IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

84 Pages V  « < 60 61 62 63 64 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de sustinere Sotret/Roaccutane
Madeleine
post Oct 27 2008, 11:41 PM
Post #611

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Oradea
Member No.: 2,097

Salut, fetelor (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
Am scris mai demult pe topicul cu acnee, insa acum revin cu o noua problema. Pe scurt: dupa nenumarate tratamente impotriva acneei, am hotarat sa merg (din nou) la dermatolog-un altul. Mai ales pentru ca acneea (desi cosurile in sine nu erau mari) se generalizase si se raspandise pe obraji si nimic nu mai parea sa le puna capat.
Asadar, doctorul respectiv m-a consultat putin si mi-a prescris Sotret, care, in opinia lui, e un fel de medicament minune care in maxim 8 saptamani (la mine) imi face tenul perfect, actionand asupra glandelor sebacee. Tratamentul pe care mi l-a prescris e urmatorul: de doua ori pe zi Sotret de 20 mg (40 mg/zi nu e cam mult? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ), Lipobase Repair pt buze (m-a avertizat ca mi se vor usca foarte tare), gelul de curatare Cleanance de la Avene de doua ori pe zi; +dimineata - Eryfluid + Clean AC de la Avene dupa jumatate de ora, iar seara gelul Isotrexin aplicat in strat subtire. Si mi-a spus sa fac asa tratamentul timp de o luna iar apoi sa ma duc din nou la consult.
Dansul mi-a mai spus cateva contraindicatii, cum ar fi epilatul cu ceara sau expunerea la soare, insa mi se pare ca nu mi-a prezentat asa de bine medicamentul. Cautand pareri despre el pe net am gasit pareri contradictorii - unii il lauda si spun ca merita toate riscurile si eforturile, iar altii spun ca a fost o pacoste care nu le-a adus satisfactia asteptata.
Acum, eu nu as avea nimic impotriva sa fac un efort si sa le iau timp de 2 luni, daca as sti ca nu voi mai avea probleme cu tenul. Din ce am citit aici am vazut ca majoritatea fetelor au luat sau iau Sotret pe o perioada mai indelungata - oare asa e mai recomandat? Insa.. daca totusi, doza e prea mare? Ce ma sfatuiti? Fac o luna exact asa cum mi s-a prescris si apoi vad daca merita efortul?
Go to the top of the page

+Quote Post
alexandrua
post Nov 13 2008, 01:17 PM
Post #612

Contaminat
*

Member No.: 5,319

Am si eu o intrebare , cine a folosit sotret si in cat timp i-a trecut .. ASTEPT UN RASPUNS FAST !!!

+Quote Post
bebe_maria
post Nov 13 2008, 03:17 PM
Post #613

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: craiova
Member No.: 269

alexandru da si tu o raita prin topicul asta si-o sa gasesti raspunsul singur(a) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
alexandrua
post Nov 14 2008, 02:24 PM
Post #614

Contaminat
*

Member No.: 5,319

aoleo maria pai ma pui acuma sa citesc toate posturile :-ss nu ti se pare ca e cam mult :-w ?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

+Quote Post
Diana.
post Nov 14 2008, 03:29 PM
Post #615

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Pica para malaiata ... Ia vezi butonul cautare.

+Quote Post
Amicutz
post Nov 22 2008, 05:31 PM
Post #616

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Big Bad Bucharest ;)
Member No.: 183

Cer scuze anticipat ca am postat si la topicul "totul despre acnee" dar aici am vazut ca intrati mai rar si am sperat ca poate asa va atrag atentia. Nu va suparati, va rog.
Pe scurt povestea mea este urmatoarea, am 24 de ani , acum 4 ani am fost diagnosticata cu acnee vulgara, dermatologul mi-a dat un tratament cu zynerit si Skinoren(alternativ). Cat fac tratamentul cosurile sunt tinute cat de cat sub control, cand il opresc apar din nou.
Eu as zice ca am o forma medie de acnee si un ten f f incarcat, plin de puncte negre. Nu exagerez, puncte negre am pe toata fata, inclusiv in obraji, dar din punctul de vedere al cosurilor "rosii" am vazut cazuri mult mai grave decat ale mele.
Vineri seara am ajuns la dl dr. Ioan Nedelcu, de care am auzit numai de bine atat de la cunoscuti cat si din "cercetarea" de pe Internet.
Tratamentul recomandat? Roaccutan 30 mg/zi tip de 2-3 luni, dupa care inca 2-3 luni 20 mg pe zi, in combinatie cu Isotrexine si demachiantul, lotiunea tonica si crema de zi din gama Deuteria (produsele dumnealui, extrem de scumpe bineinteles).
Am fost destul de socata in momentul in care am vazut ca mi-a dat Roaccutan, pentru ca stiu ca este recomandat doar in cazurile de acnee severa sau care nu raspunde la alte tratamente. In plus cand l-am intrebat de efectele secundare asupra ficatului (eu avand probleme in copilarie) mi-a spus sa nu-mi fac griji ca e o doza mica, si daca cumva apar ceva probleme cu 2 tablete de Essentiale pe zi se rezolva.
Sa nu uit sa mentionez ca mi-a cerut si un set de analize printre care si transaminazele si m-a programat la control peste 1 luna de zile, in ideea ca eu voi incepe tratamentul imediat.
Aseara am stat pe net pana pe la 2 citind despre acest medicament, iar balanta mi se pare in perfect echilibru intre parerile pro si contra. Ma sperie ingroitor posibilele efecte negatie, dar recunosc ca mi se pare atragatoare perspectiva de a avea un ten absolut curat si mai ales cu sanse minime de recidiva.

Voi ce parere aveti? Sa incep tratamentul dlui doctor? Efectiv nu stiu ce sa fac si chiar m-ar ajuta niste pareri obiective venite din partea unor persoane care cunosc problema si care mai ales au experienta cu acest medicament.

This post has been edited by Amicutz: Nov 22 2008, 05:32 PM

+Quote Post
Andu19
post Nov 22 2008, 06:44 PM
Post #617

Tratabil
**

Member No.: 3,074

helo ( baiat) , ia cu incredere roaccutane daca ai analizele bune bafta

+Quote Post
anamyast
post Nov 29 2008, 01:44 AM
Post #618

Contaminat
*

Member No.: 5,428

]fetelor....in urma cu cateva luni am fost la dermatolog,care in urma investigatiilor facute (ecograf la ovare si probe de sange) MI-A PRESCRIS TRATAMENTUL CU SOTRET; bineinteles ca prima data cand am deschis pc-ul am dat search pe google. Am ajuns si pe acest forum si am citit toate schimburile de replici si comentarii care se gaseau postate la acea data.Eram foarte nehotarata chiar speriata.Imi era teama ca nu cumva si asta sa fie tot o speranta (mentionez ca am 15 ani..si de prin clasa a 4-a , a 5-a a inceput problema ) ..... DAR..........
ASTAZI sunt fericita si incantata sa va anunt ca am incheiat cu succes tratamentul inceput in septembrie cu sotret..in care luam cate 3 pastile/zi a cate 10 mg. Mi s-au trecut toti monstrii de pe fata,gat, omoplati,intreg spatele....; mi-au mai ramas niste semne insa nu constituie o problema....sunt fericita ca am si eu o fata curata acum(consider ca a avea o fata curata este cel mai important lucru), dupa 4 ani de chin; la atingere pielea chiar este mai fina...:X!!!!!!.....sunt si eu un om normal!!!.....

-efecte secundare nu am avut in afara de sete puternica,si buze extrem de uscate...care insa prin hidratare corecta..nu deranjeaza; in afara de asta nu am avut nimic..m-am simtit chiar foarte bine, NU TREBUIE SA VA INGROZITI DE CEEA CE ESTE SCRIS PE PROSPECT..sau de ceea ce unii spun ca li s-a intamplat in urma administrarii acestui tratament. FITI OPTIMISTI..TRATAMENTUL ARE EFECTE BENEFICE IN CEEA CE PRIVESTE PROBLEMA COMUNA PE CARE O AVEM..sau de care am scapat:X!!!!

+Quote Post
georgy_georgy
post Dec 8 2008, 03:23 PM
Post #619

Tratabil
**

Member No.: 2,511

heeeeeeey:*deeeeci luuna astaaa am terminat si eu tratamentul dupa 1 an si ceva...sunt multumita insa mie tare frica de recidiva...pana acum nu-mi faceam griji pt ca stiam ca sunt sub control datorita tratamentului...daaaaaaar (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) sper sa n-am parte de asa ceva...voi cum mai sunteti?cum va mai merge cu tratamentul?cei care l-au terminat poate mai postati si voi sa mai impartim parerile....vroiam sa mai zic ca desi mi au ramas cateva semne nu mi-a mai dat nici o crema pt asta sau ceva de genu...ar fi trebuit?intr-un timp imi zicea doctora de un anume peeling dar am zis ca nu e chiar cazul...in rest...cam atat...va pup si succes :*:*:* (IMG:style_emoticons/default/322.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
rozy
post Dec 8 2008, 04:07 PM
Post #620

Musafir

Gata,nu mai pot,cred ca ma apuc si eu de asa ceva. Sa vad daca gasesc un dermatolog care sa mi-l prescrie,ca ultima la care am fost a zis ca ea nu da asa ceva (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
Da' e musai musai sa ai agravarea aia dupa 2-3 luni? Si daca e, cat de nasoala e? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Iti apar mai multe cosuri,sau te umpli toata? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

84 Pages V  « < 60 61 62 63 64 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th May 2025 - 07:03 PM