IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

84 Pages V  « < 69 70 71 72 73 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de sustinere Sotret/Roaccutane
Laryss_A
post Jan 8 2010, 11:26 AM
Post #701

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: in the middle of nowhere
Member No.: 149

Aoleu , ce stil de-a panica omul ! Ideea e sa nu intrerupi la modul o saptamana-doua , nu doua zile cum va intrerupe Catalin. Si mie mi-a zis doctorul cand am facut tratamentul ca trebuie sa le iau exact cum mi le-a prescris , fara pauza dar hai sa fim serios : adica a luat doua luni, face pauza doua zile si e BRUSC, ca si cand nu ar fi luat DELOC . Yeah right....

Oricum, pana la momentul in care dezbatem noi aici, cred ca s-a rezolvat deja problema, azi e 8.
Go to the top of the page

+Quote Post
catalin93e
post Jan 9 2010, 08:53 PM
Post #702

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 7,665

Mda . tinand cont cat de scumpe sunt pastilele .... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) . pana la urma am reusit sa nu depasesc 2 zile . in a3-a zi am reluat tratamentul
in acelasi timp mi-am intrebat si doctora . si fiind o persoana directa mi-a spus ca e rau si ca sa fac tot ce pot sa le iau cat mai rapid .. mi-am decalat si chestia cu eliberarea retetei , deci luna viitoare va fi aceeasi problema , dar voi cumpara o cutie in plus ..sa imi fie invatare de minte (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Deci s-a rezolvat!
Ms . :* :*

+Quote Post
catalin93e
post Jan 20 2010, 09:29 PM
Post #703

Contaminat
*

hmm.. ma-am uitat la fata mea care e in proces de vindecare . si observ pe obrazul drept niste urme ca un fel de cicatrici/cropite .. stil coaja de portocala . dar se vad doar uitandu-ma atent .
oare vor trece? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jan 20 2010, 09:42 PM
Post #704

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Catalin, te-ai scarpinat in zonele acelea? Mai tii minte? Acneea ta de ce tip este?

+Quote Post
catalin93e
post Jan 23 2010, 05:51 PM
Post #705

Contaminat
*

QUOTE(Fides @ Jan 20 2010, 09:42 PM) *
Catalin, te-ai scarpinat in zonele acelea? Mai tii minte? Acneea ta de ce tip este?

acnee juvenila polimorfa .. si da . au mai fost unele pe caare le-am mai rupt intentionat sau din greseala .. altele pe care am apasat foarte putin . si a ieist repede ce era in interior .. gen . nu am stors .. decat pipait . dar fiind rupt a iesit ...

+Quote Post
Naty
post Feb 10 2010, 05:32 PM
Post #706

Contaminat
*

From: Barlad
Member No.: 7,622

am si eu o intrebare... sotret/roaccutane favorizeaza sarcina? da peste cap vreo ceva din organism a.i. riscul de a ramane e mai mare decat de obicei? sau sunt indicate metodele de contraceptie din cauza problemelor care apar o data ce ramai?
sunt constienta ca trebuie folosita contraceptia, dar sunt curioasa.

+Quote Post
felicz
post Mar 7 2010, 01:22 AM
Post #707

Contaminat
*

Member No.: 8,125

QUOTE(Laryss_A @ Jan 8 2010, 11:26 AM) *
Aoleu , ce stil de-a panica omul ! Ideea e sa nu intrerupi la modul o saptamana-doua , nu doua zile cum va intrerupe Catalin. Si mie mi-a zis doctorul cand am facut tratamentul ca trebuie sa le iau exact cum mi le-a prescris , fara pauza dar hai sa fim serios : adica a luat doua luni, face pauza doua zile si e BRUSC, ca si cand nu ar fi luat DELOC . Yeah right....

Oricum, pana la momentul in care dezbatem noi aici, cred ca s-a rezolvat deja problema, azi e 8.

Buna llaryss_A. Iarta-ma ca te abortez asa. Am urmarit primele pagini ale acestui subiect. Vreau sa iti cer sfatul pentru ca, fiind mai veche pe forum, ai citit si ai auzit mai multe pareri. Numele meu este Felix, am 17 ani si am oarece probleme cu acneea cam de 4 ani. Acum un an m-am hotarat sa merg la dermatolog. Am fost diagnosticat cu acnee forma medie. Dupa ce mai multe "combinatii" de tratament nu au dat roade, acum 3 saptamani mi s-a prescris Roaccutane, un gel Isotrexin si solutia Zynerid(astea doua mi-au mai fost prescrise). Vad imbunatatiri semnificative in special in cazul punctelor negre de pe nas. In schimb pielea e insuportabil de uscata. La inceput doar in zona barbiei si deasupra buzelor iar acum aproape toata fata se cojeste. Dpdvd al cosurilor, mai am cativa monstrii pe frunte, in rest semnele a ceea ce a fost. Ce pot face cu uscaciunea asta a pielii? Si la tine in cat timp au disparut monstrii aia hidosi si respingatori?(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ).
Multumesc anticipat pentru sfaturile tale si pentru timpul acordat!

+Quote Post
Laryss_A
post Mar 7 2010, 10:20 AM
Post #708

Incurabil

Buna Felicz, ma bucur sa aud ca-ti merge bine cu tratamentul asta. Dupa parerea mea, e un pic cam mult ca ti-a dat si Zynerit si Isotrexin. Eu pe astea le-am folosit inainte de tratamentul cu Roaccutane. Oricum, banuiesc ca le folosesti numai local ,nu? Zynerit-ul mie mi-a facut belele mari in sensul in care nu am realizat de la inceput cat de puternic este si bucuroasa ca imi usuca monstrii, am exagerat si m-am ales cu niste "arsuri" de toata frumusetea. Ideea e sa nu folosesti in exces. Eu pe perioada tratamentului cu Roaccutane nu am folosit nimic agresiv pentru ten (din cate-mi mai amintesc ) , strict creme reparatorii si hidratante. Mie mi-au mers foarte bine cele de la Avene sunt dermatocosmoetice si non-comedogene (imi scapa acum denumirile exacte pentru ca a trecut destul de mult timp de atunci dar daca frunzaresti topicul asta, sigur vei gasi toate detaliile) . In locul tau, as folosi numai creme non-comedogene dar de hidratare, in nici un caz tot care sa usuce , pentru ca iti agresezi prea tare pielea, esti mai predispus la riduri fine de expresie si in general risti sa ramai cu o sensibilitate daca nu hidratezi suficient. Eu am si azi probleme de hidratare si sunt absolut dependenta de cremele de fata emoliente.

Foloseste si un lapte de corp, si strugurel (Nivea, sau de care vrei) pentru buze si muuulta grija cu expunerea la soare (chit ca nu-i inca vara ) , foloseste atunci cand iesi in oras o crema de protectie solara (eu foloseam cu spf 20 primavara) iar in vara in care am fost pe tratament nu m-a vazut deloc soarele, umblam cu ditamai palariile sau ma feream cum puteam , plus spf cat mai mare posibil. Altfel risti tot asa, arsuri sau aparitia unor pete de culoare mai inchisa pe piele.

Nu cred ca se-ntampla la fel la toata lumea, insa eu am scapat de cosuri (adica nu mi-au mai aparut altele noi) in primele 3 luni de tratament . Apoi treptat, s-au dus si semnele si restul tratamentului a fost impotriva recidivei teoretic.

P.S. Fa-ti periodic (la 3 luni max) analizele de sange pentru ficat.

Bafta multa in continuare !

+Quote Post
felicz
post Mar 7 2010, 12:42 PM
Post #709

Contaminat
*

Member No.: 8,125

Asta e ceea ce mi-a "dat" dermatologul. Le folosesc pe fata, in locurile unde am cosuri si se vede ca usuca:(. Acum nu stiu cum sa fac sa scap de "semnele" de uscaciune. Mi se cojeste pielea si se vede foarte urat. Crema de la Avene unde o pot gasi si cam la ce pret? Mie mi-a recomandat dermatologul o crema de la "Ivatherm" se numeste crema pentru piele sensibila cuperozica, doar ca nu am avut bani de ajuns sa o cumpar cand am trecut ultima data pe la farmacie.
Laptele de corp, explica-mi despre ce e vorba:D. Nu am mai folosit pana acum si nu stiu mai nimic despre el. Iar despre crema de protectie, nu ingrasa pielea? Nu favorizeaza aparitia?

+Quote Post
Laryss_A
post Mar 7 2010, 02:32 PM
Post #710

Incurabil

Produsele Avene le gasesti in farmacii , in Sensiblu cu siguranta si sunt ca si pret similare cu cele de la Ivatherm. Diferenta este ca , din cate stiu, Ivathermul contine apa termala de la baile Herculane, deci e mai "autohton" asa. Ca bani, cred ca tot acolo ajunge, s-ar putea ca Avene sa fie putin mai scumpa.
Insa nu inteleg de ce ti-a dat pentru ten cuperozic... Am o prietena care a folosit crema asta de la ei si a fost foarte multumita dar ea chiar suferea de cuperoza. Tu nu. Asa ca nu prea vad legatura...Ar trebui sa cauti o crema reparatorie sau foarte hidratanta.
Nefiind un site romanesc cred ca iti pot pune linkul http://www.aveneusa.com/dehydration/ si vezi acolo . Acum mi-am amintit si eu ca am folosit din gama Normal to dry skin cremele "Hydrance Optimale Rich" si cea la borcanel "Rich Compensatin Cream".

Cat despre laptele de corp, tot in farmacii poti gasi...Exista cam la orice "brand" . De la Nivea la Dulgon, you name it. Nu stiu ce sa iti recomand (eu am folosit si ulei pentru bebelusi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) dar poti cauta pe forum , e un topic dedicat cremelor pentru corp.

P.S Ba da, cremele de protectie pot favoriza aparitia comedoanelor dar exista si creme non-comedogene deci care teoretic nu iti fac rau (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Trebuie doar sa cauti nitel. Bafta !

This post has been edited by Laryss_A: Mar 7 2010, 02:33 PM

+Quote Post

84 Pages V  « < 69 70 71 72 73 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 11:15 PM