![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
helou girlies vine vara si-i musai sa ne actualizam la capitolul retete de inghetata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Exista o varietate mare de aparatura electrocasnica special conceputa pt a face inghetata. Acum nu stiu daca in cazul lor ieftin si bun se potriveste si pt ca nu mi-e clar nici n-am cumparat desi fata mea e mare amatoare de inghetata Brandul meu preferat are si un atasament pt inghetata si probabil o sa-l cumpar (IMG:http://www.chefscatalog.com/img/products/285x285/11795_285.jpg) apoi exista o multitudine de mini masinute a caror calitate ramane s-o discutam (IMG:http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230134963.jpg) ;(IMG:http://www.home-ice-makers.com/photos/jubilee_ice_cream_maker/main_round.jpg) (IMG:http://www.urbanlime.com/images/entries/Ice%20Cream%20Machine.jpg) si bunica lor care de altfel e tare simpatica (IMG:http://www.sciencemuseum.org.uk/images/object_images/535x535/10186629.jpg) OK. Intrebarea mea e urmatoarea: in lipsa masinicii care-i procedeul sa obtinem o inghetata cremoasa si nu o bucata de gheata aromata si neplacut de crantzanitoare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Amestecam din 2 in 2 ore pana ne plictisim sau pana terminam inghetata? Si rezultatul e o inghetata cremoasa? Sau dupa ce ne oprim din amestecat reapare bucata de gheata aromata? Am o revista cu vreo 30 de retete care pornesc de la o baza comuna, pe care mai apoi o variem in functie de imaginatie si gust. Va rog sa adaugati tot ce credeti de cuviinta si desigur si niscaiva retete (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Inghetata cremoasa se face cu frisca in lipsa masinariei.
Inghe de cioco. Cam 200 g ciocolata jumi juma amaruie si de lapte amestecate cu cu putina frisca topite pe baie de aburi. Lasa-te un pic sa se raceasca si amestecate cu frisca cam 500-600g, apoi fie lasa-te cateva ore la frigider si apoi blenduite, fie blenduite direct si tup la congelator. Si merge cu orice fel de fructe, dupa preferinta. Cu ananas si frisca sau capsuni cu frisca iese beton de buna. Mai o s-o pun pe aia de zahar ars, da' acu' sunt in graba mare. Parca Leea pusese undeva pe la nus ce topic mai multe retete de inghe, da' nu mai stiu exact unde pe la dulciuri undeva, am citit eu mai demult ar merge lipite si alea aici. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Cleolica, nici nu stiam ca masinaria are chestie pentru inghetata, pe aici n-am vazut asa ceva. Trebuie sa studiez cazul, daca nu este aici, mi-oi lua-o abia in toamna de la americani. Sar'na de informatie!
|
|
|
![]()
Post
#4
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
merci MoN
Uite niste inghetate care dupa mine ar cam merge in faza 2:
INGHETATA DE VANILIE (din cartea Sandei Marin) Se pune la fiert 1 l lapte, apoi se lasa sa se racoreasca usor. Pana fierbe laptele, se amesteca 5 oua mici/6 oua mari cu 4 linguri fructoza si semintele din 1/2 baton de vanilie (sau 1 lingura fructoza vanilata facuta in casa). Se toarna laptele fierbinte peste oua, treptat, si se pune din nou pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Nu trebuie sa dea in clocot, ci doar se infierbanta pana ce, scotand lingura, ramane imbracata cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat, se raceste complet si se da la congelator. Din cand in cand trebuie amestecat, ca sa nu se formeze cristale. Se pot adauga si cateva linguri de frisca (atentie sa nu aiba zahar). La fel se poate face si cu cacao, inlocuind vanilia cu 2 linguri rase cacao amestecate cu putin lapte, sa rezulte o pasta mai lichida, care se strecoara in amestecul de oua. INGHETATA DE CACAO Se freaca 5 galbenusuri cu 3 linguri fructoza, 2 linguri cacao (care in prealabil a fost amestecata cu 1/2 pahar lapte si fiarta, sa rezulte o pasta) si 200-250 ml smantana dulce. La sfarsit se incorporeaza cele 5 albusuri batute spuma tare. Se da la congelator ca mai sus. PARFAIT Se amesteca 200 ml lapte cu 200 g fructoza si 4 oua. Se infierbanta, pana ce lingura cu care este amestecata compozitia se acopera cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat. Se lasa sa se racoreasca putin, se amesteca cu 300 g alune de padure prajite si zdrobite, 1/2 l frisca/smantana dulce si 2 linguri rase cacao. Se da la congelator. INGHETATA DE FRUCTE (zmeura, capsune, etc.) Se amesteca 1 pahar fructe facute piure cu 2 linguri rase fructoza si 1 pahar iaurt/smantana degresata. Se da la congelator. INGHETATA CU PRALINE 1. Se prajesc in cuptor 200-300 g alune de padure. Separat se face un sirop din 100 g fructoza cu 2-3 linguri apa; se fierbe pana incepe sa se caramelizeze, apoi se adauga alunele intregi si totul se toarna pe un platou uns cu putin ulei/unt. Cand s-au racit, alunele se zdrobesc. 2. Se bat 4 galbenusuri cu 1 lingura fructoza. Se adauga semintele din 1/2 baton de vanilie, apoi 500 ml smantanta dulce. Se mai bate putin, ca sa se ingroase. Albusurile ramase se bat spuma tare, apoi se incorporeaza usor in crema. La sfarsit se adauga alunele zdrobite. Se da la congelator. INGHETATA DE PRUNE USCATE Se zdrobesc cu blenderul 300 g prune uscate fara samburi, sa rezulte o pasta. Se amesteca cu 300 g branza gen Philadelphia, 300 ml smantana, 50 g fructoza, eventual putin rom, 1/2 pastaie de vanilie. Se da la congelator. SORBET DE PEPENE GALBEN Se fierbe un sirop din 50 ml apa si 50 g fructoza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga 500 g miez pepene galben pasat ca un piure, 2 galbenusuri crude, iar la sfarsit 2 albusuri batute spuma tare. Acuma, o sa le studiati voi, si daca gasiti neconcordante cu monty, imi spuneti si mie. In principiu, eu evit tot ce este dulce, dar astazi mi-am permis cateva linguri de inghetata (prima reteta), fiindca ai mei o doreau si tot trebuia sa le-o fac. |
|
|
![]()
Post
#5
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cu drag Cleolica.
Inghetata de capsune. 300 g capsune 3 galbenusuri 90 g zahar mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place. 150 g smantana proaspata degresata sau grasa sa nu fie cat mai putin acra. (3/4 parti smantana pt. cantitati mai mari) 50 g iaurt sau sana. (1/4 parti iaurt) Capsunile se blenduiesc cu smantana si iaurtul. Galbenusurile se bat cu zaharul bine bine aprox. 5-7'. Apoi se toarna amestecul de capsuni cu smantana/iaurt peste galbenusurile bataute si se mai mixeaza pana se incorporeaza cele doua. Se da la congelator. Apropo cica inghetata iese cu ace daca nu-i destul de cremoasa neinghetata si daca e prea dulce. Grasimea din smantana frisca o ajuta sa se omogenizeze mai bine decat daca e facuta cu lapte. Si mai am vazut la o emisiune culinara ca inghetata se amesteca de 3 ori in decurs de 6 ore cam la 2 ore ca sa capete consistenta aia cremoasa in lipsa de masinarie. This post has been edited by Master of Norules: May 23 2009, 11:29 AM |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Tre' sa zic aici ca am facut azi inghetata de limeta si e bestial de buna. Pana acum n-am mancat ever inghetata nici de lamaie facuta in casa, d-apai de limeta, da' e tare buna.
Si mi-a venit o idee dupa vre-o 3-4 ore cand deja incepuse sa inghete, ma apuc sa o amestec cu furculita sa devina mai omogena si ma tot chinuiam acolo cand imi vine ideea s-o mai dau o data asa semi-inghetata in blender, s-a facut cremoasa cremoasa ca aia de cumparat. Yeeeeesss am gasit un shortcut la varianta din lipsa de masinarie. Maine cre' ca bag una de capsuni tot conforma, si-a intrat inghetata in drepturi. This post has been edited by Master of Norules: May 26 2009, 05:51 PM |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#7
|
Musafir ![]() |
Azi m-am uitat la masini de facut inghetata si am vazut ca acel castron in care se face inghetata trebuie tinut la congelator timp de 24 de ore, sau 10 ore la alte masini.
Si daca te apuca asa, spontan, cheful de facut inghetata ce faci? Well, cumperi o masinarie care e mai scumpa (vreo 250 de lire) la care nu e nevoie sa pre-inghetai castronul. Foarte interesant. Mie imi place Magimixul ala Le Glacier 15, pus de Cleo. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#8
|
|
Invincitus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 959 Joined: 26-April 10 Member No.: 8,431 ![]() |
Inghetata cu mango
-300 ml de mango pulpa ( eu am mango in gradina , 3-4 mango mari ,ii tai in juma , le scot samburele, ii decojesc si ii pun in blender apoi strecor cu o sita deasa, depinde de mango sunt unii care au ate sunt unii care nu au io am de amandoua , deci folosesc sita) -250ml de lapte condensat indulcit -500ml de frisca ( whipping cream) 1.Se zbate frisca 2.Se amesteca pureeul de mango cu laptele condensat cu un tel 3.Se adauga frisca amestecand usor cu telul 4. Se pune in congelator pt 5 h Tip: cu cat lasi inghetata la congelator mai mult timp cu atat devine mai tare! 5. Se serveste cu cateva cubulete de mango ( optional) Acum in loc de mango se pot pune alte fructe, de ex capsuni, mure, piersici , apricoze , etc |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Mama mea facea inghetata de pepene. O nebunie. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 09:26 PM |
|