![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Eu am facut de doua ori tratament cu roaccutane. 30 de zile iarna trecuta (acneea a disparut de la primele saptamani si apoi a reaparut) si inca 30 de zile vara asta (aceeasi poveste); doza a fost de doar 1 pastila pe zi (de doar 10mg). Iar acum, cum acneea apare din nou, ma gandesc sa fac un al 3-lea tratament cu un dozaj mai mare. Problema este urmatoarea: nu gasesc un medic dermatolog competent sa-mi faca o prescriere la acest medicament. Vreau sa stiu cate pastile trebuie sa iau pe zi. Nu stiu....am acnee de 8 ani si in primii 7 am incercat toate produsele de pe piata si tot felul de tehnici cu laser sau masaje ce au costat peste 20 de milioane lei vechi. Nu au dat rezultate. (mentionez ca pana sa iau roaccutane acneea a fost extrem de severa, ceva de speriat. Si cum zicea cineva pe un forum: "Noi cei care am ajuns sa luam roaccutane, am luat hotararea asta pt ca am incercat tot ceea ce se putea incerca, fara nici un rezultat.") Asadar nu vreau sa dau de un doctor care imi prescrie iar nu stiu ce tratament cu alifii nefolositoare cand eu stiu sigur ca roaccutane e singurul care merge. Iar daca exista ceva nou, ce nu am incercat, la fel m-am saturat sa experimentez chestii noi si sa pierd timpul....my youth is running out soon! daca intelegeti ce vreau sa spun. Am 56 de kg si ma gandesc daca sa iau 3 pastile de 10 mg / zi. Ca efecte de lunga durata am intampinat oboseala si afectiunea vederii (ochelari port insa inainte de roaacutane), insa nu pot fi sigur ca e de la roaccutane; ideea e ca nu e de joaca cu roaccutane, trebuie ca cineva sa se priceapa si sa stie ce doza trebuie sa iei, dar in Romania nu prea... alyna07, explozia de la inceput e aproape inevitabila si binevenita. Spun asta pentru ca atunci toata infectia din piele este impinsa rapid afara. Asa actioneaza roaccutane, este normal si bine daca se intampla asta. p.s. iar daca cineva cunoaste un dermatolog bun in Iasi ce e familiar cu Roaccutane il rog sa mi-l recomande. later edit: si sa nu uit, nu este indicat consumul alcoolului pe parcursul tratamentului cu roaccutane. Acesta practic ii anuleaza efectul si readuce acneea foarte rapid. ai grija cu roacc daca ai deja probleme cu vederea... neaparat mergi la un medic chiar daca e nevoie sa te deplasezi pana in bucuresti sau alt oras pentru asta |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 64 Joined: 14-September 07 Member No.: 2,230 ![]() |
multumesc Laryss_A! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
enatuccaor sper totusi sa nu am acea explozie... sau cel putin sa nu fie cu mult mai grava decat ce am eu pe fata ca atunci... :-< Uf, mi-e cam teama ca dupa ce voi termina cu roaccutane-ul s-ar putea sa-mi apara iar (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Alcoolul nici nu incape in vorba la mine, eventual asa, cateva inghitituri pe la chefuri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Atat nu cred ca dauneaza, nu? Inca ma mai codesc daca sa continui sau nu cu roaccutane-ul pt ca mi-e teama de explozia aceea si apoi de recidivarea acneei... Una din cauzele acneei mele a fost constipatia (si eu nici macar n-am stiut asta, pt ca nu stiam ca trebuie sa ai scaun in fiecare zi... cam absurd, dar cum nu am vorbit cu nimeni despre asta... mi s-a parut cam jenant sa intreb.Poate aveam mai putin de suferit la fatzuca daca stiam.) De vreo luna am scaun normal(1 data pe zi sau maxim la 2 zile) si pot sa zic ca mi-e mai bine tenul... Pe frunte nu mi se mai facedecat din cand in cate cate un cosulet mic de tot si pe piept, tot asa, si inainte aveam si pe frunte mai multe cosuri, cateodata chiar monstri. Totusi, pe obraji inca mi se mai tot fac cosuri rosii, mari, dureroase, si din acelea albe. Daca as sti cel putin ca as avea nevoie de mai mult timp ca sa mi se curete tenul, dupa asa o perioada lunga de constipatie(de ani de zile) dar pe de alta parte mi-e teama sa nu pierd timpul, pt ca abia astept sa scap de ele... cand imi privesc acum fruntea, simt totusi ca mai am sanse de scapare, si sper ca intr-o zi din viitorul apropiat sa-mi fie toata fatzuca, curata... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si va doresc sincer sa aveti si voi un ten superb... pt ca il meritati dupa atatea eforturi facute pt el! Va pup... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 60 Joined: 27-October 07 Member No.: 2,511 ![]() |
bunaaa:*:*cum va mai merge cu tratamentul?la mine ramane in continuare bine sper sa ramana asa de fapt sper mult mai bine sa ma curat de tot ...fruntea mea arata curata insa pe obraji mai sunt probleme mai apare cate un cos si mi-au ramas si niste semne mai uratele de aceea nici nu pot renunta la fond de ten...m-am cam saturat eu de el dar n-am ce face...si chiar am intrebat dermatoloaga daca dauneaza fondul de ten in mod special si mi-a zis ca nu e problema atata timp cat e de calitate...nu e comedogen... sa ma demachiez foarte bine si chiar am mai citit si la celelalte topicuri ca fdt protejeaza fata... ce sa mai zic...ce-i drept ma simt cam obosita cu tot cu ochi :zapacitul:cu parul mi-am mai revenit,stomacul ce ma mai doare nu stiu daca sa dau vina pe roac oricum eu sunt mai ametita de fel (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) in rest...totul decurge bine si cam atat ca am vorbit cam mult (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) puuuup (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 64 Joined: 14-September 07 Member No.: 2,230 ![]() |
georgy_georgy mie imi merge destul de bine, in sensul ca nu mi se mai fac cosuri. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sper sa continui tot asa! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Buzele mi le "tratez' cu balsamul de buze, pt ca si asa, iarna mi se usca destul de tare, sper sa nu-mi crape de la Roaccutane. Pe corp ma dau mai des cu ceva crema de la Dove(inainte sa incep tratamentul ma faceam din an in paste... cand imi aduceam si eu aminte.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).Intern incerc sa beau cat mai multa apa, desi cateodataa nu prea reusesc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Intr-un post mai vechi am citit ca pt tratarea monstruletilor mari, rosii si durerosi e bine sa aplici pe ei o compozitie din miere, argila si lamaie si sa o schimbi apoi din jumatate in jumatate de ora. Eu nu am facut asa o zi intreaga, doarvreo 3-4 ore.Seara nu erau uscati, si atunci m-am gandit ca probabil ar fi trebuit sa tin mai mult.A doua zi, insa, surpriiise! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) S-au dus aproape toate "denivelarile" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Compozitia asta (cel putin pt mine) e mai buna decat Fucidinul asa ca o recomand cu draga inima (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sper sa va functioneze la toate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 60 Joined: 27-October 07 Member No.: 2,511 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) hai ca ce s-a postat la noul topic iar m-a nelinistit...cate simptome doamne...nu stiu ce sa zic sa nu-mi sariti in cap dar cred ca mai si exagereaza mai ales cu sinuciderile nu am auzit cazuri dinastea...haideti haideti macar sa ne incurajam una pe alta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) of (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ma rog doar sa nu mie se intample vreuna din chestiile alea
|
|
|
![]()
|
|
georgy s-a mai postat topicul ala in topicul Acnee si fetele au zis ca e exagerat. Eu cred ca totul tine de mentalitate, si mai ales daca stii ca din cauza Roaccutane-ului ai putea avea depresii, incerci sa fii happy, sa nu lasi sa te termine. Eu nu cred ca voi avea simptomele unei depresii sau in niciun caz nu voi incerca sa ma sinucid... cred in Dumnezeu si cred ca ar fi o lasitate si un pacat. Iau Roaccutane de 12 zile si fata mea s-a imbunatatit considerabil! nu mai am decat 2 cosuri si urmele de la celelalte mai vechi, care si ele se duc usor datorita mastii cu argila, lamaie si miere (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sunt foarte happy! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si datorez asta si celor care m-ati incurajat prin postarile voastre in care ati scris pozitiv de Roaccutane. (totusi, la sfatul medicului l-am luat, deci nu dupa capul meu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Farmacista mi-a zis ca sunt milioane de oameni anual care folosesc Roaccutane-ul... la milioanele astea s-au intalnit 200 sau cate sinucideri... Totusi, daca voi vedea ca din cauza medicamentului voi fi putin mai depresiva, voi incerca sa ies mai mult cu prietenii, sa ma uit la filme de comedie... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sa fac lucruri care-mi plac si ma binedispun. Eu sunt pro roaccutane si ma bucur ca exista! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sper sa ajute pe toata lumea asa cum ma ajuta pe mine... In cazul in care intr-o luna mi-e curatata fata complet, mai trebuie sa iau Roaccutane? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) oricum voi merge la dermatolog, dar vreau sa stiu ce ati facut voi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Va pup :* |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 68 Joined: 15-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,347 ![]() |
Buna! Eu nu am mai scris demult....am si eu la activ 142 zile de tratament cu roaccutane.....sunt mult mai bine decat la inceputul tratamentului.....dar din pacate nu m-am vindecat definitiv (adica, tot am mereu cate 4 cosuri, desi nu ar mai fi normal dupa atatea luni). Iau 20 mg pe zi...si o sa continui asa pana ajung la valoarea cumulativa de 120 mg/zi....adica tratamentul meu se va lungi pe o perioada e aproape un an. Ceea ce am observat eu este ca imi cade cam mult parul....dar nu stiu daca asta se datoreaza roaccutanului sau faptului ca am nascut (si multe se plang de acest fapt din cauza sarcinii).
Alyna07, tu extern folosesti doar aceasta masca cu argila, miere si lamaie? sau mai folosesti si vreo crema impotriva acneei? |
|
|
![]()
|
|
dana, eu folosesc acum doar Roaccutane-ul intern, extern ma spal doar seara cu Sebium Moussant de la Bioderma(astept sa mi se termine ca sa-l schimb cu Sebium H2o, pt ca am citit doar pareri bune despre el de la fetele dupa forum). Folosesc o crema de la Vichy, insa nu cred ca ea e responsabila pentru "minune" pentru ca am mai folosit-o si inainte.Nu-mi provoaca cosuri, dar nici nu ma ajuta foarte mult. Vreau totusi sa o folosesc pentru ca am deja atatea produse cumparate care sunt aproape pline... Ca sa-mi indepartez masca, ma spal cu ceai de musetel pe care l-am pus intr-un pulverizator, si-l tin in frigider... nu stiu daca are efect si dupa cateva zile, insa, mi-e cam lene sa-l reinnoiesc in fiecare zi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
deci la mine totusi se reduce la un gel de spalare, o masca, ceai de musetel si o crema. Nu vreau sa-mi incarc fata folosind prea multe produse, pt ca stiu ca nu face bine pielii... Apoi nu mai stie nici ea la ce sa reactioneze, si nu stiu nici eu ce ma ajuta, sau ce imi face rau. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dana, eu am citit ca dupa sarcina e posibil sa iti apara cosuri... Totusi, nu vreau sa spun "poate o sa treaca de la sine" pentru ca nici mie nu-mi place sa mi se spuna ca sunt adolescenta si e normal... Nu mi se pare normal, pnetru ca majoritatea adolescentilor pe care ii cunosc nu au acnee, au doar vreo 2-3 cosuri cateodata. Eu am deja acnee de vreo 2 ani...(sper ca in curand sa folosesc "am avut! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )" Am avut si perioade in care mi s-a stabilizat de la sine, dar si perioade in care am fost foarte rau. Dupa ce am descoperit una din cauzele acneei mele(constipatia), am baut ceai de scoarta de crusin (8 zile mi se pare, pt ca mai mult nu ai voie, deoarece iti poate afecta sistemul), totusi, fiindca nu mi s-a reglat scaunul zilnic, am incercat cu Activia... Mi-a folosit cateva saptamani, dar mi se pare ca mi s-a obisnuit organismul cu el. Acum am scaun zilnic, nu stiu daca se datoreaza Roaccutane-ului... poate vi se pare ridicol ca vorbesc de constipatie la topicul asta, insa va asigur ca e o problema in cazul acneei! Deci, inainte sa iau Roaccutane, nu mai eram chiar asa de rau, mi s-a ameliorat muult situatia, dar tot mai aveam cosuri. M-am decis sa-l iau si nu-mi pare rau! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) off-topic: vad ca tot timpul reusesc sa scriu asa de mult... sper sa nu va plictisesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) As vrea sa va ajut cumva, si sa va recompensez intr-un fel prin sfaturile mele, pentru ca si voi m-ati ajutat pe mine si ma simt datoare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Va pup |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Si eu am citit pe forumuri americane si frantuzesti ale 'roaccutaneenilor' (asa se denumeau ei) despre efecte secundare precum depresii, diminuarea vederii, caderea parului, dureri stomacale intense.. toate sunt cat se poate de reale si multi se plangeau de ele desi nu vroiau sa renunte la roaccutane.. ei ziceau ca mai bine bolnavi sau morti decat cu acneea pe care o aveau (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif) .
Cand medicamentul asta iti afecteaza creierul nu cred ca mai depinde de tine sa iti imbunatatesti starea, e ceva ce nu poti controla poate decat incetand sa-l mai iei.. era un baiat care spunea ca desi fata lui e muuuult mai bine are niste stari depresive mai intense decat avea inainte de a incepe roacc (atunci erau datorate starii tenului) pe care nu si le explica.. teoretic e multumit dar practic se simte mizerabil... Si pentru ca topicul asta se numeste 'Grup de sustinere ...' va spun si eu aveti grija sa faceti toate analizele periodic si cum observati efecte secundare vorbiti cu medicul, eu una nu mi-as da vederea pe un ten frumos (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Sanatate multa! This post has been edited by bebe_maria: Dec 19 2007, 03:45 PM |
|
|
![]()
|
|
ma bucur ca mai exista si persoane pro roacc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ma simt muult mai bine si o sa incerc sa nu ma mai stresez oricum nu vreau sa renunt la tratament
dana ,nici eu nu m-am vindecat complet si mie imi mai apar cateva cosulete la mine acum mai multe sunt semnele,cicatricile decat cosurile si zic eu ca e bine ca astea se mai duc pe parcurs si le poti masca f usor in schimb cu monstrii....si mie tot timp de 1 an mi-a zis si tot doza asta o iau si eu pe zi si nu vreau sa o maresc pt ca aceeasi problema am si eu cu parul (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) dar oricum e bine ca se regenereaza...maine cand ma voi duce la dermatoloaga am sa o intreb daca ar dauna sa iau si ceva vitamine nu stiu pastile ceva impotriva caderii parului... alina,no problem nu ne plictisesti din contra pe mine ma bucura ca se posteaza tot mai mult si ca ziceai de intreruperea lui daca ti s-a curatat fata...pai eu chiar daca am fruntea curata si mai am cateva cosulete tot n-as vrea sa renunt la el vreau sa il termin....iti face bine masca asta cu argila ,miere si lamaie?ca as incerca si eu...eu o data la 2 sapt fac scrub cu malai,imi mai fac masti cu aspirina si mai folosesc o masca exfolianta dar vreau sa mai stiu ce mai folositi si voi in timpul tratamentului va puuuup (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) This post has been edited by georgy_georgy: Dec 19 2007, 09:33 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2025 - 08:21 PM |
|