecut de o furtuna depresiva in mai (cred ca atunci s-a "activat" domnul Basedow (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
Merg de cativa ani (vreo 6) la dr. Galaman Valerian Baldur. El cred ca la Municipal lucreaza, eu am mers tot timpul la privat (Galeriile Mario Plaza, pe Dorobanti, Opticris), ca are sambata program de consultatii acolo. Sunt multumita de el si am cateva cunostinte si prietene care merg tot la el de ani de zile, fiecare cu diverse probleme. Stiu sigur ca are aparat de masurat exoftalmia acolo, ca ultima data cand am fost (in toamna) exact asta ii facea pacientului dinaintea mea: ii masura exoftalmia si din ce imi aduc aminte, ii recomanda niste injectii. N-am fost atunci atenta, acum mi-am adus aminte pt ca ma priveste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am si numar de telefon daca vrei: 021 230 46 98.
Ok. Am sa ma uit si de ochelari de soare, mai ales pt la mare (in august).

+Quote Post
Diana.
post Jul 22 2015, 01:20 PM
Post #527

Fondator eLady.ro

Multumesc mult, Miruna! Ochelarii de soare sa fie neaparat cu protectie UV si incearca sa ti-i iei cit mai repede. De fapt o sa iti spuna si medicul oftalmolog asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Te pup, sa ai o zi frumoasa!

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 22 2015, 01:24 PM
Post #528

Contaminat
*

Multumesc si eu de sfaturi. Ma uit azi-maine si dupa ochelari. O zi frumoasa si tie si te tin la curent! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Miruna M.
post Jul 29 2015, 09:21 AM
Post #529

Contaminat
*

Buna!
Ce am facut la oftalmolog: ochiul stang exoftalmie 6 mm, dreptul 8 mm. Mi-au crescut si dioptriile, evident. Mi-a recomandat sa iau cel mai bun antireflex, cel mai bun heliomat, cel mai bun filtru pentru monitor. Ma cam falimenteaza lentilele, dar ma rog (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mi-a zis si de ochelari de soare cu dioptrii. Inca n-am apucat sa iau sau sa dau comanda. Mi-a dat Hyabak pentru senzatia de uscatiune, usturime etc. (de cate ori simt nevoia) si mi-a zis sa vin peste 3 luni, presupunand ca in timpul asta incep sa tratez tiroida. Daca exoftalmia creste, putem incerca injectii cu dexametazona, care nu trateaza exoftalmia, dar o opreste. Cam asta am "rezolvat". Intre timp, pana pe 13 cand am programare la endo, am inceput un tratament homeopatic. Nu cred prea mult in asta, dar macar pana la urmatoarea recomandare alopata, incerc, cine stie. Cam atat.

+Quote Post
Diana.
post Jul 29 2015, 02:44 PM
Post #530

Fondator eLady.ro

Eu nu imi aduc aminte cit aveam, dar imi iesisera ochii din cap ca la melc, asta e sigur...
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/f.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/I.jpg)
Inainte de a face basedow, aveam ochi normali...
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/K.jpg)
Recomandarile sint exact ceea ce ma asteptam: am primit aceleasi indicatii la vremea respectiva si am ramas si acum, dupa atitia ani, cu sensibilitate la lumina puternica, de aceea este musai sa faci tot ce poti sa le pui in practica, pentru ca vorba de vederea ta la urma urmei, nu de un moft. Alege ce e mai bun ca sa iti protejezi ochii, e obligatoriu pentru tine...
In rest cum te simti?
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post

57 Pages V  « < 51 52 53 54 55 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 10:02 AM