![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
elle....eu cred ca atunci cand se pune problema unor malformatii, a unor mutatii genetice deja nu mai conteaza in ce masura afecteaza asta . in indiferent cat de mica masura ar afecta tot este cumplit si numai sa te gandesti a te expune pe tine si pe bebe-ul pe care ti-l doresti unui asemenea risc.
ce-i drept, nu stiam ca unii medici spun ca trebuie asteptat chiar si doi ani...ma gandeam ca in genere ceea ce scrie pe medicament este testat si nu prezinta risc daca indrumarile sunt urmate. si pana la urma nici nu o fi foc daca in loc de 6 luni , cea care doreste sa fie mama va astepta un an caci doar sanatatea e cea mai de pret si nu ne jucam cu ea. daca nu te linisteste prospectul si daca esti indusa in eroare si de alte pareri care nu coincid cu prospectul nu cred ca ramane decat varianta sa intrebi cat mai multi medici si sa faci un fel de "medie" a ceea ce ei iti spun fiindca personal nu cunosc nici o mama care sa fi luat anterior sotret sau roaccutane ca sa iti spun daca a mers totul in regula sau nu chiar. nu cunosc astfel de cazuri ca sa te pot sfatui in sensul asta. de asemenea ramane si varianta in care mai ai putintica rabdare si concepi copilasul, facand abstractie de ten care oricum pana la urma se va rezolva si iei apoi pastilele . solutai este probabil setarea prioritatilor. ce iti doresti acum mai mult? un al doilea copil sau un ten perfect? cred totusi ca daca as avea de ales , nu as sta mult pe ganduri ...tenul oricat de deranjant ar fi, la un moment dat printr-o metoda sau alta se va vindeca insa timpul potrivit pentru a face un copil nu este etern. ...zic si eu....deocamdata nu sunt in masura sa am un bebe asa ca nu pot vorbi decat pur teoretic . pupici! ps. acum am observat ca topicul de care spuneam a fost mutat la Familie, nu mai este la Dragoste . ca sa nu te induc in eroare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
Laryssa, nu ma ingrijoreaza ca ar trebui sa astept X ani, numai asa sa fie.In primavara,dupa ce am pierdut o sarcina, eram ferm convinsa ca vreau sa iau Sotret/Roaccutane.dar medicul dermato 9destul d ebun as zice), m-a sfatuit sa mai fac un bebe si apoi sa urmez tratamentul, pe motiv ca este teratogen si este posibil ca si dupa nid e zile de la administrarea medicamentului, sa iasa copilul malformat.Si asta ma sperie foarte tare.
Poate ar trei sa insist la firma care produce medicamentele respective sa imi trimiat un raspuns competent.. Hai, ca ma mut la "familie"! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
...sau asa cum iti sugerasem...sa pui in balanta si eventual in functie de cum consideri mai bine sa mai faci un bebe si abia apoi sa faci tratamentul asta ca sa nu mai ai nici o grija si nici o teama (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
...sau asa cum iti sugerasem...sa pui in balanta si eventual in functie de cum consideri mai bine sa mai faci un bebe si abia apoi sa faci tratamentul asta ca sa nu mai ai nici o grija si nici o teama (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Ce sa pun in balanta?Ca vreau o nunta d evis, fara cosmaruri ca uite imi iese un monstru pe moaca....As vrea sa arat impecabil in ziua nuntii.APoi, am deja un bebe si deocamdata nu ami vreau unul, dar peste ceva timp, poate il vom face si pe al doilea.Deci,, balanta ar inclina in directia obsesiei cu tenul, dar numai temporar.Ca nu doresc un ten perfect si un copilas cu malformatii, Doamne fereste!Mai bine eu cu bube si copil sanatos! Am raspuns la "famelie"! Pupicutzi! |
|
|
![]()
|
|
ma scuzi , nu stiam de nunta si multumesc pentru toate ideile de la "sugestii pentru cadouri de craciun".
pupicuti inapoi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
ma scuzi , nu stiam de nunta si multumesc pentru toate ideile de la "sugestii pentru cadouri de craciun". pupicuti inapoi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eh...acum stii (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) ...si...ma bucur daca ti-am putut de folos.Daca nu, poate ii este de folos altcuiva (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) ! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
salutare..am inceput si eu tratament cu Sotret de o luna...iau una la 2 zile (din cutia de 20mg) si sincer simt o ameliorare a acneei mele rebele...ma ingrijoreaza insa o chestiune:mi-am fct analizele de sange si mi-a iesit VSH=25 ceea ce mi se pare km mult(oare sa aiba legatura cu Sotret?)...iar in luma decembrie am avut amenoree...dak cineva se regaseste in aceste simptome sa ma consoleze cumva:) cu transaminazele a fst ok...starea psihica e de bine...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ma deprima perioada asta un pic cu examene si sesiune da` in rest merge treaba...astept k fatza mea sa redevina ce a fst cand eram in scutece.V-am pupat
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hahaha empty , m-a pufnit rasul cand am citit incheierea mesajului tau pentru ca tocmai ieri eram intr-un mijloc de transport in comun si langa mine un pusti si o fetita , aveau pana in 6 ani si o mutrita ...impecabila. ehe...si uite asa imi aminteam de copilaria lipsita de griji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . scuze daca am cam fost off-topic , insa in ce priveste problemele tale , tot un medic iti poate da cel mai bun sfat si iti poate interpreta rezultatul analizelor, asa ca personal, nu stiu ce sa te sfatuiesc , nu am intampinat nici o problema de genul acesta pe durata tratamentului si nici dupa.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 6 Joined: 23-January 07 Member No.: 1,084 ![]() |
Buna fetelor. Haideti sa va impartasesc si reactiile/efectele pe care le-a avut Sotret la mine.
Am 4 luni de cand il iau . O pastila de 20 mg pe zi. La inceput nu pot sa spun ca aveam o acnee severa, dar aveam o piele ff grasa si se inflama f repede (nu am reusit sa tratez infectiile cu nici un antibiotic ,dupa 1-2 saptamani revenea problema). Dupa 2-3 saptamani tot ma asteptam sa se accentueze (cum scrie si in prospect) , insa nu s-a intamplat. Pielea s-a uscat cam intr-o luna (nu este groaznic de uscata cum se spune, doar ca mai trebuie hidratata din cand in cand (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) . Acum mai iese cate o "chestie" prin jurul buzelor, dar asta pentru ca sunt putin crapate si normal..se mai inflameaza zona. In rest, nimic .. Daca inainte nu puteam sa ma barbieresc fara sa mi se inflameze fata , acum nu mai am probleme (a fost nasol tare sa stau cu barba de 1 cm 1 an de zile). Efectele celelalte.. -Ochii sunt putin mai sensibili , mai uscati decat in mod normal (nici vorba de pierderi spontane ale vederii de noapte sau pe timp de zi) -Buzele (atentie) - aici e problema. trebuie folosit un strugurel/crema cam la 2-3 ore.. altfel se crapa intr-o singura zi pana la sange. -Stari depresive.. nu mai mult decat de obicei. poate doar o usoara irascibilitate in primele 2 luni de tratament. -Probleme de impotenta cum se mai zvoneste .. nu am avut. -A scazut colesterolul protectiv ("benefic") si a crescut cel "nu atat de benefic" . Dar nu in limite alarmante. -Creste intr-adevar trigliceridele putin mai alert. Da o usoara senzatie de greata cand mananc ceva mai gras sau cand abuzez de alcool ocazional (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) In rest, astept intrebari daca mai are cineva nelamuriri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 06:16 PM |
|