![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
pai ce mai astepti? viata de apoi? :o ???
fiecare lucru se face la timpul lui.. parerea mea ca un copil trebuie facut cat parintii sunt inca tineri, au energie (ca sa aiba bebe de unde consuma) si multe alte motive. si antilopa are dreptate, motive contra sunt muuulte. desi daca ai pune in balanta pro si contra.. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
eva, imi cer scuze k nu ti-am trimis legea pana acum, caci nu am mai intrat la acest subiect...
inca ceva: daca vrei sa stii ce analize trebuie sa iti faci INAINTE de sarcina, scrie-mi pe soimaritza@yahoo.com, si-ti voi posta aici raspunsul, ca poate mai intereseaza si pe altcineva. analizele este bine sa le faci INAINTE de a ramane insarcinata, ca in caz de infectie/boala, sa poti fi tratata mult mai usor, stiut fiind faptul ca in primele 3 luni de sarcina nu ai voie sa iei nici un medicament si nici sa racesti...sunt multe de adaugat, numai ca iarasi, nu stiu ce te-ar interesa. si DA, sunt multe griji si probleme in sarcina, si e firesc sa fie asa, pentru ca aducerea pe lume a unui copil nu inseamana doar actul sexual in sine si o burta care creste intr-o buna zi (cel putin, in naivitatea mea, eu nu ma gandisem la toate aspectele neplacute pe care le implica o sarcina, dar am reusit ca din mers sa ma adaptez si sa-mi creeaz o oaza de liniste in ceea ce sunt eu in esenta, pentru ca inca din viata intrauterina fatul se beneficieze de tot ceea ce este mai bun in mine: liniste, calm, siguranta, dragoste infinita...) deci, grijile sunt inevetabile, cu sau fara copil, insarcinata sau nu.... iar daca esti panicoasa din fire, va trebui ca incet-incet sa te skimbi, si sa devii o persoana calma, care reactioneaza la neprevazut ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic deosebit (cel putin asa ar fi ideal, sa reusesti sa-ti skimbi putin atitudinea, caci altfel te vei trezi acasa cu un bebelsl mai speriat decat tine....tot ceea ce simte mama in sarcina se transmite fatului, iar odata nascut, iarasi, tot ceea ce simte si traieste mama influenteaza pozitiv sau negativ bunul mers al lucrurilor bebelului)... io te tzuc mult-mult si-ti urez ca Dumnezeu sa faca lumina in sufletelul tau, astfel incat sa iei decizia cea mai buna..... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
auzi tu, catalina, daca iti doresti foarte mult o familie, cu siguranta intr-o zi o vei avea, cu atat mai mult cu cat ai trecut printr-o experienta, din care ai iesit si fara responsabilitati (aici ma refer la copii, ceea ce va fi mai usor sa-ti gasesti un partener potrivit cu care sa ai bebei)
io'ti tin pumnii sa-ti fie bine, si nu te amari daca inca nu ai copii...toate la timpul lor :-* |
|
|
![]()
|
|
QUOTE pai ce mai astepti? viata de apoi? :o ??? fiecare lucru se face la timpul lui.. parerea mea ca un copil trebuie facut cat parintii sunt inca tineri, au energie (ca sa aiba bebe de unde consuma) un copil trebuie facut cat parintii sunt inca tineri, au energie (ca sa aiba bebe de unde consuma) :aplauze: :aplauze: :aplauze: si adaug: sa ai cu cine rade cu lacrimi in trei :P....(al nostru bebe are 10 luni jumate si radem in hohote cu totii deja :P)... |
|
|
![]()
|
|
si inca o kestie, eva....
eu ani de zile am vrut sa ma calugaresc...pana cum vreo 5 ani (si nici in ziua de azi nu mi-a trecut de tot dorul asta, dar acum datele problemei s-au skimbat considerabil). apoi a venit o vreme cand imi doream cu ardoare o familie, copii, dar parca ca un facut, cum spunea bunica, nu intalneam omul potrivit cu care sa fac acest pas importnat in viata.am stat foarte mult si am cantarit lucrurile: -cum va fi viata mea daca ma voi calugari, cum voi fi eu peste 10-15 ani.....totul mi se parea sinistru, pentru ca ideea mea de credinta este o alambicatura de mai multe idei si concepte neaprobate de ortodoxie...deci, pe undeva , tot trebuia sa fac compromisuri, ceea ce nu prea imi sta in fire; -sa fac un copil cu X, si apoi sa merg sa-l cresc tot intr-o manastire......si mi-am dat seama ca un copil care nu se naste din iubire nu poate fi iubire, nu poate fi inzestrat cu frumusetea si seninatatea ce insotesc dragostea adevarata, apoi, cum sa privezi un copil de toate frumusetile si necazurile pe care le rezerva viata?mi-a fost teama sa nu cresc un copil neadaptat, un copil care sa nu poata face fata vietii de zi cu zi, odata ce a aparasit mediul acela pios... -SA ASTEP....da, sa astept ziua in care ceva in viata mea se va schimba...si m-am multumit cu ideea ca undeva, tot exista cineva potrivit pentru mine, cu care sa-mi indeplinesc visul de a avea o familie...si am asteptat, uneori cu rabdare,alteori cu nerabdare ziua in care am spus "DA", dar numai in fata Domunului, in natura, nicidecum in biserica (din motive personale cununia religioasa nu am facut-o inca si nici nu stim cand o vom face)... Apoi au urmat momente de cumpana: sa facem un copil, sa mai asteptam....si pana la urma am zis:ok, suntem pregatiti pentru a fi parinti, acum ramane de vazut daca ne este ingaduit sa fim sau nu parinti in curand....si, stupoare la nici 2 luni de cand am luat hotararea de a nu ne mai proteja, am ramas insarcina. alta perioada de ganduri si indoieli, si temeri peste temeri, pana in momentul in care mi-am dat seama k intr-adevar, un copil este un dar de la Dumnezeu, ca sunt o fiinta binecuvantata ce va aduce pe lume un sufletzel de care voi fi responsabila de acum incolo o viata intreaga si, dintr-o data am realizat cat de egoista am fost prin gandurile si indoileile pe care le-am avut (pana mai ieri imi doream foarte tare un copil, si, odata ramasa insarcinata parca nu stiam incotro s-o apuc de teama de nescunoscut). deci, viata e plina de neprevazut, dar, in final, tot ceea ce trebuie sa se intampple se intampla, indif ca vrem sau nu.... |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 96 Joined: 15-February 06 From: la comp Member No.: 223 ![]() |
Sper sa nu te superi da nu nu acum ...mai ai timp berechet!!!
Poate pe la 35 de ani sau chiar deloc ;) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 13 Joined: 11-February 06 Member No.: 207 ![]() |
Draga Eva_ralu, nu am sa vrobesc despre daca sa faci acum sau mai tirziu copuu, pentru ca eu am sa aduc argumente pro copil fiind influentata de faptul ca am inceptu pregatirile pentru o viitoare sarcina, si desigur vor fi tot felul de arumente in favoarea copilului si nu vreau sa-ti influentez alegerea.
Eu vreau sa-ti scriu despre altceva, ai postat mai inainte unmesaj in care intrebai daca sa faci analiza pentru toxoplasmosa - daca decideti apoi trebuie nu doar toxoplasmosa. De sigur sunt site-uri de specialitate unde poti citi multe, dar eu spun asa preventiv - va trebui pe linga toxoplasmosa + hlamidii, micoplasma hominis, rubeola/rujeola, citomegalovirus, herpes, ureoplasma. Pentru ca fiecare infectie aduce consecinte negative, e bine sa stii din start si sa le tratezi. Eu le-am facut si nu prea m-am bucurat de rezultate, peste o saptamina merg sa le fac unele repetat sper sa fie bine. P.S. fratele unei prietene / el si sotia 30 ani, casa, masina, servici, totul bine/ imi spune motivul de ce nu vor acum u copil - ,, pai, cred ca vrem sa mai facem intii reparatie, sa schimbam usile ferestrele, asa ca peste vreo trei ani numai bine,, - fiecare decide cind vine rindul copilului. Numai bine |
|
|
irina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Un subiect destul de ... tzepos pentru mine. Maica'mea m-a avut cand avea 31 de ani, deci nu foarte tanara. Eu acum am 30. De cand m-am casatorit, adica de acum un an jumate ma tot piseaza sa ii fac un nepot. Ca sunt baba si cand o sa am un copil... ?
Cum privesc eu situatia? Cand ne-am casatorit stateam intr-o garsoniera, in chirie, cu gandul ca poate maine-poimaine gazda se va gandi sa vanda apartamentul si noi vom ramane pe drumuri. Ce te faci atunci cu un copil mic? Apoi ne-am luat apartament. Era asa de frig incat am racit groaznic, amandoi si pisica. Cum sa aduci un copil mic pe lume in gerul ala? Cred ca in general ori esti destul de tanar ca sa nu te gandesti la drobul de sare ori cand trece o vreme incerci sa rezolvi problemele majore si poti sa te hotarasti sa faci un copil. Altfel risti sa te pierzi in amanunte si sa te trezesti la o varsta la care iti pui in pericol sanatatea pentru a avea un copil... sau chiar nu mai poti sa il ai. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 6 Joined: 11-March 06 Member No.: 261 ![]() |
eu l am facut pe pitic la 29. si a fost ok. am avut unele probleme cu sarcina, din cauza varstei, dar a fost ok.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 01:29 AM |
|