![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
mie imi place Bacovia.. dar nu vreau sa va intristez. asa ca nu postez :)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
Un pasaj din..Veronica Micle. Pasajul care este trecut pe piatra ei funerara.
'..Si pulbere tarana Din tine se alege. Caci asta e a lumii Nestramutata lege. .. Nimicul te aduce, Nimicul te reia, Nimic din tine-n urma Nu va mai ramanea..' Si un pasaj dintr-o poezie a profesorului meu de limba romana,Dl.profesor C-tin Miu. 'In locul tau, la judecata, Sa fiu , pacatele ma latra. Si toti cu mana ma arata, Hulit mereu,batut cu piatra... ..... Si ranile ce le-ai avut, Cand rastingitu-te-au pe cruce, Sa mi le dai cu imprumut, Macar acum sa le pot duce..' |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
"Daca nu cresti" - Constantin Raducanu
Am plans mereu dupa tine... Marile cerului Ti-or spune, candva, Iubire in pustiu. Nu, nu e destul Sa porti in inima Dogoarea neostoita a zorilor, Singur. Nu, nu e deajuns numai Sa te nasti floare Daca nu cresti. (volumul "Vina sentimentelor" - 1993) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
mie imi place tare mult o strofa de-a lui verlaine (toata poezia e faina dar o anumita strofa e imi place foarte mult - e atat de simpla si parca vad cum ma duce vantul, pe mine, o biata frunza prin vanturile vietii )
Verlaine : Chanson d’automne Les sanglots longs Des violons De l'automne Blessent mon cœur D'une langueur Monotone. Tout suffocant Et blême, quand Sonne l'heure, Je me souviens Des jours anciens Et je pleure; Et je m'en vais Au vent mauvais Qui m'emporte Deçà, delà, Pareil à la Feuille morte. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 87 Joined: 26-January 06 From: Bucuresti Member No.: 166 ![]() |
QUOTE mie imi place Bacovia.. dar nu vreau sa va intristez. asa ca nu postez :) ...mmm...Meg si mie-mi place Bacovia.E poetul meu de suflet,cu toate ca a scris pe un ton extrem de trist si "plumburiu"...dar versurile sale se pliaza cel mai bine pe sufletul meu... :'( |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 87 Joined: 26-January 06 From: Bucuresti Member No.: 166 ![]() |
...revin...n-o sa postez versuri de Bacovia,asta din respect pentru Meg,daca ea n-a facut-o sa nu va intristeze, n-am s-o fac nici eu...dar am sa-l citez pe Marin Sorescu(urmatorul in ierarhia preferintelor mele dupa Bacovia)
Am zarit lumina Am zarit lumina pe Pamant, Si m-am nascut si eu Sa vad ce mai faceti. Sanatosi?Voinici? Cum o mai duceti cu fericirea? Multumesc,nu-mi raspundeti. Nu am timp de raspunsuri, Abia daca am timp sa pun intrebari. Dar imi place aici. E cald,e frumos Si atata lumina incat Creste iarba. Iar fata aceea,iata, Se uita la mine cu sufletul... Nu,draga,nu te deranja sa ma iubesti. O cafea neagra voi servi,totusi. Din mana ta. Imi place ca tu stii s-o faci Amara... ...asta e una dintre multe altele...care-mi plac.Poate cu alta ocazie o sa mai postez cate una. :-* |
|
|
![]()
|
|
niciodata sa nu spui niciodata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,545 Joined: 12-December 05 From: Romania Member No.: 93 ![]() |
Cine stie "topicu' meu " de pe un alt forum stie de ce nu o sa postez aici :fluierat:
Daca vreti sa postez poezia preferata de mine aici , pai atunci o sa fiu data afara de pe acest forum ca eu nu ma pot opri pana nu le scriu pe toate :P :P Asta inseamna sa nu mai poata nimeni sa posteze de mine :P Sincer eu nu pot sa aleg 1 poezie. SINCER imi place Minulescu cel mai mult dar o poezie nu pot . Dore ma mananca mainileeeeeeeeeeee :morideris: :morideris: :morideris: :morideris: :morideris: |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Larrysa :-* poti pune cate poezii vrei, nu exista limita - cele mai frumoase poezii pot fi oricate ;) cu conditia sa nu repetam texte postate deja de alt ultilizator.
Sonet CXVII - William Shakespeare Ma iarta daca binele tau mare cu daruri mici eu ti l-am rasplatit, uitand de inima ta iubitoare de care-s zilnic mai inlantuit. Adesea am fost cu suflete straine; cu dreptul tau risipa am facut; cu panzele de vanturi rele pline, departe de-a ta fata m-am zbatut. Inseamna-ti nebuniile pe toate - , de ai dovezi, te rog nu ma cruta; Stapunge-mi cu priviri infuriate fiinta, dar nu fierbe-n ura ta. Caci suna a mea scrisoare de-aparare: Vreau s-adancesc iubirea ta cea mare. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
QUOTE mie imi place tare mult o strofa de-a lui verlaine (toata poezia e faina dar o anumita strofa e imi place foarte mult - e atat de simpla si parca vad cum ma duce vantul, pe mine, o biata frunza prin vanturile vietii ) Verlaine : Chanson d’automne Les sanglots longs Des violons De l'automne Blessent mon cœur D'une langueur Monotone. Tout suffocant Et blême, quand Sonne l'heure, Je me souviens Des jours anciens Et je pleure; Et je m'en vais Au vent mauvais Qui m'emporte Deçà, delà, Pareil à la Feuille morte. Forte si mie mi-a placut mult de tot poezia asta, imi dau seama ca inca o stiu pe de rost, din liceu (deci nu m-am senilizat chiar atat de rau... ), si din cate imi aduc aminte unele versuri au fost folosite drept coduri de Rezistenta franceza. Si mai imi place Sonetul 116 al lui Shakespeeare, cel care incepe cu "Let me not to the marriage of true minds..." Let me not to the marriage of true minds Admit impediments. Love is not love Which alters when it alteration finds, Or bends with the remover to remove: O no! it is an ever-fixed mark That looks on tempests and is never shaken; It is the star to every wandering bark, Whose worth's unknown, although his height be taken. Love's not Time's fool, though rosy lips and cheeks Within his bending sickle's compass come: Love alters not with his brief hours and weeks, But bears it out even to the edge of doom. If this be error and upon me proved, I never writ, nor no man ever loved. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Onuka :-* poti posta ce doresti, mai stii, poate aceasi imi place si mie :)
laryssa.. bataitza :P daca e minulescu la care ma gandesc eu :fluierat: |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 01:11 PM |
|