![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 43 Joined: 7-March 10 Member No.: 8,125 ![]() |
Iti multumesc laryss_A. Nu prea ma pricep la creme si lotiuni pentru ca nu am mai folosit. Voi, femeile, aveti mai mare grija de piele:D, sunteti mai ingrijite decat mare parte din noi. As fi dispus sa imi sacrific din timpul meu, care s'asa nu e de ajuns niciodata, pentru a ma dedica "vindecarii" si apoi mentinerii efectelor. Imi trebuie doar sfaturi din partea celor "patiti". Aaa si sa nu uit, pe durata tratamentului ai avut probleme musculare, in special dureri de spate? Eu mai ridic "fiare", fac si atletisim si nu vreau sa ma trezesc din senin cu vreo intindere urata de muschi sau altceva.
Mai folosesc un sapun antiacneic de la SebaMed cu ph neutru si alte chestii din plante prin el. Sunt foarte laudate produsele facute sub marca lor si vad ca oarecum imi imbunatateste hidratarea. Stii ceva despre el? p.s:ai putea sa-mi dai add la id - editat - REGULAMENT- discutiile se poarta pe forum, altfel nu mai aveai pe cine sa intrebi. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - sa putem discuta in timp real?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (asta in cazul in care nu e impotriva regulilor formului). O zi cat mai frumoasa! |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Nu mi se pare normal sa pui ID-ul asa la vedere. E totusi un forum public. Tu faci cum vrei.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 43 Joined: 7-March 10 Member No.: 8,125 ![]() |
Nu mai fac, gata. Doar ca, observ ca nu imi apar postarile decat dupa un anumit timp, trebuie "Avizate" de administrator si asta ingreuneaza discutia. Scuzele mele.
This post has been edited by felicz: Mar 7 2010, 07:11 PM |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Nu, nu am avut probleme musculare si si mie imi place sa fac sport. Si nici dureri de spate , doar de la statul prost pe scaun (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .
Trebuie sa acorzi atentie mai mare pielii pe perioada tratamentului dar e pentru o cauza nobila (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) deci merita. Pentru laptele de corp si alte chestii care poate ti se par "femeiesti" , roaga si tu o prietena sa mearga cu tine si sa intrebe "ca pentru ea" daca te jenezi de vanzatoare. |
|
|
![]()
|
|
A, nu ma jenez. Nu sunt genul de om care ma rusinez degeaba. Nu e nimic rau in a avea grija de tine. Doar ca nu ma pricep prea bine la alegere. Si tin sa te intreb, are cu adevarat alimentatia influenta in aparitia cosurilor? Obisnuiesc sa mai mananc batoane de ciocolata(moartea mea) de care nu pot scapa:D. Prajelile le-am rarit pe cat posibil pentru ca nu fac bine in exces oricum ar fi. Am inteles ca e bine sa consumi si multa apa pentru a elimina mai repede toxinele din corp.Parerea ta?
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 34 Joined: 5-February 06 Member No.: 184 ![]() |
Buna Felicz,
Sunt de acord cu Larisa. Schema ta de tratament este muuuuult prea agresiva. Nu stiu de ce ti-a recomandat doctorul Zynerit alaturi de Roaccutane. Mie medicul mi-a spus sa nu imi dau cu nimic altceva pe fata decat crema hidratanta. Roaccutane este suficient pe post de tratament anti-acneic. In plus, este cel mai agresiv medicament contra acneei. Iti usuca pielea, buzele, parul si poate avea multe efecte secundare. Astfel, iti recomand sa renunti la orice alta crema antiacneica si sa-ti cumperi o crema puternic hidratanta eventual pentru ten uscat dar sa fie non-comedogenica. Eu mi-am comandat o crema de pe amazon Cetaphil. Este perfecta pentru tratamentul cu Roaccutane dar a costat cam mult transportul. Cu siguranta gasesti creme hidratante in farmaciile din Romania. De asemenea, in locul tau as renunta si la spalatul cu sapun pentru ca iti usuca si mai tare tenul. Iti recomand o solutia de curatat Bioderma H20 Sensitive. Te stergi usor seara cu ea folosind niste dischete demachiante si nu e nevoie sa folosesti apa. Si sa ai incredere maxima ca Roaccutane iti va rezolva problema! Doar ai rabdare si o sa vezi rezultate bune in scurt timp. Referitor la efort fizic pe perioada tratamentului, cred ca sunt niste efecte secundare posibile dar nu mi s-au intamplat. Am facut sport si n-am patit nimic. Succes! |
|
|
![]()
|
|
Rose, sapunul SebaMed am impresia ca imi foloseste. Dupa ce ma spal cu el, nu mai e la fel de uscata fata. Si mi-am amintit ca am si retinA, care, dupa cum mi-a zis dermatologul, pot sa o folosesc "inlocuitor" la isotrexin. M-am dat pe la ora 12 cu RetinA si nu s-a simtit deloc uscata fata toata ziua. Ciudat, ciudat de impresionant. Cu buzele nu o duc rau deloc, folosesc un soi de balsam de la neutrogena.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Weeeellll, alimentatia e un subiect in sine. In mod normal, orice nutritionist si chiar orice mini-articol de pe net va spune ca alimentatia influenteaza aspectul tenului. Principial sunt de acord ca asa este . Insa de la teorie la practica e cale lunga iar eu sunt innebunita dupa ciocolata . Am prietene carora le apare imediat un cos daca mananca mai multa ciocolata . Eu mananc de cand ma stiu, la modul industrial, cate-o Milka la fiecare2-3 zile si nu am asociat niciodata asta cu aparitia cosurilor (azi nu mai am cosuri dar mananc la fel de constant ciocolata) dar e singurul exces alimentar pe care il fac. In rest, nu mananc fast-food, nu chipsuri, nu prajeli, 2-3 L de apa zilnic. Asa ca tu esti singurul care-si poate da seama daca ai sau nu o sensibilitate in ce priveste ciocolata.
Din cand in cand, mai tin cate-o cura de detoxifiere , asa pentru placerea mea. Am luat intr-o vreme si Denoxinal ( pe baza de plante) tot pentru detoxifiere. Dar nu am vazut nicio ameliorare in perioada cu acnee de pe urma acestor detoxifieri. Conteaza foarte mult si care este cauza aparitiei acneei tale. Oricum, nu exagera acum. Ai putina rabdare si o sa vezi ca Roaccutane o sa isi faca mai mult decat admirabil treaba si o sa te scape de cosuri . Once again foarte important : hidratare , analize si vizite periodice la dermatolog pentru ajustarea schemei de tratament (banuiesc ca ti s-a dat deja asa ceva pe cateva luni) . Apropo, pe ce perioada faci tratamentul? |
|
|
![]()
|
|
Hm, practicand un sport, incerc pe cat posibil sa am o alimentatie cat de cat "echilibrata" si fara excese de orice fel. E adevarat ca orice exces dauneaza intr-o forma sau alta, dar unele persoane debiteaza chestii gen: "de la o ciocolata iti afecteaza tenul pentru o luna".
Cat despre dermatolog, ma duc in fiecare luna de vre'un an. Asta vara am facut o pauza pentru ca nu am fost in oras dar in general ma duceam o data pe luna. De cand cu roaccutane, odata la 2 saptamani. Mie dermatologul nu mi-a pomenit nimic de analize sau alte lucruri. Mi-a spus ca e mai "pretentios" medicamentul, ca nu am voie sa consum alcool si nici alte medicamente fara sa o intreb (pentru ca pot contine substante care intra in reactie cu roaccutane). Nu mi-a pomenit nici despre perioada de timp a tratamentului. Roaccutane iau de 3 saptamani, primele 2 saptamani am luat cate 2/zi 7zile/saptamana, dupa vizita la dermatolog mi s-a spus sa iau 2/zi 5zile/saptamana. Sper din tot sufletul sa treaca odata cosurile astea, nu sunt un tip "antisocial" dar din ce in ce mai mult incep sa dau prea multa atentie aspectului si devin complexat. Am impresia ca lumea se uita si imi analizeaza cosurile si fiind un tip creativ, aproape ca imi imaginez ce gandesc:)). |
|
|
![]()
|
|
Roaccutane poate sa fie destul de nociv pentru ficat, cred ca ai citit "cartulia" de efecte adverse. Eu iti recomand sincer sa tii sub observatie asta. Banuiesc ca ai un medic de familie, ii spui ce si cum , iti face trimitere si nici nu te costa nimic. Ca sa stai tu linistit si sa nu ai surprize. Nu conteaza ca esti sanatos tun, adica nu te culca pe urechea asta. Paza buna pazeste primejdia rea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Daca te duci asa de des la dermatolog inseamna ca si-a facut el schema si tie ti-o spune pe parcurs. In principiu se calculeaza per numar de kilograme ce cantitate de substanta activa ar trebui sa ai in organism la finalul tratamentului astfel incat el sa fie eficient. De asta spuneam eu de o schema . Pentru ca in mod normal , te-a intrebat proabil cate kilograme ai , a facut imparteala si in functie de cat i-a dat a calculat pe o anume perioada de timp. In fine, nu stiu cat d coerent am explicat, sorry sunt putin obosita. Eu spre exemplu, in ultima perioada a tratamentului, de "mentenanta" luam o singura pastila pe saptamana. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 05:07 PM |
|