![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Acelasi principiu ca la celelalte jocuri: cine raspunde la intrebare trebuie sa astepte confirmarea daca ce-a spus e corect sau nu. Daca raspunsul e bun, pune el intrebarea urmatoare.
De ce "Aceto Balsamico Tradizionale" este cu mult mai scump decat otetul obisnuit? |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
??? nu ma duce mintea, oricat as incerca...de fapt, si eu m-am intrebat ce naiba contine otetul asta amarat de-i asa de scump?! m-am uitat pe eticheta la ingrediente, dar n-am avut nici o sclipire, in afara de faptul ca am observat prezenta mustului...
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
pentru ca-i natural, din vin, si cu tot felul de condimente?
|
|
|
![]()
Post
#4
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Probabil ca se lasa la macerat cu mirodenii cu tot o perioada mai lunga ca sa-si ia aromele si atunci procesul de fabricatie e mai lung?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Fara mirodenii.
"Aceto Balsamico Tradizionale" este facut din struguri dulci de Trebbiano (din nordul Italiei), de obicei in Modena. Se face prima data un must, se pune mustul in butoaie deschise si se transforma foarte incet in otet. Se tot pune otetul in alte butoaie, procedeu prin care se pierde lichid (se evapora). Ceea ce ramane se transforma cu timpul intr-un otet gros si inchis la culoare. Abia dupa 12 ani se obtine un litru de "Aceto Balsamico Tradizionale" din 25 litri de must. 100 ml de "Aceto Balsamico Tradizionale" costa pana la 400 euro. "Aceto Balsamico Tradizionale" este marca inregistrata. Daca-i lipseste cuvantul “Tradizionale” poate fi produs oriunde si nu trebuie sa aiba 12 ani. Deci: otetul normal se poate face din orice fel de struguri si productia lui industriala dureaza doar cateva zile, ca sa se obtina "Aceto Balsamico Tradizionale" dureaza ani si se foloseste numai un singur soi de struguri. misssn, randul tau. |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
M-ai lovit sub centura eu nu-s asa experta la bucatarie da ma gandesc si o sa pun intrebarea.
|
|
|
![]()
Post
#7
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
De ce nu sunt sanatoase cuptoarele cu microunde?
|
|
|
![]()
Post
#8
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Pentru ca se spune ca modifica alimentele la nivel molecular.
|
|
|
![]()
Post
#9
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Da, distrug substantele microbiologice active din alimente, adica e ca si cum ai manca plastic, ma rog pe acolo:-)
Bine ca am scapat e randul tau Maat. |
|
|
![]()
Post
#10
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Ce planta este cea care pusa in mincarea de fasole (in cantitati foarte mici, 1-2 frunzulite) face sa scada riscul de balonare si reduce gazele (flatulenta) produse de leguma respectiva? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 05:59 PM |
|