IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Probleme cu parintii, in adolescenta
catalina77
post Jan 17 2006, 12:45 PM
Post #61

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 54

"Stai sa si simti pe pielea ta ceea ce ai scris, atunci sa vezi durere in suflet!!!"

Te referi la mine? Mistaco dragule crede-ma ca voi avea grija sa nu se ajunga la asa ceva si chiar daca prin absurd se va ajuge voi sti sa fac fatza situatiei.

Sunny, nu cred ca am nevoie de vreo scuza. Asta e vorba bunica-mii si am simtit nevoia sa o citez. Probleme? :P ;)
Nu am ramas inca fata batrana, slava Domnului, candva am fost maritata :D acum sunt divortata si apropos, ca sa va scutesc de intrebari...NU SUNT FRUSTRATA. :hohote:
Go to the top of the page

+Quote Post
catalina77
post Jan 17 2006, 12:52 PM
Post #62

Incurabil

Treaba e ca acestor copii li s-a urcat democratia la cap. Cand eram copil nu aveam voie sa ridic ochii in fatza mamei mele. Daca comentam avea grija sa-mi inchida gura. Prietena si colega mea, vecina de apartament cu mine era lasata "din frau"...ce s-a ales de ea? A facut 8 clase si acum da cu matura intr-o institutie pentru ca mama ei spunea "haide, lasa-le fata ca doar nu or ajunge directoare!". Numai ca mama a vrut ca fi-sa sa fie mai mult decat o femeie de serviciu. E drept ca diferenta de salariu intre ce facem e de vreun milion dar nu se va compara niciodata cu mine. O spun ca o paranteaza si fara lipsa de modestie.

+Quote Post
Meg
post Jan 17 2006, 12:59 PM
Post #63

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

:o :o :o
Shtii ca o noapte nedormita iti omoara un neuron? Cu ce crezi ca vei mai ramane pe la 25-30 de ani?

:o cata...

anyway.. fetele si baietii :) s-au agitat pe aici tare de cand nu am mai vizitat forumul. ce sa va zic? cred ca sunt cea mai tinerica de pe aici :P deci mai apropiata varstei ei. si ma regaseam intr-o situatie asemanatoare. acum inteleg de ce au procedat asa. si le dau dreptate.

cat despre gramatica..  :'(

deci, bebi mic.. stai linistita. toate la timpul lor. vezi-ti de capacitatea ta si dupa aia ai timp.
si intr-adevar, DEGEABA esti destept la scoala (locul 3 sau cat ai zis tu) daca in viata nu te descurci deloc si nu vrei sa deschizi ochii la lucruri importante.

ma las de predici.. sunt vesela si nu am chef  ::)

:-*

+Quote Post
catalina77
post Jan 17 2006, 01:04 PM
Post #64

Incurabil

Ce te mira Meg? Nu am inteles... :)

Ma bucur ca de abia acum realizezi ca parintii tai aveau si AU dreptate. Daca l-as fi ascultat pe tata atunci cand m-am casatorit poate ca altfel ar fi fost viata mea acum...insa daca mama a fost de acord cu mine mi s-a parut de ajuns...pacat ca noi copii nu ascultam de fiecare data cand parintii noshtri vin cu argumente.  :'(

+Quote Post
Mistaco
post Jan 17 2006, 01:14 PM
Post #65

Musafir

Revin si va implor, dati-i sfaturi, nu va mai certati intre voi, aici in aceasta problema nici unul dintre noi nu este destul de bine documentat, haide-ti sa-i dam cite o povata utila, sa-i si explicam cite ceva si atunci sa fim multumiti!!!

+Quote Post
ioannaraluka
post Jan 17 2006, 01:22 PM
Post #66

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

Poate sunt eu naiva, dar parerea mea este:
Fiecare persoana, indiferent de varsta, gaseste in ea insasi resurse de a alege ceea ce este bine sau ceea ce i se potriveste. Se poate si la 15 ani, sa ai prieten si sa ai si 10 la scoala, dar...
1.Sa iesi cu cineva nu inseamna sa iesi doar seara/noaptea, genul asta de disponibilitate presupune deja altceva (prefer sa nu aprofundez subiectul in directia asta). La 15 ani poti gasi idei sa iesi si in timpul zilei (nu chiul de la scoala).
2.Parintii nu vor putea fi convinsi niciodata ca un copil/adolescent "are dreptate" (din experienta proprie, nici media 10 pe linie nu iti da vreun drept sa intarzii sau sa iti faci de cap la 15-16 ani :P). Nu cred ca merita nici incercarea de a "educa" parintii cu argumentul ca "vremurile se schimba"
Asa ca, ceea ce vreau sa spun este ca poti capata note bune la "scoala vietii" si fara discoteci sau experiente dubioase, nu neaparat sexuale...
Nu discutam aici alegerea bebe-ului de a-si face un prieten de 19 ani, daca rezista relatia peste cativa ani va fi o diferenta...numai buna pentru cei care cred ca el trebuie sa aiba niste ani in plus...
As mai avea cate ceva de spus, dar am obosit deja incercand sa justific fiecare cuvant, ar fi frumos sa citeasca cei direct interesati posturile si nu sa ne judecam unii pe altii.

+Quote Post
Mistaco
post Jan 17 2006, 01:38 PM
Post #67

Musafir

In primul rind karma este pro, este exact ce trebuie spus, insa daca ea doreste de fapt nu acest lucru, ci altceva, doreste apartenenta la grup, este gresit in a face aceasta, incercind sa faci altfel decit prin ceea ce esti!
A merge in discoteci, noapte sau a fece plimbari, numai cu el,noapte, nu inseamna ca nu apartii unei categorii!!
Incearca sa te impui numai si numai pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce-si doreste grupul de la tine!
Este posibil ca grupul sa nu se ridice la nivelul tau si atunci fie iti cauti alt grup sau se va ridica el la nuvelul tau!! :fluierat:

+Quote Post
angeldust
post Jan 17 2006, 03:20 PM
Post #68

Musafir

Imi pare sincer rau , puteti sa imi scadeti karma pana la -69 ca eu tot nu voi fi deacord cu unele din teoriile voastre . Si m-ai dezamagit foarte tare catalina , adica nu ma asteptam tocmai tu sa te erijezi in lupu moralizator . In fine....

Eu cred asa ....
- bebi e intr-adevar copila si asta nu pentru ca are 15 ani ci datorita modului in care gandeste . E suficient sa schimbi doua vorbe cu ea sa iti dai seama ca experienta ei de viatza tinde catre 0 . Acum intrebare : de ce se intampla asta? Tocmai pentru ca stand in casa si invatzand non-stop nu are de unde sa acumuleze aceasta experientza

- va veni vremea cand fata va merge la un liceu intr-un oras mai mare , unde va trebui sa se descurce singura neavand parintii la orice ora langa ea sa ii spuna ce sa faca , cum au obisnuit-o pana acum . Si fata noastra va iesi vrand nevrand din cocon si va da brusc pieptul cu lumea , lume care stim si noi prea bine ca numai blanda si simpla nu e.

- e evident ca intr-adevar timpurile s-au schimbat si cine nu reuseste sa tina pasul cu ele se cheama ca e "depasit " .Acum la 15 ani majoritatea fetelor si-au inceput viatza sexuala , au prieten , merg in cluburi etc . Lucrurile astea se intampla FIE CA VOR PARINTII FIE CA NU , pentru ca asa e filmul. Un copil tinut in casa contrar vointzei lui o va lua razna cu prima ocazie cand este scapat putin din mana si ce iese in cazuri din astea ( spun pt ca am vazut ) ....dumnezeu cu mila !!!

- consider ca un parinte care gandeste cat de cat ii va oferi copilului sau adolescent un anumit grad de libertate si va incerca sa ii explice in acelasi timp cum sa profite cat mai bine de aceasta libertate fara sa se lase cu incidente neplacute . Totodata va cauta sa il determine ( dar asta cu argumente puternice , nu cu replicii de genul "Nu ai voie ca asa spun eu" ) sa nici nu isi doreasca mai multa libertate decat i se ofera si sa inteleaga pe cat se poate care este cursul normal si firesc al lucrurilor

-cam atat acum ca ma grabesc , as mai avea multe de spus dar cred ca o sa ma abtin......
-o sa mai postez mai tarziu cateva sfaturi pt bebi pentru ca sunt convinsa ca desi i s-au dat multe sfaturi bune pana acum ,nimic nu i-a ramas pe retina

pup u all
:-*

+Quote Post
sorin
post Jan 17 2006, 05:47 PM
Post #69

Musafir

Am si eu o fata de 16' :) si in oraselul meu nimeni nu discuta cu ea.....a fata lui Sorin.

Am sa va explic prin un monolog, cum vad eu situatia:

Am o fata de 16 ani si mi-e frica sa nu faca prostii....ce rost are s-o tin in casa sau sa n-o las noaptea la discoteca??  Daca e dat sa fie sa faca" prostii" nu le v-a face inainte de ora 21?

Ce rost are sa tii copiii departe de tine in loc sa fie aproape, sa le explici cum si de ce sa se fereasca si mai ales sa stie ca in caz de belea, in loc sa-i fie frica si sa faca greseli si mai acute in continuare, are un cuib sigur, o mana intinsa si un ajutor????

Ieri i-am luat fetei un jeans nou de 0 suta de parai....m-am gandit eu...cu asa moda mai bine sa mearga in chiloti...nu mi-a si nu-mi place, dar ce sa fac daca toate sunt asa si asa e moda?

Sa nu-i dau voie ca eu sint mai al dracu destept decat altii?  Nu fetele nu.....Am sa-i dau voie sa faca cam tot ce e normal si face generatia ei, dar o s-o indrum si am sa-i explic pozitia mea chiar daca e demodata in ochii ei!

Asa vad eu lucrurile, poate gresec, poate nu, dar sunt si tata si prieten care n-o face de ras....din contra multi o invidiaza pt. acest fapt!

Regards...

Sorin.

+Quote Post
Meg
post Jan 17 2006, 05:49 PM
Post #70

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Ce te mira Meg? Nu am inteles... :)

Ma bucur ca de abia acum realizezi ca parintii tai aveau si AU dreptate. Daca l-as fi ascultat pe tata atunci cand m-am casatorit poate ca altfel ar fi fost viata mea acum...insa daca mama a fost de acord cu mine mi s-a parut de ajuns...pacat ca noi copii nu ascultam de fiecare data cand parintii noshtri vin cu argumente.  :'(
aia cu neuronul m-a mirat.  :D

Un copil tinut in casa contrar vointzei lui o va lua razna cu prima ocazie cand este scapat putin din mana si ce iese in cazuri din astea ( spun pt ca am vazut ) ....dumnezeu cu mila !!!

-

angel, cu asta nu-s de acord cu tine. dar na.. nu am chef acu sa tastez ca tre'sa fac mancare si stiu ca nu ma primesti tu la tine acasa daca nu fac  ::)

+Quote Post

15 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 07:28 AM