![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Beurre blanc à la Claude Monet
250 g unt 4-5 cepe esalote 2 linguri otet de vin 4 linguri supa redusa de peste sare, piper alb 1 priza de zahar calvados Se taie untul in bucati mici si se da la congelator. Ceapa se toaca marunt. Se pune intr-o oala ceapa, supa, otetul si zaharul si se fierb la foc f mic pana au consistenta unui sos subtire. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mai pune o data pe foc si cand fierbe se adauga untul inghetat (se amesteca bine cu telul). Se mai pune o lingura de calvados si se serveste imediat, de obicei la peste. Despre Claude Monet: nascut la 14 noiembrie 1840 in Paris initiator si conducator al Impresionismului in timpul razboiului francez-prus a locuit in Anglia incepand cu 1890 a fost recunoscut ca pictor de excelenta si a putut vinde scump tablouri in ultimii ani de viata a fost orb, dar a continuat sa picteze a murit la 5 decembrie 1926 in Givery |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 08:52 PM |
|